reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wózki

reklama
Ja się już nastawilam na te Camarelo ale nie wiem który model. Chciałabym czarna ramę. A kolor... Byle nie pstrokaty. Ogólnie lubię się w szarościach ale mój kręci nosem

O matulu! Jaki watek[emoji23][emoji23][emoji23]

Ja w sumie wciąż jezdze kombajnem baby design husky i mnie pasuje. Ale mnie trzeba czolgu, co pojdzie po wszystkim. Teraz troche sie zastanawiam, czy podwojnego nie kupic... Moje dziecie wciąż czesto korzysta.. ale nie wiem, czy to ma sens[emoji29][emoji29][emoji29]

Też nie kupuje wózka, bo mam dwa, z reszta z synem sporadycznie wykorzystywane. Spacerówkę mamy Valco Snap Sport 4 (ta wersja na pompowanych kołach) i polecam mega. Najlżejszy wózek na rynku (poza parasolkami), bardzo funkcjonalny, składamy jedną ręką. Zestaw 2w1 z gondola mamy Roan Bass - cięższy dwa razy od Snapa, ale duże koła i mega amortyzacja super na leśne drogi i nierówności, bo my w mieście mało spacerujemy, więc terenowość była priorytetem. Ma też jedną z większych gondoli, wiec nawet przy sporym dziecku nie ma obawy, że wyrośnie za szybko. Oczywiście przy adapterach praktycznie jazdy fotelik można wpiąć w stelaż - wygodne np na zakupy jak dziecko zaśnie w aucie.

Ja się akurat waga nie bardzo kieruje bo nie mam gdzie go nosić. A do lasów i parków często jeździmy na spacery to też trzeba pod uwagę brać.

Dla każdego coś innego będzie istotne i o tym trzeba głównie myśleć wybierając wózek - czy trzeba go po schodach nosić, czy często wyjmować z auta, czy głównie poruszamy się w mieście czy jednak po cięższym terenie itp Kolor itp to sprawa drugorzędna. Ja mieszkam na obrzeżach miasta, z domu z wózkiem nie mam jak iść na spacer bo ulica bez pobocza i chodnika, z drugiej strony pola i łąki, wiec tylko opcja chusta. Na spacery zawsze gdzieś podjeżdżamy, więc ja mega odczułam przesiadkę z 13kg na 7kg i łatwość składania Snapa.

Dla każdego coś innego będzie istotne i o tym trzeba głównie myśleć wybierając wózek - czy trzeba go po schodach nosić, czy często wyjmować z auta, czy głównie poruszamy się w mieście czy jednak po cięższym terenie itp Kolor itp to sprawa drugorzędna. Ja mieszkam na obrzeżach miasta, z domu z wózkiem nie mam jak iść na spacer bo ulica bez pobocza i chodnika, z drugiej strony pola i łąki, wiec tylko opcja chusta. Na spacery zawsze gdzieś podjeżdżamy, więc ja mega odczułam przesiadkę z 13kg na 7kg i łatwość składania Snapa.
Dokladnie. Co do kolorow ja mam szary. I szczerze... Dobry wybor bo zmieniam teraz wkladki co pare miesiecy i od razu inny wozek. Gondola u nas poszla do szafy w 4 miesiacu. Takze ten.

Dokladnie. Co do kolorow ja mam szary. I szczerze... Dobry wybor bo zmieniam teraz wkladki co pare miesiecy i od razu inny wozek. Gondola u nas poszla do szafy w 4 miesiacu. Takze ten.
Ja liczę że gondole chociaż do września [emoji85] taka co chce ma 87cm. Idealnie to i do grudnia ale nie oszukujmy się.

reklama
U nas byla przesiadka nie ze wzgledu na rozmiar ale wsciek dupy pasazera.[emoji51][emoji51]
Jak sobie pomyślę jakie my oboje mamy charaktery to aż się boję co z tego dziecka będzie [emoji23]
Ja sobie mogę zakładać i planować że tyle gondola pojedziemy życie zweryfikuje

Do góry