reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WPROWADZAMY NOWE POKARMY

reklama
Kupilam dzisiaj blender reczny i zaczynam malemu sama obiadki robic.Zrobilam mu dzisiaj wieczorem z marchewki,pietruszki i ziemniaczka i wsadzilam do sloiczkow i do lodowki.Chcialabym mu z tych sloiczkow dac jutro i pojutrze ale nie wiem ile czasu moge trzymac w lodowce.
Robicie obiadki na kilka dni czy codziennie swierze ???

Kamila codziennie swieze przy okazji obiadu, wrzucam jakies warzywka i miesko z zupki i miksuje dodajac kleik czy puree...ale mozesz za to smialo zamrozic bo w lodowce to chyba tylko 48h tylko nie wiem czy w przypadku takiego jedzonka - obstawiam wiec 24 ;)

narazie tylko kurczaczka mielilam, a reszte ze sloiczkow, ale jutro chce sprobowac z innym mieskiem nawet z obiadu kawalek mozna wrzucic ;)

ja dopiero zaczynam gotować Ostatnio nie dogadałam się z mężem i kupił dla małego........wołowine No dałam mu troszke bo jak się dowiedziałam z czym jest zupka to była już gotowa ::)
zaczęłam zbierac słoiki i będę mrozic myślę żeby ugotowac z kurczakiem i indykiem tak na 2-3 tyg no i w między czasie dawać mu jeszcze króliczka jagnięcinkę i cielęcinkę a już niedługo dojdzie jajko do zupki..............o rany ale jadłospis :p ;D

Jest jeszcze sens kupowac blender? Czy mogę miksować w mikserze na koktajle?
Cyprysiowa jaki kupiłaś?

Ja kupilam blender clatronic za 39 zeta i est oki zrobilam juz corci danie z buraczkami i mi nie poszlo bo nie lubi :p

witam mamy - jestem tu po raz pierwszy

moja mała od miesiąca je deserki i kaszkę na wodzie wieczorem (prawdopodobine ma skazę) i oczywiście cycusia
ale okazało się że za mało przytyła bo tylko 330 w ciągu miesiąca i od wczoraj zupka (ziemniaczek+marcheweczka)
nie powiem żeby jej smakowała ale musi jeść :)

reklama
Do góry