reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wózki , wyprawka i inne

u nas każdy zna te bajki na pamięć ale to nam nie przeszkadza. Młody uwielbia też puszkina w cudownym przekładzie m.in. Fredry i Tuwima i oczywiście polskie rymowanki i legendy
Jasne ze się nie gniewam :) książki to u nas temat rzeka, młody ma juz ponad 300 szt. Ja najbardziej lubię skandynawskie i polecam wydawnictwo zakamarki. Jak był całkiem mały to uwielbiał książeczki o Hani. Teraz czytamy najczęściej Mikołajka albo Muminki. Tej, o której pisałyście z bajkami nie znam ale chętnie kupie bo lubię książki z dobrymi ilustracjami.

No właśnie u nas z zabawkami tak bylo ze jak było pierwsze dziecko małe to kupowałam mu strasznie duzo, potem czas zweryfikowal poglądy i tez upodobania i teraz kupujemy tylko lego (które sama uwielbiam składać po nocach :D), autka tylko metalowe modele, puzzle i książki wlasnie. Córce do tej pory osobiście kupiłam tylko pieska z Fisher price, resztę ma po bracie i z prezentow.

Pieska z Fisher Price polecam, mate, która moim dzieciom nie posłużyła tez z Fisher Price- dość rzadki model podwodny swiat, akurat jeśli o wygląd chodzi to polecam.
Leżaczek mamy bright starts kaczuszke-tez fajna.
Z marek dla dzieci to na pewno też nuk-u nas butelki na mleko ale też do napojow.
Nie przepadam osobiście za jakimiś designerskimi markami, trochę za wysoka cena jak dla mnie nawet za dobrą jakosc.

Foteliki miałam fisher price (to dla większych dzieci), niedrogi jest 180zl, i to właśnie w nim syn siedział podczas wypadku. Absolutnie nic mu się nie stało mimo że uderzenie było od jego strony to ja wylądowałam w szpitalu na obserwacji. Córka ma maxi cosi pebble, to już drogi zakup ok 800zl, ale podobno najlepszy w 2015 roku z tej grupy. Następny będzie mieć maxi cosi priori. Ona jest malutka wiec w pebble będzie jeszcze jeździć kilka miesiecy. A syn obecnie używa espiro kappa i tez polecam, cenowo średni ok. 400 zl, ale jakościowo jest super i ma bardzo dobre opinie i oceny.

Polecam też produkty baby ono i canpol. A najlepszy do tej pory pałąk do fotelika/wozka widziałam z tiny love. Buty dla dzieci polskiej marki demar.

Ubrania są ok z hm, z lidla, ja też uwielbiam second handy. U nas jest taki z amerykańską odzieżą i tam ok są ubranka gap, carters, old navy, gerber, children's place. Zara mnie często rozczarowuje, bo ich ubrania się szybko psuja. Next jest też super ale z ciuchów bo nowe trochę drogie.

Ostatnia edycja:
reklama
Rozmaryn mam tę z muzykantami:D Przeczytana od deski do deski kilka razy:) I mam też swoją własną książkę z baśniami Andersena, w ogóle mam dużo moich własnych książek, które teraz czytamy:) Do tego kupujemy ciągle coś nowego.
A co do hitów dla dzieci jeszcze też na potem - paputki ze skóry jagnięcej. Link do: Paputki dla dzieci, skórzane papucie dla maluchów, pierwsze buciki do nauki chodzenia
I kubek lovi 360.
Mój sym miał te kapcioszki z malpka, do dziś je mam choć dawno wyrosl :)

Seria Złotej encyklopedii bajek wygląda tak każda książka jest innego koloru
IMG_20160902_213542.jpg

Załączniki

• IMG_20160902_213542.jpg
    IMG_20160902_213542.jpg
    368,3 KB · Wyświetleń: 477
Rozmaryn z tej serii mam Kopciuszka:)

Kasia.zosia jedno łóżeczko rodzice kupowali, miało być tanie, bo rzadko używane na działce. Firma to PATI, ale nie pamiętam gdzie kupili. Drugie zamawiałam przez internet i było droższe. Zaraz znajdę podobne
Link do: MAXX WYPAS Łóżeczko turystyczne, kojec, Wibra firma to capella, tylko nasze ma inny pałąk (bez daszku) i nie ma tych kieszonek obok przewijaka. Tych idiotycznych nadruków misiów też nie;) Wytrzymało już dwoje dzieci, składanie, rozkładanie, przewożenie. IMO jest praktycznie nie do zdarcia:)

Co do książek (jeju jaka ja monotematyczna) to Fisher price ma serię książeczek litte people dla maluszków. Nam służyć też teraz przy nauce czytania

image.jpeg Jak pisalyscie o ksiazkach to przypomniala mi sie moja ulubiona Puszkina :)

Załączniki

• image.jpeg
    image.jpeg
    29 KB · Wyświetleń: 97
image.png image.png image.jpeg Jesli chodzi o zabawki itp to ja planuje kupic hustawke fisher price, duzo ksiazeczek, interesuja mnie te czarno - biale, ogladalyscie? I taka zyrafe sophie... Mysle ze to wszystko... Duzo rzeczy mamy od innych osob ale np chodzikow nie chce uzywac ....

Załączniki

• image.jpeg
    image.jpeg
    70,5 KB · Wyświetleń: 119
  • image.png
    image.png
    107,4 KB · Wyświetleń: 142
  • image.png
    image.png
    94,2 KB · Wyświetleń: 106
reklama
Do góry