reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wózki

Lady hauck jaguar jest super wozeczkiem ale niestety dla mnie za duzy.
Potrzebuje niewielkiej lekkiej parasolki,bo mam maly bagaznik w aucie a poza tym co najmniej raz w miesiacu bede z Ania jechac pociagiem z Wawy do Krakowa.

Mam Haucka Jaguara, którego jedyna wagą jest to, ze działa na niego grawitacja i wogóle waży.Mi tam wsio rawno czy wózek wazy 15 czy 8 kg bo i tak nie udźwignę. Jestem taki antystrongman od zawsze.
Co sie tyczy wkładania go do bagażnika to mieści sie do takich do których np. x lander nie da rady. Wspominam o tym, bo to podobne na oko wózki- ale jakiś szczegół w składaniu robi duża różnicę.
Na razie jeszcze używam twardej gondoli i wszystko mieści sie ( bez zdejmowania kółek) np. w renault thalia, gdzie bagażnik jest taki jakiś nieforemny i nieustawny, ze brak słów.
Mam bardzo dużo czasu, żeby przemyśleć kolejny wózkowy zakup, ale raczej to będzie coś totalnie małego, lekkiego.

dla podróżujących:
ABC DESIGN TAKE OFF składany w torbę BCM od21zl (419685247) - Aukcje internetowe Allegro

reklama
Pola widziałam dziś kolejnego Maclarena u nas w miasteczku i ten da porównania nie trzeszczał, nie klekotał, prezentował się porządnie.

Zdziwiłam sie tylko skąd taka popularność tego wózka w małym miasteczku. Skoro w tak małej mieścinie jest ich parę sztuk , to np.Warszawa pewnie cała usiana tymi wózkami.
Inny hit to spacerówki baby dreams: WALKER BABY dreams DESIGN +FOLIA +OSŁONA +W.24h (417239816) - Aukcje internetowe Allegro

Ostatnia edycja:
no fajny ten wózek, tylko drogi troszkę... ja mam El-jot'a super mi się nim jeździ ma tylko jeden mankament a mianowicie nie ma pasów pięciopunktowych i Maja mi w nim wyłazi i o mało raz z niego nie wypadła... to jej kupiłam Roddy'ego jej w nim wygodnie, ale mi się cholernie źle ten wózek prowadzi, jednym słowem porażka

Iwonka ostatnio pokazywała Coneco Solar.
Byłam wczoraj z kolezanką oglądac wózki głęboki (dla niej) :tak:, więc niedługo będę wózkową ekspertką :-D:-D

wracając do Solara... byłam bardzo mile zaskoczona.
Powiem Wam, że to bardzo fajny wózek za rozsądne pieniądze (na allegro za około 550zł)
Trzyma się całości, nic nie lata, nie trzeszczy, fajnie sie składa. Naprawdę godny polecenia

wczoraj widziałam też Chico CT 04 i też jest to bardzo fajny wózeczek.
Boję się tylko, że Szymonkowi będzie w nim ciasno, jak będzie miał 2 latka, ale to może tylko takie moje wrażenie, bo nie wiem, jak wygląda 2,5latek :)

Ostatnia edycja:
reklama
Kurcze, nie wiem czy nie będę musiała kupić wózka na zimę. Iga w spacerówce chicco prawie się nie mieści, jak jest ciepło ubrana. Biedne dziecko nawet nie może się ruszyć, siedzi zgnieciona, ręce w powietrzu bo ruszyć nimi nie może, ogólnie koszmar. Albo ona jest taka duża, albo wózek taki mały.
Może możecie polecić mi jakiś wózek z dużym siedziskiem i oparciem, i ważne żeby był lekki i odpowiedni na zimę.:sorry2:

Do góry