reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WÓZKI-jakie kupujemy , polecamy

no ja też tak na to spojrzałam, nie znam się na firmach, a przyznam szczerze, pracowałam w handlu i na prawdę czasem warto zainwestować w coś markowego. co prawda odnosi się to do elektroniki, ale jak to jest z wózkami nie wiem bo nie mam doświadczenia :) chyba najpierw wybiorę się do sklepu i dowiem się jaka wózkowa marka rządzi :)

reklama
Wiesz w sklepie to rządzą maxi cosi i x-landery ;-)
Od 2000 wzwyż..
I nie wiem co moze byc az tak diametralnie innego w tych wozkach, ze kosztuja dwu trzy krotnie jak inne..
Po prawdzie to na allegro królują polscy producenci , wozkiw ygladaja przepieknie, ludzie kupuja..
Opinie rózne, ale o tym kunercie to mozna poczytac przewaznie dobre. Tylko niby ciezki- ale nie wiem gdziejak ta wersja gold to 8 kg stelaż i 4 kg gondolka ;-)
No cóz ciezki wybor trzeba bedzie szperac i wybrac ale to jeszcze na szczescie mamy czas ;-)

może to było o innej wersji, ta gold ma stelaż aluminiowy więc nie może być ciężki... co do marki myślę że może chodzić też o trwałość, jak ktoś chce mieć trójkę dzieci i niekoniecznie zmieniać co chwilę wózek to może warto zainwestować, z drugiej strony u mnie przynajmniej większość klientów wolała kupić coś tańszego a żeby nie musieli się z tym całe życie później męczyć :tak: może mi się uda i dziadkowie dorzucą się do wózka, wtedy wybiorę jakiś nie patrząc na cenę :-)

ooj dlaczego? :-( mnie się marzy duża rodzinka, myśle o 3-4, ale we wróżbie z obrączką zawsze wychodzi mi 7 ;) no ale to akurat indywidualna sprawa, jedni wolą więcej, inni mniej :tak:

my mamy taki po Misce, tylko, ze kolory szaro czerwony:

Wózek Chicco CT 0,2 Duo TRAVEL SYSTEM spacer+fotel (1850940900) - Aukcje internetowe Allegro

praktycznie nie uzywany - no moze poza fotelikiem samochodowym :) Miska od urodzenia NIGDY nie chciala byc w wozku - tylko na raczkach :)
Dzieki Bogu jak miala 9 miesiecy zaczela chodzic i juz nie trzeba bylo jej nosic :) :) :)
a od urodzenia proby wlozenia jej do wozka konczyly sie wrzaskiem - probowalam roznych wozkow od kolezanek, probowalam przeczekac krzyki i nic :)
Mam tylko nadzieje, ze Malenstwo co siedzi u mnie w brzuszku bedzie bardziej lubilo jazde wozkiem :)

Co do wózków, to zebrałam opinie po rodzince i znajomych. A poza tym byłam już raz w sklepie i omacałam każdy dostępny wózek, szczególnie wersje spacerowe, bo tych bedziemy teoretycznie używac dłużej. Z wszystkich z którymi miałam do czynienia, jak bym miała podjąc decyzje dziś to kupiłabym Implast Bolder BO:
*Ma duże pompowane koła, przednie skretne z możliwością blokady
*dobrą amortyzacje regulowana, a często będe przebywac na wsi gdzie nie ma asfaltu na drogach tylko żwir. Byłam tam tymże wózkiem ze znajomą i maluch przy jeżdzie takimi wybojami się nie zbudził bo zawieszenie sprawiało że nie odczuwał wybojów tylko się kołysała gondola.
* bo mi sie podoba spacerówka. Gondole wszyskie ładne a spacerówki często są poteżne z niezliczoną ilościa maleriałów tak czy owam, z wielką budką, A tu jest zgrabna spacerówka
* dziecko nie wyślizguje się ze spacerówki, ktora jest dobrze wyprofilowana.
* duża gondola czyli zmieści się większe dziecko
* w gondoli jest podnoszone oparcie które powoduje że dziecko siedzi w gondoli jak jest jeszcze za małe na spacerówke a prubuje siadac i chciało by oglądać świat
* Montaż fotelika na stelażu, co dla mnie jest ważne z tego względu że zadna gondola nie zmieści nam się do bagażnika samochodu więc w razie wycieczki samochodowej wystarczy fotelik i stelaż wózka i masz czym dziecko transportowac.
*cena mnie nie odstrasza aż tak bardzo, bo nie myślimy z męzem skończyc na jednym dziecku więc gondola na pewno będzie służyc drugiemu bobasowi, spacerówka może teź
* Jest to jedyny wózek który podoba się i mi i mężowi, z wszystkimi innymi się nie zgdzamy ze sobą.

Ot to tyle co ja myśle o tym w tej chwili

reklama
Do góry