reklama
Witajcie!
Jestem przyszłą mamą listopadwą i pozwoliłam sobie przejrzeć Wasz wątek o wózkach, ponieważ właśnie sama zastanawiam się nad jego wyborem.
Wstępnie wybrałam Omegę Hebart ze względu na funkcje, wygląd, cenę i wagę. Widziłam, że u Was też była o nim mowa. I tu mam pytanie szczególnie do Czarnej. Czemu wolisz Trecco ? Będę bardzo wdzięczna za opinię.
Jestem przyszłą mamą listopadwą i pozwoliłam sobie przejrzeć Wasz wątek o wózkach, ponieważ właśnie sama zastanawiam się nad jego wyborem.
Wstępnie wybrałam Omegę Hebart ze względu na funkcje, wygląd, cenę i wagę. Widziłam, że u Was też była o nim mowa. I tu mam pytanie szczególnie do Czarnej. Czemu wolisz Trecco ? Będę bardzo wdzięczna za opinię.
Aga juz Ci mówie dlaczego.
Omega jest super ogladałam na żywo. Ale troche sceptycznie podchodze to tych podwójnych kółek przednich. Miałam w dwóch poprzednich wózkach takie i w sklepach na posadzkach strasznie mi sie blokowały W treeco te kółeczka sa pojedyncze i z opini wiem ze super sie sprawdzaja(takie ma coneco v3 i babyactiv). Po drugie w Treeco jest możliwosc regulacji oparcia w gondoli w Omedze nie. Treeco ma wieksza gondole. No i wizualnie spacerówka Treeco bardziej mi odpowiada. To chyba tyle z moich spostrzezen i oceny;-)
Mam nadzieje ze cosik pomogłam. Ale jakbym nietrafiła na Treeco napewno bym brała Omege
Omega jest super ogladałam na żywo. Ale troche sceptycznie podchodze to tych podwójnych kółek przednich. Miałam w dwóch poprzednich wózkach takie i w sklepach na posadzkach strasznie mi sie blokowały W treeco te kółeczka sa pojedyncze i z opini wiem ze super sie sprawdzaja(takie ma coneco v3 i babyactiv). Po drugie w Treeco jest możliwosc regulacji oparcia w gondoli w Omedze nie. Treeco ma wieksza gondole. No i wizualnie spacerówka Treeco bardziej mi odpowiada. To chyba tyle z moich spostrzezen i oceny;-)
Mam nadzieje ze cosik pomogłam. Ale jakbym nietrafiła na Treeco napewno bym brała Omege
Czarna79 dzięki bardzo. Opinię doświaczonych mam są dla mnie szczególnie cenne. Jeśli chodzi o kołka to zastanawiam się tez czy nie brać tych pompowanych (omega je ma), chociaz na pewno są cięższe. Wydaje mi się, że są wygodniejsze dla dziecka i w prowadzeniu. Ale moze się mylę, to moje pierwsze dziecko.
A gondola też wydaje mi się mała, nawet zastanawiałam się czy nie będzie za mała. W sumie trecco ma 4cm dłuższą, ale 3cm węższą, jeśli czegoś nie pomieszałam.
A wiesz może jakiej wielkości są siedziska spacerówek w tych wózkach?
W każdym razie zastanowię się jeszcze nad obydwoma wózkami. Jeszcze raz dzięki bardzo.
A gondola też wydaje mi się mała, nawet zastanawiałam się czy nie będzie za mała. W sumie trecco ma 4cm dłuższą, ale 3cm węższą, jeśli czegoś nie pomieszałam.
A wiesz może jakiej wielkości są siedziska spacerówek w tych wózkach?
W każdym razie zastanowię się jeszcze nad obydwoma wózkami. Jeszcze raz dzięki bardzo.
mirabelka73
Październikowe mamy'08
Aniaaa dorzuciłaś mi kolejny wózek do grona moich faworytów ;-) (oprócz Toledo Coneco i Twister Babysmile) naprawdę mi sie spodobał, na stronie producenta nie ma jego wagi, na allegro znalazłam że niby 14 kg ale tak chaotycznie było to napisane (i podobno to nie chińszczyzna, tylko robiony w Pl na niemieckich podzespołach) i jestem ciekawa czy gondola ma 80 cm? Bo niektóre maja niestety 73-75 cm.
Aga znalazłam wymiary spacerówki Treeco
WERSJA SPACEROWA:
WERSJA SPACEROWA:
- <LI class=MsoNormal>wymiary: oparcie 46 cm x 30 cm, siedzisko 24 cm x30 cm, podnóżek 19x30
- waga spacerówki to 11 kg
Czarna no właśnie ta spacerówka jest troche lżejsza i to też jest ważne. A skrętne koła to dobra rzecz? Zaczęłam ogladac blizej trecco i rzeczywiście spacerówka jest ładniejsza. Znowu będę mysleć tygodniami. Jestem strasznie niezdecydowana. Ale to chyba bedzie któryś z tych dwóch wózków.
Powiem Ci ze ile matek tyle opinii. Ale wiekszosc jest za skretnymi kołami wiele ułatwiają. U mnie zdecydowanie muszą być skrętne. I jeszcze jedno nie wiem jak Ty i inne dziewczyny ale ja np jezeli sobie cos upatrze (tu np koła) i widze podobny wózek czesto obserwuje z jaka lekkoscia one sa prowadzone. A moze idz do sklepu w sprawdz Coneco V3 lub Babyactiv? One maja wlasnie takie koła i sprawdzałam i rewelka jak dla mnie?
Ja prawdopodobie jednak kupuje Treeco (bo nigdy niemoge byc pewna czy nie pokaze sie cos nowszego i lepszego)
Ja prawdopodobie jednak kupuje Treeco (bo nigdy niemoge byc pewna czy nie pokaze sie cos nowszego i lepszego)
Wiesz co Czarna troche mnie przkonałaś do tych skretnych kółek. Nigdy nie myślałam, że to taka wygoda. Ja też tak mam, że jak sobie coś wbije do głowy, to myślę że tak jest. Oj muszę się z tym przespac. Jeszcze raz dzięki za podpowiedź.
reklama
Antuanet24
Październikowe mamy'08
A my dzisiaj zamówiliśmy z M łóżeczko,to co wcześniej Wam pokazywałam tylko inny kolor Tylko będziemy musieli się pofatygować po nie do Warszawy, bo babka mówi że firmy kurierskie mogą poobijać w czasie transportu Teraz mamy czekać na telefon w ciągu 4 tygodni Więc pewnie na początku września będzie:-)