reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wózki

hehehehee... az sie zakrztusiłam:-)
Boże laski skąd Wy te wozy bierzecie:-)???
Ale sie uśmiałam:-)
I wiecie co? Ten holenderski jest chyba najfajniejszy, pewnie juz sprzedany bo to pojedynczy egzemplarz:-)

reklama
a ja tak na poważnie....czy któraś z was widziała taki wózeczek??? i czy może mi cos o nim powiedzieć??? ..:: BOBO WӚKI DZIECIʃE ::.. ► Bebecar Mutsy Peg Perego: BARTATINA g³ꢯko-spacer+FOTELIK +TORBA :blink:
widziałam kiedyś, ale nie testowałam. Wersja głęboka jest fajna (80 cm długości to nieźle), ale ja widziałam już w wersji spacerowej na ulicy. Siedzisko było wysoko, wiec dla większych dzieci nie bardzo sie nadawało- tak mi sie wydaje, ze do roku max. Potem to już chyba kombinują i same chcą wejść, zejść- z wysokości to mało bezpieczne ( wiem, ze są szelki, pałąki, chodzi mi o ogólne kręcenie się).Ale ja sie na dzieciach nie znam - i tylko tak sobie kombinuję w głowie.
Tylko nie wiem, czy w tym twoim jest wogóle spacerówka- czy gondola i fotelik . Zazwyczaj to jakoś tak wygląda:
W�zek Bartatina Classic 2007: Sklep Internetowy Baby Fant

Na przejażdżce testowałam ostatnio coś tam voyager 005 ( chyba deltim) i baby Dreams Atlantic.

a ja mam taki wózio :-)
Tylko moj jest innego koloru i ma metalowe szprychy a nie takie plastiki jak na fotce.
Oczywiscie ciagle nie zrobilam fotek mojemu egzemplarzowi, dlatego narazie wysylam Wam to co znalazłam w necie.

A my po obejrzeniu i przetestowaniu na żywo, zdecydwaliśmy się na Roan Marita, tylko nie mamy pewności co do kolorku.

No to super, że podjeliście już decyzję co do wózka dla mnie Roan odpada bo za ciężki i kuzynka powiedziała, że sobie nogi poodbijała o niego. :dry:

reklama
Mam takie pytanie do osób rozeznanych. Otóż ciągle słyszę, ze powinnam zwracać uwagę czy wózek ma przekładaną rączkę. Jeśli ma - to super. Radzą mi tak posiadaczki takiego bajeru . Jeśli pytam czy sie dobrze wózek prowadzi to nagle im sie przypomina, że:
- po przełożeniu rączki wnoszą go na krawężnik, bo podjechać sie nie da
- często skręca podczas jazdy, znosi go jakby
+ jeśli nagle zacznie wiać czy zbyt radośnie świecić słońce to można przekręcić rączkę i kłopot z głowy.
Z tym, ze moje koleżanki mają raczej wózki z "niższej półki"( jakieś krzaki polsko-chińskie) lub deltim voyager czy BREAKER. Nie wiem, czy to tak tylko z tymi konkretnymi wózkami czy tak po prostu już jest z przekładana rączka.
Jeśli tak jest we wszystkich , to po jakiego grzyba cieszyć sie bajerem który uniemożliwia mi normalne prowadzenie wózka?

a tak na marginesie wszystkie moje koleżanki są zadowolone ze swoich wózków: nawet jeśli wiecznie skrzypią, ważą po 20 kg:baffled: Jedna tylko nie jest, która miała jakiegoś GRACO z zegarkiem w budce ( nie znam modelu bo dawno o tym rozmawiałyśmy- będzie z 2 lata), bo telepało strasznie jej małym i był wąski.

Do góry