kasia.zosia
Moderatorka
Jasne ze się nie gniewam książki to u nas temat rzeka, młody ma juz ponad 300 szt. Ja najbardziej lubię skandynawskie i polecam wydawnictwo zakamarki. Jak był całkiem mały to uwielbiał książeczki o Hani. Teraz czytamy najczęściej Mikołajka albo Muminki. Tej, o której pisałyście z bajkami nie znam ale chętnie kupie bo lubię książki z dobrymi ilustracjami.u nas każdy zna te bajki na pamięć ale to nam nie przeszkadza. Młody uwielbia też puszkina w cudownym przekładzie m.in. Fredry i Tuwima i oczywiście polskie rymowanki i legendy
No właśnie u nas z zabawkami tak bylo ze jak było pierwsze dziecko małe to kupowałam mu strasznie duzo, potem czas zweryfikowal poglądy i tez upodobania i teraz kupujemy tylko lego (które sama uwielbiam składać po nocach ), autka tylko metalowe modele, puzzle i książki wlasnie. Córce do tej pory osobiście kupiłam tylko pieska z Fisher price, resztę ma po bracie i z prezentow.
Pieska z Fisher Price polecam, mate, która moim dzieciom nie posłużyła tez z Fisher Price- dość rzadki model podwodny swiat, akurat jeśli o wygląd chodzi to polecam.
Leżaczek mamy bright starts kaczuszke-tez fajna.
Z marek dla dzieci to na pewno też nuk-u nas butelki na mleko ale też do napojow.
Nie przepadam osobiście za jakimiś designerskimi markami, trochę za wysoka cena jak dla mnie nawet za dobrą jakosc.
Foteliki miałam fisher price (to dla większych dzieci), niedrogi jest 180zl, i to właśnie w nim syn siedział podczas wypadku. Absolutnie nic mu się nie stało mimo że uderzenie było od jego strony to ja wylądowałam w szpitalu na obserwacji. Córka ma maxi cosi pebble, to już drogi zakup ok 800zl, ale podobno najlepszy w 2015 roku z tej grupy. Następny będzie mieć maxi cosi priori. Ona jest malutka wiec w pebble będzie jeszcze jeździć kilka miesiecy. A syn obecnie używa espiro kappa i tez polecam, cenowo średni ok. 400 zl, ale jakościowo jest super i ma bardzo dobre opinie i oceny.
Polecam też produkty baby ono i canpol. A najlepszy do tej pory pałąk do fotelika/wozka widziałam z tiny love. Buty dla dzieci polskiej marki demar.
Ubrania są ok z hm, z lidla, ja też uwielbiam second handy. U nas jest taki z amerykańską odzieżą i tam ok są ubranka gap, carters, old navy, gerber, children's place. Zara mnie często rozczarowuje, bo ich ubrania się szybko psuja. Next jest też super ale z ciuchów bo nowe trochę drogie.
Ostatnia edycja: