reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

WÓZKI-jakie kupujemy , polecamy

Ja bardzo chciałabym Bugaboo-jest lekki,łatwo się składa (podobno) i fajnie prowadzi.

Też myślę o Bugaboo... Zwłaszcza, że to jeden z niewielu wózków z gondolą dostępnych w Stanach. Dobre opinie o nim czytałam. Muszę się niedługo bardziej zagłębić w temat wózkowy, bo to pewnie potrwa zanim się na jakiś zdecydujemy...

reklama
Ja byłam dziś w Swiecie Dziecka. Rozgłądałam się za takim 2w1, solidnym i w miarę lekkim. Sprzedawca doradził wózek Navington Cadet ( całkiem porządny sie wydawał i leciutki, ale przednie koła piankowe, a ja chcę pompowane) lub EmJot lub Lonex Speedy. Emjot to polska firma, kosztował niecałe 1tys. Wszystkie koła pompowane, przednie skrętne. Z wyglądu też niczego sobie. Podobnie jak Lonex(ok.1200) tylko ten cięższy o1,5kg. Tak więc chyba my kupimy Emjot lub Lonex. Z tym że różne opinie czytalam o emjocie, a znowu o lonexie nie mogę znaleźc żadnych opinii. A może któraś z Was "zna bliżej" któryś z tych wózków?

dziewczyny skrętne koła to tylko na równe powierzchnie typu jezdnia, równy chodnik albo sklep :) w pozostałych przypadkach - skrętne trzeba blokować bo jazda nimi jest masakryczna.
Także zależy kto gdzie będzie jeździł. Ja meiszkam na wsi z samymi dziurami i dla nas najważniejsze były duże pompowane koła - skrętne nie są wcale potrzebne :) Dopiero w parasolce kupionej "do sklepu" mamy skrętne.

Ja z dużych, wygodnych, klasycznych i super miękkich wózków (chodzi oczywiście o amortyzacje) polecam Roan Marita. Też jest tani, a wg jednego pana ze sklepu to mercedes wsród wózków;) Ja się z nim zgadzam, idealnie się u nas sprawdził zimą jak urodził się Tymek i latem na spacerach po łąkach, lasach, plaży.. Wada - albo i nie - jest duży, tzn trzeba mieć do niego odpowiedni samochód;) no i niekoniecznie fajnie byłoby go wnosić na piętro...

Akka, powiem Ci z doświadczenia, że rzadko sprawdzają się wózki bez skrętnych kół :) Prezentują się pięknie, ale są bardzo niepraktyczne :)

a ja się w 100% zgadzam z Ivi - ja gdybym miała skrętne kółka, to bym chyba sie pocieła - na naszych dziurawych drogach, braku chodników itd.... wszystko zalezy od tego gdzie sie mieszka ;-)

ja mam po Dobrusi Bartatine Jedo - co prawda model sprzed 4 lat, teraz juz ja nieco udoskonalili. Koła pompowane, zawieszenie na pasach - nic nie skrzypi, nic nie piszczy, a na dziurach maluszek jest delikatnie kołysany. Duża gondolka, pojemny kosz na zakupy, łatwe mocowanie... spacerówka mogłaby być nieco lepiej pomyślana, ale z tego co widziałam w nowszych modelach juz jest o wiele lepiej ;-)

zanim zacznie się przeglądać wizualnie jaki wózek nam pasuje trzeba zadać sobie pytanie czy będzie wnoszony, często przewożony, jaką ma szerokość z kółkami (niektóre modele nie wejdą np. do windy czy przez węższe drzwi), ile waży, jak sie składa itd. Jak będziemy miec odpowiedzi na te pytania, to potem można juz szukać wózka ;-)

Też myślę o Bugaboo... Zwłaszcza, że to jeden z niewielu wózków z gondolą dostępnych w Stanach. Dobre opinie o nim czytałam. Muszę się niedługo bardziej zagłębić w temat wózkowy, bo to pewnie potrwa zanim się na jakiś zdecydujemy...
w Polsce sa bardzo drogie ale tez niepowtarzalne. Sadze ze u nas klamka zapadla i dziadek zdeklarowal chec kupienia wozka :)

reklama
zanim zacznie się przeglądać wizualnie jaki wózek nam pasuje trzeba zadać sobie pytanie czy będzie wnoszony, często przewożony, jaką ma szerokość z kółkami (niektóre modele nie wejdą np. do windy czy przez węższe drzwi), ile waży, jak sie składa itd. Jak będziemy miec odpowiedzi na te pytania, to potem można juz szukać wózka ;-)

i podstawa czy zmiesci sie do bagaznika samochodu :)

Ja kupie jakis tani uzywany pewnie wozek w pierwszej kolejnosci, bo uwiezcie ze jak dziecko bedzie wazylo 12 kg wozek 12 to bedziecie mazyc o czyms lekkim i pewnie po roku kupicie spacerowke jakas zwykla rozkladana na plasko ;)

Do góry