reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opinie, czyli: z tego korzystamy - to polecamy, to odradzamy

Ja uzywam Pampersow 3 baby dry i jestem zadowolona, husteczki pampers sensitive, kupuje tylko w promocji, a jak nie to Tojours husteczki z lidla, jest ich 80 w paczce, sa wieksze niz pampersa, ladnie pachna i sa dobrze nawilzone.
Z kosmetykow uzywam zel nivea baby do kapieli, mleczko nawilzajace i jestem bardzo zadowolona bo jest wydajne uzywam juz 3 miesiac dla dwojki dzieci i jeszcze sie nie skonczylo. Na pupke linomag zielony, a jak czerwona to sudokrem.

reklama
Nt. jednorazówek się nie wypowiem bo nie używamy , mam zachomikowane babydream 3 na wszelki wypadek ale wydają się dość miękkie. Kremów do pupy nie używamy tylko po kąpieli jak całe ciałko smaruje a jest to balsam Oriflame baby and mother i polecam delikatny , przyjemny zapach i mogę zarówno ja się posmarować jak i maluszek. Tak samo mogę polecić oliwkę tejże firmy oraz płyn do mycia ciała i włosów z dozownikiem - rewelka, miły zapach , nie uczula . super...

Chusteczki bella dość fajne , umiarkowanie nawilżone ogóle jestem na tak ale za taką cenę i jakość wolę tami z rosska.
Papier toaletowy dla dzieci Lilliputz z rossmanna - wszystko byłoby fajnie gdyby nie fakt że wielkość trochę mała , ale zapach ok , nie uczula , nie podrażnia no i można wyrzucić do wc.

Stoją jeszcze i czekają na wypróbowanie kosmetyki nivea ale to na razie dojrzewa...

No to teraz ja. ;)

Co do pieluszek :
No to ja używałam babydream z rossmana (Zielone) fajne były nawet. Takie duże, chłonne, fajnie się zakładały. Super sprawdzały się na noc, jak pampers zmieniany jest rzadko. :tak:

Pampers active baby - Te pampersy są niezastąpione. Sprawdzały się na początku, jak Zuzka robiła rzadkie kupki i sprawdzają się również teraz. Również wytrzymują w nocy, jak rzadko zmienia się pampersa. Jak będą w promocji to będziemy kupować.:tak:

Dada premium - Tak samo jak "pampers active baby" uwielbiam je tak samo. No i cena jest pozytywna. :-)

Huggiesy newborn - Okropne pampersy! Ledwo założony zaczynał śmierdzieć moczem, nigdy więcej ich nie kupię.

Chusteczki nawilżane :
Huggiesy pure i soft skin - rewelacja, miły zapach. W ogóle te chusteczki są takie 'milutkie'. Wyciągają się pojedyńczo, miło pachną i mają fajne wzorki na chusteczkach. :-D
pampers baby fresh - też są fajne. Czasem wychodzą pojedyńczo, a czasem całą paczkę można wyciągnąć za jednym razem. :baffled: Ale plusem jest to, że ładnie zbierają kupkę.

Dada - No też fajne, ale za mokre. Muszę po nich wycierać pupę jeszcze tetrą.

Kremy na odparzenia :
Kojący krem przeciw odparzeniom z nivea - Koszmar. Ciężko rozsmarować, a tym bardziej gorzej jest to zetrzeć z fałdek. Ani chusteczką, a wodą to trzeba porządnie 'poprzecierać' gąbeczką, żeby zeszło. Użyłam kilka razy i stoi, dla mnie beznadzieja.

sudokrem - No tu rewelacji nie ma. Smarowałam przez tydzień, a odparzenie ani troszkę nie zeszło. Ładnie się wchłaniało. Czasem stosuję 'zapobiegawczo'.

Alantan maść - rewelacja! Po 3 dniach smarowania przy każdej zmianie pieluszki zeszło. Ładnie się 'wchłania' , nie ma po niej śladu. Kupiłam również krem i smaruję zapobiegawczo na zmianę z sudokremem.

Krem na dwór :
Nivea na każdą pogodę - Bardzo ciężko się rozsmarowuje, Zuzka przy tym denerwuje się jak nie wiem. Ładnie pachnie. Ale zamiast tego wolę 'emolium' - i tym smaruję buźkę przed wyjściem na dwór, fajnie się rozsmarowuje, ładnie pachnie. Używam też krem bambino - ładny zapach, fajne rozsmarowanie.

Jeżeli chodzi o kąpiele, to kąpaliśmy w emolium , a teraz kąpiemy w z nivea łagodny szampon i płym do kąpieli 2 w 1. Emolium - ogólnie jest fajnym 'płynem' do kąpania. Pachnie ładnie, nie trzeba smarować po tym ciała Zuzki. Ale włosy po tym są okropne. Więc na razie odstawiliśmy.

