reklama
A
aOLA
Gość
Zdanka ;D
Paula25
szczęśliwa :)
My zaczęliśmy wprowadzać zupki...i Kacperkowi bardzo smakują narazie zaczęłam mu dawać pół słoiczka zupki (słoiczek 130g) + 130 ml mleka, ale niedługo zacznę mu dawać cały słoiczek i nie wiem czy to wystarczy na jeden posiłek?
Jak dajecie taki 130g słoiczek np. zupki to traktujecie to jako jeden posiłek?
A jak podgrzewacie dania ze słoiczka ???
i jeszcze mam jedno pytanie: jakie dania dajecie swoim maluchom? chodzi mi tu po którym miesiącu?, bo ja narazie daje po 4 i 5 miesiącu.
Jak dajecie taki 130g słoiczek np. zupki to traktujecie to jako jeden posiłek?
A jak podgrzewacie dania ze słoiczka ???
i jeszcze mam jedno pytanie: jakie dania dajecie swoim maluchom? chodzi mi tu po którym miesiącu?, bo ja narazie daje po 4 i 5 miesiącu.
Paula no u Nas jest to jeszcze troszke rozregulowane chociaz powoli nabiera rytmu, ale dla przykladu moge Ci napisac, ze Ada o 16 dostala i zjadla caly sloiczek obiadku Hippa 125gr i przed chwila, czyli po 1,5 godz byla na tyle glodna, ze opilala wlasnie 120ml mleka czyli juz teraz wiem, ze musze za kazdym razem do sloiczka dodac puree zeby bylo wiecej i bardzie sycace
dania daje po 4 i 5 m-cu lub sama przyrzadzam
co do podgrzwania, to najpierw w miseczce w garnku z woda, a teraz sie wycwanilam i sloiczek do garnuszka z woda mikrofali nie posiadam
dania daje po 4 i 5 m-cu lub sama przyrzadzam
co do podgrzwania, to najpierw w miseczce w garnku z woda, a teraz sie wycwanilam i sloiczek do garnuszka z woda mikrofali nie posiadam
Paula25
Joeey dziękuję za odpowiedź to widze że podgrzewasz tak samo jak ja
mamaCyprysia
Fanka BB :)
Dziewczyny to wasze dzieci w porownaniu do mojego odziwo jedza duzo.Cyprysia menu to:
5-6 mleczko 150ml.
9-10 owoce (maly sloiczek) lub kaszka
13-14 obiadek maly caly sloiczek lub pol duzego
17-18 mleczko 120 lub 90 czasem
21 mleczko 180ml czasem z łyzeczka kaszki
ale ma dni takie jak dzis gdzie jadl mleczko o 5 , o 9 120 mleczka,pozniej dopiero 0 15 obiadek i o 21 normalnie mleczko czyli robi dosc dlugie przerwy w jedzonku,no i w miedzy czasie,najczesciej po obiadku pije 100 herbatki
5-6 mleczko 150ml.
9-10 owoce (maly sloiczek) lub kaszka
13-14 obiadek maly caly sloiczek lub pol duzego
17-18 mleczko 120 lub 90 czasem
21 mleczko 180ml czasem z łyzeczka kaszki
ale ma dni takie jak dzis gdzie jadl mleczko o 5 , o 9 120 mleczka,pozniej dopiero 0 15 obiadek i o 21 normalnie mleczko czyli robi dosc dlugie przerwy w jedzonku,no i w miedzy czasie,najczesciej po obiadku pije 100 herbatki
Paula25
Dziewczynki dziękuje za odpowiedź no ja narazie tez patzre żeby było po 4 albo po 5 miesiącu
Kamila no to rzeczywiście Cypryś dużo nie je, a jakie długie przerwy sobie robi : Kacper to potrafi jeść co 2 godziny czasami co 3 i tez w między czasie pije herbatki...
Kamila no to rzeczywiście Cypryś dużo nie je, a jakie długie przerwy sobie robi : Kacper to potrafi jeść co 2 godziny czasami co 3 i tez w między czasie pije herbatki...
reklama
mamaCyprysia
Fanka BB :)
Paula Cyprys to na poczatku jadl co 2 godzinki