reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wózki

reklama
Ja się już nastawilam na te Camarelo ale nie wiem który model. Chciałabym czarna ramę. A kolor... Byle nie pstrokaty. Ogólnie lubię się w szarościach ale mój kręci nosem

O matulu! Jaki watek[emoji23][emoji23][emoji23]

Ja w sumie wciąż jezdze kombajnem baby design husky i mnie pasuje. Ale mnie trzeba czolgu, co pojdzie po wszystkim. Teraz troche sie zastanawiam, czy podwojnego nie kupic... Moje dziecie wciąż czesto korzysta.. ale nie wiem, czy to ma sens[emoji29][emoji29][emoji29]

Też nie kupuje wózka, bo mam dwa, z reszta z synem sporadycznie wykorzystywane. Spacerówkę mamy Valco Snap Sport 4 (ta wersja na pompowanych kołach) i polecam mega. Najlżejszy wózek na rynku (poza parasolkami), bardzo funkcjonalny, składamy jedną ręką. Zestaw 2w1 z gondola mamy Roan Bass - cięższy dwa razy od Snapa, ale duże koła i mega amortyzacja super na leśne drogi i nierówności, bo my w mieście mało spacerujemy, więc terenowość była priorytetem. Ma też jedną z większych gondoli, wiec nawet przy sporym dziecku nie ma obawy, że wyrośnie za szybko. Oczywiście przy adapterach praktycznie jazdy fotelik można wpiąć w stelaż - wygodne np na zakupy jak dziecko zaśnie w aucie.

Ja się akurat waga nie bardzo kieruje bo nie mam gdzie go nosić. A do lasów i parków często jeździmy na spacery to też trzeba pod uwagę brać.

Dla każdego coś innego będzie istotne i o tym trzeba głównie myśleć wybierając wózek - czy trzeba go po schodach nosić, czy często wyjmować z auta, czy głównie poruszamy się w mieście czy jednak po cięższym terenie itp Kolor itp to sprawa drugorzędna. Ja mieszkam na obrzeżach miasta, z domu z wózkiem nie mam jak iść na spacer bo ulica bez pobocza i chodnika, z drugiej strony pola i łąki, wiec tylko opcja chusta. Na spacery zawsze gdzieś podjeżdżamy, więc ja mega odczułam przesiadkę z 13kg na 7kg i łatwość składania Snapa.

Dla każdego coś innego będzie istotne i o tym trzeba głównie myśleć wybierając wózek - czy trzeba go po schodach nosić, czy często wyjmować z auta, czy głównie poruszamy się w mieście czy jednak po cięższym terenie itp Kolor itp to sprawa drugorzędna. Ja mieszkam na obrzeżach miasta, z domu z wózkiem nie mam jak iść na spacer bo ulica bez pobocza i chodnika, z drugiej strony pola i łąki, wiec tylko opcja chusta. Na spacery zawsze gdzieś podjeżdżamy, więc ja mega odczułam przesiadkę z 13kg na 7kg i łatwość składania Snapa.
Dokladnie. Co do kolorow ja mam szary. I szczerze... Dobry wybor bo zmieniam teraz wkladki co pare miesiecy i od razu inny wozek. Gondola u nas poszla do szafy w 4 miesiacu. Takze ten.

Dokladnie. Co do kolorow ja mam szary. I szczerze... Dobry wybor bo zmieniam teraz wkladki co pare miesiecy i od razu inny wozek. Gondola u nas poszla do szafy w 4 miesiacu. Takze ten.
Ja liczę że gondole chociaż do września [emoji85] taka co chce ma 87cm. Idealnie to i do grudnia ale nie oszukujmy się.

reklama
U nas byla przesiadka nie ze wzgledu na rozmiar ale wsciek dupy pasazera.[emoji51][emoji51]
Jak sobie pomyślę jakie my oboje mamy charaktery to aż się boję co z tego dziecka będzie [emoji23]
Ja sobie mogę zakładać i planować że tyle gondola pojedziemy życie zweryfikuje

Do góry