reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WPROWADZAMY NOWE POKARMY

Ola to po co chcesz kupowac blender, skoro masz mikser z końcówka miksującą ??? Według mnie zbędny wydatek, bo to na jedno wychodzi ...

reklama
A poza tym takie tanie ustrojstwo to chyba nie ma sensu, bo my kupiliśmy blender Elty za 30 zł i zaraz się spieprzył, po czym wymienili nam na nowy i ten też się schrznił, więc już nam oddali kasę i kupiliśmy zwykły mikser z końcówka miksującą :)

Kamila ja robię Kamilowi zupkę ( dostaliśmy właśnie od wujka królika więc mam w zamrażalce porcji na 11 zupek :) ) i robie tyle, że mam na 3 dni w sumie i naprawde nic tej zupce nie jest. Poza tym moja lodówka bardzo dobrze " trzyma". Zostawiam zupkę w garnku na samym dole lodówki ( tam jest najzimniej ) i jest git :)

Ja mam Clatronica bo stwierdziłam żę jak tylko do zupek to szkoda mi kasy na lepszy i sprawdza się rewelacyjnie - miażdzy na papke taka jak w słoiczku do tego jest jeszcze pojemnik w którym można miażdzyć :p :laugh: :laugh: :laugh:

aOLa to nie taki jak na zdjęciu.

Powiem wam szczerze że ja uważam że czasem nie warto przepłacać bo płaci się za firmę - oczywiście nie w każdym przypadku a gwarancji i tak 2 lata to potem jak juz mi nie bedzie potrzebny to niech mi oddadzą kasę ;) :p :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

No wlasnie apropo posta Agab26 - czy wszystkie dziewczyny których dzieci maja skaze bialkowa robicie im kaszki na wodzie? Bo ja nadal karmie piersia ale nie cierpie odciagania laktatorem i chyba wolalabym z wodą? Ja jeszcze nigdy nie dalam jej kaszki a juz zakupilam ta z malinami.

Karina no Kacperek ma skaze i ja daje mu kaszke na mleku tyle że ja więcej karmie sztucznym więc rozprowadzam ją na bebilonie pepti a dokadnie sypie tylko jedna miarkę i daję z butli.

Agab26 jak już wyżej pisałam nasz Kacper też ma skazę (prawdopodobnie) tak orzekł alergolog i zalecił stosowanie mleka Bebilon pepti a dopóki jeszcze nawet trochę daje cyca to ja musze być na diecie, dopiero od niedawna zaczęliśmy wprowadzać zupki, marchewkę, soczki. I teraz już coraz więcej próbuje wprowadzać i tylko obserwuje czy nic sie nie dzieje. Na wieczór zawsze dostaje kaszke zrobiona na mleku pepti. Ale kasza musi być na mleko a nie na wode bo ta nawode zawiera już mleko. Natomiast słoiczki bez mleka i masła. Pozdrawiam.

ja kupiłam sobie zwykły robot kuchenny zelmera z końcówką do miksowania i powiem że Ewie bardziej smakują moje zupki   ;D ;D narazie robie jej tylko ziemniaczek i marchewka na koniec dodaje ociupinke masełka,soli,cukru ale to naprawde trońke bo tak bez niczego to nie chce mi jeść mała cwaniara mi rośnie  ;)

reklama
Do góry