reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wózki , wyprawka i inne

Nie mogłam się powstrzymać i kupiłam ☺

Załączniki

• IMG_20160818_195741.jpg
    IMG_20160818_195741.jpg
    333,8 KB · Wyświetleń: 153
reklama
Ok , dzieki w czwartek sie spytam ale czytalam na forum i tam pisali zeby trzy miec... Dla mamy, dla dziecka i na domumenty itp..

Mhm, a na porodówce - "gdzie z tymi torbami jak na targ???!! Tylko jedną można, niech mąż to zabierze!! " :D No i biedna dziewczyna przepakowywała te wszystkie pierdoły do jednej małej torby, bo przecież wzięła 3 mniejsze zamiast jedną dużą i nic jej się nie mieściło. Serio lepiej pytać, bo położnictwo ma swoje "dziwne" zasady i można zostać z ręką w nocniku:) A co do segregowani na 3 mniejsze paczki w środku jednej dużej torby - nie widzę problemu:)

Jagódka u mnie w praniu się nie spierają tylko że u mnie to ewidentnie od oliwki są plamy bo oliwką śmierdzą strasznie ( już nigdy oliwki używać nie będę) kupiłam dziś odplamiacz oxy w Biedronce i namaczam i już widać różnicę
Na moich przechowywanych na szczęście nic nie wyszlo. Do odplamiania polecam baby frosch odplamiacz z kwasami owocowymi, działa nawet po czasie. Albo na takie właśnie starsze plamy wlej do miski ocet dosyć sode oczyszczona tak żeby się pienilo i do tego ubranka, prawie wszystko schodzi, a potem do pralki normalnie.

Masz racje, 3 torby to moze przesada ale jak dla mnie 2 sa idealne :) jedna dla mnie a druga dla dziecka... W sumie kazda kobieta bedzie miala oddzielny pokoj wiec nie widze problemu ale zobaczymy w praniu jak to wyjdzie ...

reklama
Jeśli chodzi o porodowke to mnie tu obowiązują trochę inne zasady. Toreb można mieć ile się chce ale nie jest potrzebne dużo bo dla dziecka nie potrzeba nic a dla siebie ubrania i kosmetyki bo wszelkie higieniczne artykuły dostaje się w dowolnej ilości w szpitalu.

Mi przyszło jednak do głowy żeby napisać co się przydało a co w ogóle z rzeczy kupionych na początku.

Laktator +/- ja użyłam może dwa razy, ale może się przydać

Mata dla malucha - u mnie minus bo moje dzieci nie były zaintersowane, lepsze były takie stojaki z zabawkami które można położyć nad dzieckiem na lozku, na podłodze

Śpiworek do fotelika/wozka, siatka przeciw muchom + duży plus

Przeciwdeszczowy pokrowiec na fotelik - nieprzydatny jak się przenosi dziecko tylko z domu do auta, a na dodatek trzeba zalozyc, w aucie ściągnąć itd

Rożek - ani raz nie użyty

Smoczek +/- są dzieci, które lubia, moje nie znosily, a na dodatek w szpitalu tutaj dają smoczek z nuka

Sterylizator +/- ja nie uzywalam prawie w ogóle bo wolałam butelki tradycyjnie wygotowac, na dodatek rzadko były używane

Lozeczko turystyczne + nie miałam i teraz na pewno kupie, bo o ile z dwójką dzieci miescimy się jakoś na jednym łóżku to z trójka juz nie będzie szans

Karuzela do łóżeczka +/- moje dzieci interesowała tylko muzyka z nich, niestety miałam nakrecane, teraz bym kupiła elektryczne na pilota najlepiej

Niania elektroniczna + u mnie codziennie w uzytku, mam duże mieszkanie i jak zamknę drzwi do salonu to nawet dzwonka do drzwi nie slysze, mam zwykła z motorolli, wpinana do kontaktu, kosztuje 80 zl

Ubranka - ja miałam zdecydowanie za duzo, ale trudno powiedzieć teściowej żeby nic nie kupowala bo się obrazi i więcej nigdy nie kupi :D

Zabawki - przez kilka lat z moim synem wyklarowala nam się sytuacja i nie kupujemy mu za duzo i nie mieszamy. Sprawdza się też w przypadku córki (15m) bo mimo że dostała juz dużo lalek w prezencie to i tak woli brata lego duplo, i wszystko czego jej nie wolno :) Grzechotki i gryzaczki nie bardzo u nas się sprawdzaly. Polecam jednak z czystym sercem gryzak baby ono.

Do góry