reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wózki

L4dY-bIrd - widziałam twoje pytanie w dziale zapytań i nie wiem czy to dobry pomysł, żeby nie kupować gondolki tylko sam fotelik. Rzecz w tym, że maluszek nie powinien być dłużej w foteliku niż półtora godziny (jest tak wyprofilowany- aby był jak najbezpieczniejszy przy wypadku- a nie wygodny i zdrowy na kręgosłup na dłuższą metę).Wiesz ja w wózkach jestem na etapie początkującej- ale poszperałam w necie na ten temat- bo mnie kusiły spacery w takim foteliku:sad:.
Hauck rozkłada sie na płasko( zdaje się), nosidło do niego ( 70 cm) jest cholernie drogie- może więc kupić nosidło innej firmy. Sprzedają takie są nosidła- może jakieś przypasuje. Te nosidła i tak maja zawsze coś około 70 cm i przynajmniej w modelach które widziałam, nie miały żadnych zaczepów tylko tak sie je wsadzało do spacerówki.
Oczywiście ja sie tam słabo znam, ale z fotelikiem to jeszcze przemyśl. Piszę to tu nie w dziale zapytaj, żeby nie wywoływać w nieodpowiednim dziale dyskusji na temat używać/ nie używać.Sama jestem ciekawa jakie foteliki tam wchodzą a tak to nikt nie odpowie tylko będzie dyskutował ( jak ja:-D)

reklama
szopek ja widzialam za110zl zloty zykle nosidlo ale bardzo fajne podobne do tego co sa w graco wozkach ja juz w swoim woziu mam ale tak jak piszesz skoro orginalne do wozka sa drogie to po co przeplacac najwazniejszy sam wozek tak mi sie zdaje

L4dY-bIrd - widziałam twoje pytanie w dziale zapytań i nie wiem czy to dobry pomysł, żeby nie kupować gondolki tylko sam fotelik. Rzecz w tym, że maluszek nie powinien być dłużej w foteliku niż półtora godziny (jest tak wyprofilowany- aby był jak najbezpieczniejszy przy wypadku- a nie wygodny i zdrowy na kręgosłup na dłuższą metę).Wiesz ja w wózkach jestem na etapie początkującej- ale poszperałam w necie na ten temat- bo mnie kusiły spacery w takim foteliku:sad:.
Hauck rozkłada sie na płasko( zdaje się), nosidło do niego ( 70 cm) jest cholernie drogie- może więc kupić nosidło innej firmy. Sprzedają takie są nosidła- może jakieś przypasuje. Te nosidła i tak maja zawsze coś około 70 cm i przynajmniej w modelach które widziałam, nie miały żadnych zaczepów tylko tak sie je wsadzało do spacerówki.
Oczywiście ja sie tam słabo znam, ale z fotelikiem to jeszcze przemyśl. Piszę to tu nie w dziale zapytaj, żeby nie wywoływać w nieodpowiednim dziale dyskusji na temat używać/ nie używać.Sama jestem ciekawa jakie foteliki tam wchodzą a tak to nikt nie odpowie tylko będzie dyskutował ( jak ja:-D)

szopek cholera sama nie wiem ...z jednej strony wózek poządnie zabudowany co nie przeszkadza wozić malucha od pierwszych dni w spacerówce ..ale coś mnie jednak kłuje w serduchu :sorry2:

Fotelik i tak na mus musze mieć ..zawsze to lepiej wpiąc fotelik jadąc na zakupy do centrum handlowego niz taszczyć sie z gondolą i extra fotelikiem w samochodzie :dry:

Co do spacerów jako takich ....to u mnie na samym poczatku odpada bo ...takich nie planuje w okresie " małego maleństwa "
Mam ogromny taras z wyjściem na ogród i jak będe dziecko "wietrzyć" to wystawie je poprostu w łożeczku turystycznym za" okno" ;-) i tyle .

Wiesz ...ciężko sobie planować nie wiadomo jak długie spacery z "szatanem" ( czyt. Jasiek) obok wózka i maleństwem w wózku ...a mąż w pracy .....

Wiec wymyśliłam sobie że "taniej" będzie zainwestować w fotelik niż w ..gondole i fotelik :dry:

Cholera jasna ...sama juz nie wiem .....poczytałam inne " matki polki" i to z większymi " stadami " i takie mysli mnie naszły :sorry2::dry:

ale nigdy nie zaszkodzi zasięgnac opini innych :tak:

szopek wiesz co ..z tymi miekkimi gondolkami /wkładkami...to tez dobry pomysł ..tylko że ja nie będe chodzić z dzieckiem w wózku ni z gruszki ni z pietruszki w różnych barwach tęczy :p
Cholera cięzko dobrać odcień do tego piep..%$%$#^$@nego koloru naszego wózka ..a czarnej gondolki nie chce bo to nie trumna :p

Zawsze mozna kupić używana taka gondolke ..pełno sie ich wala za 30 zł na allegro ...to żaden pieniądz ...ale jednak chciałabym żeby ten wózek ...jako tako wyglądał :p

L4dy-bIrd podoba mi się w nim to, że gondolka (wsad) jest dobrze obudowana ze strony późniejszej spacerówki. No i sama spacerówka jest moim zdaniem solidna dobrze zabudowana, a nie jak inne według mnie leżaczki. Dodam, że wózek w miarę lekki 15kg i bardzo dobry w prowadzeniu, bynajmniej w sklepie;-)

nie ma za cio :) jesteśmy tu po to, żeby sobie pomagać ;-);-);-)

No i umówiłam się z tą dziewczyną na ogladanie wózka, na zdjęciach wygląda super. Gdybyśmy go kupili to mamy łóżeczko gratis, bo zaoszczędzimy 400zł:-).
Więc kochana, jak wózek będzie w b.dobrym stanie to wiszę Ci chyba kawkę!!!

reklama
L4dY-bIrd- z kolorem to lipa a gondola z x landera ( typ starszy zdaje sie, bo nowe już sie nie nadają) też nie ma pasujących kolorów ( bo zdaje sie masz ten Houck czarny +limonka) beż, czerwony dziwaczny, jest też jakiś ciemny ale nie wiem czy czarny czy granat. Ja bardziej sie chylę w stronę tego brązowego Hucka- on ma czerwone kołpaki to bym mu czerwoną gondolę kupiła ( łatwiej dobrać kolor).

Wiadomo- fotelik i tak trzeba kupić- to lepiej taki co można go wpiąć w stelaż wózka. Chodziło mi tylko o spacery - ze raczej odpuścić w takiej formie.

_WiKtOriA_ jaki ty masz wózio bo zgubiłam rachubę.

Wogóle czytałam inne mamy i one mówią gondola a potem spacerówka parasolka. Ale przecież młode w wieku 5-6 miesięcy będzie za zbyt ciekawe zapewne, żeby leżeć i gapić sie w budę a do parasolki - spaceróweczki takiego maleństwa nie przeniosę.

Do góry