reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wózki

To niestety. Ja tez pod tym kątem szukałam ale ten mnie urzekł. Trudno ze 3 kg więcej. Sama gondola 5 kg. Ja będę zostawiać w bagażniku na dole bo nosić nie dam rady! Zresztą wózek w mieszkaniu mi się nie zmieści za bardzo.

reklama
ja w sumie na wagę nie patrzyłam bo mieszkam w parterowym a do wynajmu też szukamy na parterze albo w bloku z windą........i tak jak perla pisze z całego salonu ten mnie urzekł a było mnóstwo wózków oglądałam też hollanda i jedo fyn ale ten wygrał :-)

i fotelik też chyba maxi cosi citi wezmę bo jest na sklepie za 359zł....... to chyba ta biała rama i podstawa gondoli tak działa na nas kobietki ;-) holland był z czarną ramą i wcale mi się nie spodobał........

a mnie się właśnie białe stelaże i elementy nie podobają, od razu widzę, jakie to będzie brudne.
chcemy w tym tygodniu już zamówić wózek, niby Bebetto Silvia, ale do końca to nie jestem zdecydowana /:

No do mnie też biały stelaż nie przemawia, sąsiadka ma i cały czas ze szmatką albo chusteczkami ją widzę

Do mnie też białe stelaze nie przemawiaja i nie chodzi tu o kwestię z brudem. Moim faworytem i taki też zamówiłam w hollandzie jest stelaz srebrny.

Jestem sobą załamana bo dalej nie mam wózka wybranego. Mam ochotę się sama walnąć w ten łeb, bo dywaguję nad tym już któryś miesiąc i ja nie wiem już sama czego chcę. Jak zwykle w pracy itp jestem osobą, która szybko podejmuje decyzje, to teraz mąż już się ze mnie śmieje, że nowe auto za sporo kasy wybrałam w tydzień a z wózkiem się tak pier...lę.
Co moje drogie koleżanki możecie mi powiedzieć o Mutsy?

Z gondola to jest tak ze zależy ile dziecko bedzie w niej jeździć. Moja pierworodna odkąd zaczęła byc bardziej kumata nie znosiła gondoli. Ona jest z początku maja a w sierpniu juz nie chciała tam jeździć i jeździła chwile w foteliku a pozniej w spacerówce.

Ja uważam co innego, a zasługa to fizjoterapeutów, z którymi miałam kontakt. Fotelik służy do przewożenia dziecka w samochodzie, na stelażu wózka można go użyć na małych odcinkach np. z domu do samochodu. W gondoli dziecko można wozić na brzuchu, tak żeby sobie wyglądało przez burtę i wtedy się nie nudzi. Do spacerówki przesadza się dziecko, które samo siada lub takie, które robi w gondoli niebezpieczne akrobacje np. w pozycji na brzuchu podnosi się na czworaki. Dopuki dziecko samo nie siada w spacerówce wozi się je na leżąco lub półleżąco. Oczywiście każdy robi wedle swojej woli.

reklama
Mi też nie podoba się to ważenie w fotelikach,bez różnicy czy kosztował 99 zł czy 1000 zł,to nienaturalna pozycja dla maluszka,ale zrobiła się teraz taka moda. Pierwsza córa w gondoli jeździła do 5-6 m potwm zachciało jej się oglądać świat i przeszliśmy na spacerówkę

Do góry