reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka, zakupy, porady itd :-)

reklama
Dziewczyny, a co z kosmetykami? Podobno im mniej tym lepiej, ale jeśli będziecie kupowały np. coś do kąpieli czy oliwkę to postawicie na emolienty czy to, co w drogerii np. Nivea baby, Johnson itp.
Ja kupowalam corce natluszczajacy plyn do kapieli z Ziai. Ze 4 razy tanszy niz Emolium i rozne inne podobne a tak samo skuteczny. I nic wiecej nie smarowalam. Oliwke tylko uzywalam do ciemieniuchy. A do pupki uzywalam tez z Ziai krem natluszczajacy a jak miala podrazniona to krem z ziai z tlenkiem cynku. Bylam zadowolona z tych kosmetykow

Napisane na GT-I9505 w aplikacji Forum BabyBoom

Nam do pupki sprawdził sie bepanthen mała ani razu sie nie odparzyla. Po zmianie pieluchy zawsze ja tez wycierałam wacikami namoczonymi w cieplej wodzie. Chusteczek używaliśmy sporadycznie

w5wqio4py03s1fij.png

My do ok roku uzywalismy Emolium. Corka miala problemy skorne. Potem juz zwykle sklepowe produkty dla dzieci.
Do pupy Bephanten - najlepszy krem na swiecie, czasem na zmiane z linomagiem. Ja po kazdej kupce mylam pupe w umywalce, nie uzywalam mokrych chusteczek zeby nie trzec niepotrzebnie.
Jak bylo tylko siusiu to przecieralam chusteczka delikatnie ale wczesniej zmoczona w cieplej wodzie.
Na styczniowkach 2013 jak dzis pamietam doswiadczone mamy pisaly - im mniej kosmetykow tym lepiej. Wtedy jakos tak sceptycznie do tego podchodzilam. Chcialam smarowac bobasa, kremiki, oliwki. Ale to sie sprawdzilo w 100%. Na dwor do buzi uzywalam kremu z rossmana baby dream z awokado.
Wszystkie produkty mialam z Polski, mama mi zapasy robila i dowozila. Tutejsze sa niestety o wiele gorsze. W PL bardziej na sklady sie zwraca uwage. Tu nie.

uwo9yx8danzxt9q9.png

Ja do pupki linomag w tubce zielonym paskiem ,pomagał nam we wszystkim. Również pupę przecieralam letnia woda ,uwywalam jak najmniej chusteczek. Moj synek na szczescie nie miał problemów skórnych i uzywalam mydła w kostce oliatum wrzucałam do wody i tyle nie kremowałam niczym a jak podrosl to płyn rosmanowski ma dobry skład.
Oj tak ciuszki z Gapa są cudne , kupuje na ciuchach jak coś upoluje [emoji6]

Hej mamusie. Jeśli jesteście zainteresowane noszeniem w chustach okiem fizjoterapeuty oraz pokrewnymi tematami, zapraszam na bloga :) www.onamota.pl Wszystko dopiero rusza ale obiecuję regularne dodawanie info. Zapraszam tez na FP na FB ;)

reklama
Witam dziewczyny mam pytanie czy nie zechciałaby któraś z przyszłych mam ciuszków po mojej córeczce też marcowo/kwietniowej :) wszystkie ciuszki kupowałam jako nowe. Jeżeli ktoś z was byłby zainteresowany prosze o wiadomość wyślę zdjęcia :) pozdrawiam wszystkie przyszłe mamusie

Do góry