reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wózki

Ja na razie zastanawiam się nad Bebetto 2w1 na pierwsze 1,5 roku. Potem chcemy kupić spacerówkę Thule Urban Glide, bo fajna do terenu a tam właśnie dużo czasu spędzamy. Ale możliwe ze zamiast Bebetto będzie co innego, na razie się rozglądamy. Ja nie znam żadnych mark, wiec zobaczę na to Caramelo. Myśleliśmy tez o Quinny, kiedyś były to dobre wózki, ale ostatnio jakoś ich nie widać.
My tez nad Thule myslimy ale ktoras z biegowek no i dopiero po 6miesiacu. Tak wiec nie wiem czy przy kolosie mutsy nie zostaniemy na pierwsze pol roku. Wole chyba uzyc stary wozek i zaszczedzic na ten po 6 miesiach.

Ogolnie nasze wyjscia na spacer z corka byly dramatem. Dopiero jak zrezygnowalismy z gondoli i jezdzila w foteliku to bylo ok. Nie wiem jak teraz bedzie, mam nadzieje ze odwrotnie bo w lecie jednak dluzsze te spacery.

reklama
Dziewczyny które mają dwójkę z różnica ok 2-3 lat, polecacie wózek rok po roku czy bardziej dostawkę do wózka? Jak się druga dzidzia urodzi to córka będzie miała 2 i pół roku prawie. Powoli zaczynam się zastanawiać co wtedy :)

Wszystkozajete jeszcze nie, narazie ogladam i czytam. Duzo zalezy od tego czy bedziemy sie przeprowadzac czy zostajemy tutaj.

Dziewczyny które mają dwójkę z różnica ok 2-3 lat, polecacie wózek rok po roku czy bardziej dostawkę do wózka? Jak się druga dzidzia urodzi to córka będzie miała 2 i pół roku prawie. Powoli zaczynam się zastanawiać co wtedy :)
Ja miałam różnice 2 lata i 3 miesiące i córa sama śmigała na swoich nóżkach a mały w wózku. Tyle że my w zasięgu 1km mamy wszystko. Na plac zabaw kilka metrów, na plażę też. Dlatego zrezygnowaliśmy z dostawki

Ja miałam różnice 2 lata i 3 miesiące i córa sama śmigała na swoich nóżkach a mały w wózku. Tyle że my w zasięgu 1km mamy wszystko. Na plac zabaw kilka metrów, na plażę też. Dlatego zrezygnowaliśmy z dostawki
Ja sie zastanawiam jak ogarne zloba codziennie rano... Chusta odpada bo nie rozbiore/ubiore starszaka w zlobku.

Ja raczej nie będę kupować wózka rok po roku, dostawkę rozważę „w praniu”, zobaczymy jak będzie. Ale myślę, że wózek + chusta/nosidło i wystarczy dla dwójki.

Janka jasne, że rozbierzesz i ubierzesz, najmłodsze na plecy i już :) Albo dzidek w wózku, a starszak drepcze do żłoba.

reklama
Ja raczej nie będę kupować wózka rok po roku, dostawkę rozważę „w praniu”, zobaczymy jak będzie. Ale myślę, że wózek + chusta/nosidło i wystarczy dla dwójki.

Janka jasne, że rozbierzesz i ubierzesz, najmłodsze na plecy i już :) Albo dzidek w wózku, a starszak drepcze do żłoba.
Właśnie też bym chciała żeby obeszło się bez wózka, tylko chusta :)

Do góry