reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wózki

To niestety. Ja tez pod tym kątem szukałam ale ten mnie urzekł. Trudno ze 3 kg więcej. Sama gondola 5 kg. Ja będę zostawiać w bagażniku na dole bo nosić nie dam rady! Zresztą wózek w mieszkaniu mi się nie zmieści za bardzo.

reklama
ja w sumie na wagę nie patrzyłam bo mieszkam w parterowym a do wynajmu też szukamy na parterze albo w bloku z windą........i tak jak perla pisze z całego salonu ten mnie urzekł a było mnóstwo wózków oglądałam też hollanda i jedo fyn ale ten wygrał :-)

i fotelik też chyba maxi cosi citi wezmę bo jest na sklepie za 359zł....... to chyba ta biała rama i podstawa gondoli tak działa na nas kobietki ;-) holland był z czarną ramą i wcale mi się nie spodobał........

a mnie się właśnie białe stelaże i elementy nie podobają, od razu widzę, jakie to będzie brudne.
chcemy w tym tygodniu już zamówić wózek, niby Bebetto Silvia, ale do końca to nie jestem zdecydowana /:

No do mnie też biały stelaż nie przemawia, sąsiadka ma i cały czas ze szmatką albo chusteczkami ją widzę

Do mnie też białe stelaze nie przemawiaja i nie chodzi tu o kwestię z brudem. Moim faworytem i taki też zamówiłam w hollandzie jest stelaz srebrny.

Jestem sobą załamana bo dalej nie mam wózka wybranego. Mam ochotę się sama walnąć w ten łeb, bo dywaguję nad tym już któryś miesiąc i ja nie wiem już sama czego chcę. Jak zwykle w pracy itp jestem osobą, która szybko podejmuje decyzje, to teraz mąż już się ze mnie śmieje, że nowe auto za sporo kasy wybrałam w tydzień a z wózkiem się tak pier...lę.
Co moje drogie koleżanki możecie mi powiedzieć o Mutsy?

Z gondola to jest tak ze zależy ile dziecko bedzie w niej jeździć. Moja pierworodna odkąd zaczęła byc bardziej kumata nie znosiła gondoli. Ona jest z początku maja a w sierpniu juz nie chciała tam jeździć i jeździła chwile w foteliku a pozniej w spacerówce.

Ja uważam co innego, a zasługa to fizjoterapeutów, z którymi miałam kontakt. Fotelik służy do przewożenia dziecka w samochodzie, na stelażu wózka można go użyć na małych odcinkach np. z domu do samochodu. W gondoli dziecko można wozić na brzuchu, tak żeby sobie wyglądało przez burtę i wtedy się nie nudzi. Do spacerówki przesadza się dziecko, które samo siada lub takie, które robi w gondoli niebezpieczne akrobacje np. w pozycji na brzuchu podnosi się na czworaki. Dopuki dziecko samo nie siada w spacerówce wozi się je na leżąco lub półleżąco. Oczywiście każdy robi wedle swojej woli.

reklama
Mi też nie podoba się to ważenie w fotelikach,bez różnicy czy kosztował 99 zł czy 1000 zł,to nienaturalna pozycja dla maluszka,ale zrobiła się teraz taka moda. Pierwsza córa w gondoli jeździła do 5-6 m potwm zachciało jej się oglądać świat i przeszliśmy na spacerówkę

Do góry