reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wózki

L4dY-bIrd - widziałam twoje pytanie w dziale zapytań i nie wiem czy to dobry pomysł, żeby nie kupować gondolki tylko sam fotelik. Rzecz w tym, że maluszek nie powinien być dłużej w foteliku niż półtora godziny (jest tak wyprofilowany- aby był jak najbezpieczniejszy przy wypadku- a nie wygodny i zdrowy na kręgosłup na dłuższą metę).Wiesz ja w wózkach jestem na etapie początkującej- ale poszperałam w necie na ten temat- bo mnie kusiły spacery w takim foteliku:sad:.
Hauck rozkłada sie na płasko( zdaje się), nosidło do niego ( 70 cm) jest cholernie drogie- może więc kupić nosidło innej firmy. Sprzedają takie są nosidła- może jakieś przypasuje. Te nosidła i tak maja zawsze coś około 70 cm i przynajmniej w modelach które widziałam, nie miały żadnych zaczepów tylko tak sie je wsadzało do spacerówki.
Oczywiście ja sie tam słabo znam, ale z fotelikiem to jeszcze przemyśl. Piszę to tu nie w dziale zapytaj, żeby nie wywoływać w nieodpowiednim dziale dyskusji na temat używać/ nie używać.Sama jestem ciekawa jakie foteliki tam wchodzą a tak to nikt nie odpowie tylko będzie dyskutował ( jak ja:-D)

reklama
szopek ja widzialam za110zl zloty zykle nosidlo ale bardzo fajne podobne do tego co sa w graco wozkach ja juz w swoim woziu mam ale tak jak piszesz skoro orginalne do wozka sa drogie to po co przeplacac najwazniejszy sam wozek tak mi sie zdaje

L4dY-bIrd - widziałam twoje pytanie w dziale zapytań i nie wiem czy to dobry pomysł, żeby nie kupować gondolki tylko sam fotelik. Rzecz w tym, że maluszek nie powinien być dłużej w foteliku niż półtora godziny (jest tak wyprofilowany- aby był jak najbezpieczniejszy przy wypadku- a nie wygodny i zdrowy na kręgosłup na dłuższą metę).Wiesz ja w wózkach jestem na etapie początkującej- ale poszperałam w necie na ten temat- bo mnie kusiły spacery w takim foteliku:sad:.
Hauck rozkłada sie na płasko( zdaje się), nosidło do niego ( 70 cm) jest cholernie drogie- może więc kupić nosidło innej firmy. Sprzedają takie są nosidła- może jakieś przypasuje. Te nosidła i tak maja zawsze coś około 70 cm i przynajmniej w modelach które widziałam, nie miały żadnych zaczepów tylko tak sie je wsadzało do spacerówki.
Oczywiście ja sie tam słabo znam, ale z fotelikiem to jeszcze przemyśl. Piszę to tu nie w dziale zapytaj, żeby nie wywoływać w nieodpowiednim dziale dyskusji na temat używać/ nie używać.Sama jestem ciekawa jakie foteliki tam wchodzą a tak to nikt nie odpowie tylko będzie dyskutował ( jak ja:-D)

szopek cholera sama nie wiem ...z jednej strony wózek poządnie zabudowany co nie przeszkadza wozić malucha od pierwszych dni w spacerówce ..ale coś mnie jednak kłuje w serduchu :sorry2:

Fotelik i tak na mus musze mieć ..zawsze to lepiej wpiąc fotelik jadąc na zakupy do centrum handlowego niz taszczyć sie z gondolą i extra fotelikiem w samochodzie :dry:

Co do spacerów jako takich ....to u mnie na samym poczatku odpada bo ...takich nie planuje w okresie " małego maleństwa "
Mam ogromny taras z wyjściem na ogród i jak będe dziecko "wietrzyć" to wystawie je poprostu w łożeczku turystycznym za" okno" ;-) i tyle .

Wiesz ...ciężko sobie planować nie wiadomo jak długie spacery z "szatanem" ( czyt. Jasiek) obok wózka i maleństwem w wózku ...a mąż w pracy .....

Wiec wymyśliłam sobie że "taniej" będzie zainwestować w fotelik niż w ..gondole i fotelik :dry:

Cholera jasna ...sama juz nie wiem .....poczytałam inne " matki polki" i to z większymi " stadami " i takie mysli mnie naszły :sorry2::dry:

ale nigdy nie zaszkodzi zasięgnac opini innych :tak:

szopek wiesz co ..z tymi miekkimi gondolkami /wkładkami...to tez dobry pomysł ..tylko że ja nie będe chodzić z dzieckiem w wózku ni z gruszki ni z pietruszki w różnych barwach tęczy :p
Cholera cięzko dobrać odcień do tego piep..%$%$#^$@nego koloru naszego wózka ..a czarnej gondolki nie chce bo to nie trumna :p

Zawsze mozna kupić używana taka gondolke ..pełno sie ich wala za 30 zł na allegro ...to żaden pieniądz ...ale jednak chciałabym żeby ten wózek ...jako tako wyglądał :p

L4dy-bIrd podoba mi się w nim to, że gondolka (wsad) jest dobrze obudowana ze strony późniejszej spacerówki. No i sama spacerówka jest moim zdaniem solidna dobrze zabudowana, a nie jak inne według mnie leżaczki. Dodam, że wózek w miarę lekki 15kg i bardzo dobry w prowadzeniu, bynajmniej w sklepie;-)

nie ma za cio :) jesteśmy tu po to, żeby sobie pomagać ;-);-);-)

No i umówiłam się z tą dziewczyną na ogladanie wózka, na zdjęciach wygląda super. Gdybyśmy go kupili to mamy łóżeczko gratis, bo zaoszczędzimy 400zł:-).
Więc kochana, jak wózek będzie w b.dobrym stanie to wiszę Ci chyba kawkę!!!

reklama
L4dY-bIrd- z kolorem to lipa a gondola z x landera ( typ starszy zdaje sie, bo nowe już sie nie nadają) też nie ma pasujących kolorów ( bo zdaje sie masz ten Houck czarny +limonka) beż, czerwony dziwaczny, jest też jakiś ciemny ale nie wiem czy czarny czy granat. Ja bardziej sie chylę w stronę tego brązowego Hucka- on ma czerwone kołpaki to bym mu czerwoną gondolę kupiła ( łatwiej dobrać kolor).

Wiadomo- fotelik i tak trzeba kupić- to lepiej taki co można go wpiąć w stelaż wózka. Chodziło mi tylko o spacery - ze raczej odpuścić w takiej formie.

_WiKtOriA_ jaki ty masz wózio bo zgubiłam rachubę.

Wogóle czytałam inne mamy i one mówią gondola a potem spacerówka parasolka. Ale przecież młode w wieku 5-6 miesięcy będzie za zbyt ciekawe zapewne, żeby leżeć i gapić sie w budę a do parasolki - spaceróweczki takiego maleństwa nie przeniosę.

Do góry