reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

WPROWADZAMY NOWE POKARMY

Piotruś tez spi dwa razy Raz koło 11 (czyli zaraz ;D) a drugi raz koło 16 I jeśli w domu to ok 40min do godziny a na dworze to i po 2-2.5h ;D

reklama
joeey ja juz kroliczka dawalam i jagniecinke,jest chyba od 5 miesiaca,narazie dawalam raz(jeden dzien krolik,drugi jagniecinke) bo tez nie wiem ile razy w tyg.podawac.
Obiadki to chyba wg.mnie najlepsze sa hippa.Np.zupka jarzynkowa z gerbera jest taka bardzo jałowa i Cyprys nie chce jej jesc,musze dosc sporo mu dosolic,a jarzynkowa-krem z hippa to nawet mi smakuje :) uwiebia tez dynie z ziemniaczkami :)
Jesli chodzi o deserki to w sumie kazde sa ok!

a ja juz wiem czemu moj Al kupy nie chcial robic bo za czeto dostawal miesko..a jak przykrocilam mu i dawalam teraz cyca i deserkino i danonka..to wszystko wrocilo do normy ..:)

Moja WeroNisia je obiadki mięsne co drugi dzień. Codziennie wydaje mi się za często (przecierz ja sama nie jadam mięsa codziennie). Także dzisiaj będzie jadła zupkę Marchewkową z warzywami (Gerber), jutro Jarzynki z królikiem (Gerber),a w piątek Dynie z ziemniakami (Hipp) :-)
Sama narazie nie gotuje jej nic. Potem jak będzie zjadała w większych ilościach będziemy gotować.
Smacznego :-)

A ja wczoraj ugotowalam zupe Oskarkowi ;D z marchewki i ziemniaczka i wcinal ladnie nawet taka fajna gesta mi wyszla po zmiksowaniu wiec nie dodawalam kleiku zeby zageszczac ::)

a miesne zupki to tylko w sloiczkach dostaje jadl kurczaka na razie tylko raz a dzisiaj zow dostanie reszte mojej zupy ;D

No my mięska jeszcze nie dajemy bo dopiero zaczęliśmy jeść zupki :)
Kacper ładnie je tą zupkę z Gerbera Marchewkową z warzywkami i mu smakuje :) , mamy trochę mniejszy wybór wśród zupek bo muszą być bez dodatku mleka i masła ::)

A dzisiaj pierwszy raz jadł deserek z BoboVity :) Jabłko z bananem i strasznie się krzywił, zjadł tylko pół pudełeczka czyli 50g bo zaczął się trząchać z tego krzywienia :p ale jutro damy drugą połowę deserku :)

A Hania nic nie je oprocz mojego cyca w dalszym ciagu.bo jak dziecko chore to nie wprowad sie nowych pokarmow.I ja brzuszek moze dlatego ak bolal,ze o tym nie wiedzialam i dawalam.Ale jeszcze z glodu nie umiera,mleczka jej nei brakuje,wiec poczekamy na zdrowko i zaczniemy!

Ja gdzies czytałam że mięsko to około trzy razy w tygodniu styknie....
My co prawda może i mięsa na obiad codziennie nie jemy....ale zawsze jakas wędlinka czy cóś...... tak że na pewno co dziennie to jeszcze za dużo na takie dzieciątka ale tak właśnie co drugi dziń czy 3 razy w tygodniu to w sam raz myślę.

reklama
lekarka mi powiedziała ze jesli jest tylko jeden stały posiłek to lepiej zeby był z mieskiem Piotrus jadł juz kurczaczka,króliczka,indyka,jagniecine i cielecine i wszystko z Gerbera

Do góry