reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

WPROWADZAMY NOWE POKARMY

no i my wreszcie debiut
wczoraj lyzeczka soczku
dzis lyzeczka jabluszka

i....? oczywiscie jedno wielkie BLEEEEEE co ty mi tu mamo dajesz!!
mina skwaszona zniesmaczona i zasznurowana!!!

caly soczek ktory trafil do buzi zostal skrzetnie wypluty co do kropelki!!!!!!

jabluszko w papce tez zostalo oprotestowane....

woda mineralna na lyzecze podana tez zostala wypluta...!!!

no nic za czas jakis poprobujemy dalej.. wkleje foty z minami :) jutro

reklama
Piotrus do tej pory je co 2h ::) kurcze może go przetrzymywać?

soczków na razie nie wprowadzam bo bardzo protestował a lekarka mi powiedziała ze na cycusiu nie musi pic soczków o 8msc więc jeszcze mu daruje Natomiast zaczęłam mu dawac wode mineralną Narazie jeszcze przegotowaną ale od 7msc można juz nie gotować
Z deserkami jest różnie czasem zje pół słoiczka, czasem wcale

menu Piotrusia wygląda tak:
8h cycuys
10h cycuś
12h zupka cały słoiczek
14h cycuś
16h deserek
17.30h cycus
ok 20h po kąpaniu kaszka Sinlac (narazie ok 50ml)+cycuś

Magdamaj u nas pierwsza próba tydzien temu wyglądała podobnie ale juz jest lepiej, na razie próbowałysmy jabluszko starte na plastikowej tarce i bobovity jabłko/banan, nie powiem zeby uwielbiała ale tak z ćwierć jabłuszka to juz zjada bez wiekszych protestów dzis pora na marchewe,
lecę bo sie obudziła

Wychodzi na to ze Lenka je najwiecej....:) No moze poza Stasiem :) ale niestety w nocy sie karmimy...

ok 2 ycus
ok 5 cycus
ok 7-8 cycus
ok 10 bylo mleczko moje z butli (180-220) ale dzisiaj 2 male sloiczki brokul (myslalam ze oszaleje z niecierpliwosci pomiedzy lyzeczkami! ;) )
ok 13 kleik na moim mleku ok 150
16 jabluszko z kleikiem i mleczkiem (dzisiaj zwiekszona porcja do 50 ml mleka i 4 miarek kleiku do calego sloika jabluszka)
18 byl cycus ale ostatnio juz go nie chce
20 2 cycusie po kapieli.

Ana dzieki za komplement, a w tym samym odcinku jest Lenusia ze swoja niania! Bardzo fajnie dziewczyny wyszly. U Lenusi w pokoiku. Na macie, na przewijaku i to chyba tyle (nie widzialam tego odcinka dokladnie)

Ja dzis ugotowalam danie Oluni i nie chciala buu chyba buraczki byly be :p

Ola je tak samo a raczej prawie jak Lenka Pamci tez w nocy o tych samych porach ;D

Juz mialam sie klasc, ale jeszcze tez napisze jak u nas rozklad jedzenia w ciagu doby mniej wiecej wyglada. My godzin sie sztywno nie trzymamy, maly dostaje wtedy cycka kiedy chce, ale juz jakas systematyka sie rysuje:

ok. 6 - cycek
ok. 8 - cycek
ok. 10 - cycek
ok. 13 - cycek
ok. 16 - obiadek - sloiczek z samymi warzywami (w ost. dniach juz po 125g) + cycek (przewaznie daje "troche cycka" przed warzywami (bo wyczytalam, ze tak jest lepiej), warzywka po jakiejs chwili i po warzywkach od razu piers)
ok. 19-20 cycus przed snem
ok. 24-1 (przed polozeniem sie spac budze Kubusia) - cycus - nie oproznia piersi

Pozdrawiam, Agnieszka

My zupki (słoiczki) podgrzewamy na kuchni gazowej w garnuszku z wodą.
Weronisia zjada zazwyczaj cały słoiczek 120 - 150 ml, niczym go nie zagęszczam i około 2 godziny po nim zjada mleko 120 - 150 ml.
Podajemy jej jedzonka po 4 i 5 miesiącu (Gerber, BoboVita). Na następnych zakupach przejrzę dania od nastęnych miesięcy, zobaczę, może coś nowego juz zakupię.
Weronisia uwielbia mleko z dodatkiem kaszki np. z jabłkami (samego mleka już nie wypije - taka smakoszka już z niej)
Pozdrawiam
Dorota z WeroNisią

moja Ada tez juz samego mleczka nie preferuje, chyba, ze jest mega glodna ! :laugh:

dziewczynki, napiszcie mi od ktorego m-ca jest króliczek ??? i ile razy w tyg. trzeba podawac miesko jesli sie orientujecie ???

Ada do tej pory probowala tylko kurczaczka, indyka i cielecine, nie jadla sliwek i gruszek
i pewnie jeszcze innych rzeczy, jakos nie moglam spotkac tez sloiczkow brokul w sklepie :p

schemacik dnia, jesli moze byc o nim w ogole mowa i nic go nie zaburza, wyglada nastepujaco:

7-8 kaszka owocowa 120ml,
9 deserek owocowy,
10-11 mleczko z lyzeczka kaszki (musi byc smaczek ;) ) 100ml i DRZEMKA,
13 mleczko z lyzeczka kaszki 120,
16 danie sloiczek 125,130gr
17 mleczko 120ml i DRZEMKA,
20 kaszka owocowa 150ml
24 mleczko 120ml
w ciagu dnia takze 150ml herbatki
w nocy ostatnio sie budzi na jedzenie ale nie ma reguly o ktorej (dzis o 4 i 120ml mleczka)

dlatego mam wrazenie, ze Adula ciagle cos je ;) ::)

Pamciaw u nas dokladnie tak samo - pomiedzy lyzeczkami zniecierpliwienie, czasem wrzask, zeby szybciej, Stasio wpierdziela sloiki 190 (zupki), nienawidzi herbat, czasem sie skusi na pare lykow, nie cierpi kleikow, wiec po prostu mu ich nie daje, bedziemy musieli sami je zjesc, kaszka tez mu srednio pasuje, czasem zje. bardzo chetnie zajada sie marchewka, jablkiem, i innymi owocami, wiec chyba wszystko jest w porzadku.

Joeey zastanawia mnie, ze Stas tyle spi (min. 3 duze drzemki w ciagu dnia, na spacerze od razu odjeżdża), widze, ze Adzie wystarczaja 2 drzemki???

reklama
Ana wyobraz sobie, ze pierwsza drzemka trwa od 25 min do 40 min max ! a druga to ostatnio trwa 1 godzine :) to chyba niewiele ??? na spacerach nie spi bo za duzo sie dzieje !

Do góry