Nivea łagodny szampon i płyn do kąpieli 2 w 1 - rewelacja. Ładnie pachnie, nie trzeba dawać go dużo na gąbeczkę, bo pieni się niesamowicie. Włoski po tym pachnące i mięciutkie. :tak:

Kosmetyki z baby dream - Mam żel do kąpania i jakieś mleczko nawilżające - uczulają małą niesamowicie. Po jednej kąpieli dostała niesamowitej wysypki, a jak posmarowałam na dodatek mleczkiem to już w ogóle było strasznie.

Miałam też próbkę Johnson baby łagodny płyn do mycia ciała i włosów 3 w 1 - uczula zuzke tak samo jak kosmetyki z baby dream.

Delikatna oliwka pielęgnacyjna z nivea
(taka przezroczysta) - ładnie pachnie, fajnie się rozsmarowuje i nawet szybko się wchłania. Nie trzeba jej dużo lać na rękę, bo jest dośc 'wydajna' i najważniejsze jest, że mi dziecka nie uczuliła. :tak:

Chusteczki z nivea przetestuje za kilka dni i wam napiszę, jak się sprawdziły. :tak: Mam zamiar kupić w pudełku. :-p

Ja kupiłam te chusteczki z Aldi tami czy jakoś tam będziemy próbować na razie odrzuca mnie ich zapach:baffled:

Dostałam też pieluszki z Huggies używał ktoś ?

Kupiłam do pupki Alantan krem i chce używac na przemian z Bephantenem.
Fajnie się rozsmarowuje wystarczy odrobinkę wziąć na całą pupkę.

Mam też wielki problem z kremem do buzi, czego używacie?
Wiktor ma bardzo suchą skórę na policzkach nawet smarowałam na co dzień nivea bo tłusty mam też ziaje no al i tak zadowolona nie jestem.
Dziś posmarowałam próbką musteli i byłam mile zaskoczona zobaczę jak jutro buzia będzie wyglądać... jedynie ten zapach:baffled:a gdzie te kosmetyki w ogóle można dostać?

A i jeszze szampon jaki macie? ja mam hipp i tez taki sobie włoski nieco suche główka też

Włoski myję mustelą póki co, znaczy wykańczamy próbkę. Generalnie myłam wodą z wanienki z płynem, ale jednak mi lepiej jak wezmę trochę szamponu i tak umyję, bo włosków trochę mamy. A jak się skończy to mamy niveę, do kąpieli tego nie daję bo za bardzo się pieni i mała się ślizga, ale do włosów powinien być ok.Przynajmniej ładnie pachnie :-) Kosmetyki z musteli to tylko apteki i pewnie allegro, przynajmniej ten żel do mycia można tam korzystniej kupić, przy większej objętości. Mi się najpierw zapach żelu bardzo nie podobał, ale po kilku razach już bardziej :-)

A do buzi nam najlepiej na suchą skórę Linomag maść albo Aquastop (ok. 12 zł bardzo wydajny, to może być też na pupę stosowane), Aquastop jest oznaczony jako krem ale w konsystencji to jak wazelina, tłustawe to ale bardzo dobrze nam się sprawdza jako na suchą skórę Strona główna - Produkty - Kosmetyki dla dzieci - AQUASTOP® krem dla noworodków - Ziołolek Nie pachnie w ogóle :-p

Chusteczki Tami są w Rosku, używałam dużo całkiem i zapach był ok, nic nie śmierdziało, z Aldi to może o jakieś inne chodzi? Huggiesów nie mieliśmy wcale.

Ja kupiłam te chusteczki z Aldi tami czy jakoś tam będziemy próbować na razie odrzuca mnie ich zapach:baffled:

Dostałam też pieluszki z Huggies używał ktoś ?

Kupiłam do pupki Alantan krem i chce używac na przemian z Bephantenem.
Fajnie się rozsmarowuje wystarczy odrobinkę wziąć na całą pupkę.

Mam też wielki problem z kremem do buzi, czego używacie?
Wiktor ma bardzo suchą skórę na policzkach nawet smarowałam na co dzień nivea bo tłusty mam też ziaje no al i tak zadowolona nie jestem.
Dziś posmarowałam próbką musteli i byłam mile zaskoczona zobaczę jak jutro buzia będzie wyglądać... jedynie ten zapach:baffled:a gdzie te kosmetyki w ogóle można dostać?

A i jeszze szampon jaki macie? ja mam hipp i tez taki sobie włoski nieco suche główka też

Co do pampersów Huggies to ja miałam newborn - Okropne, śmierdzą strasznie moczem po godzinie noszenia. Ja zmieniałam co godzinę, czasem częściej żeby tylko się ich pozbyć. :dry:

Alantan krem i maść - Niezastąpione. Nie zamieniłabym ich na nic innego. Sama używam do sparowania dupci Zuzi:tak:
Do kąpania używam nivea łagodny szampon i płyn do kąpieli 2 w 1.
Polecam, bo służy i do mycia ciałka i włosków. Ładnie pachnie i włoski są po nim mięciutkie i takie paachnące. :tak:
A do buźki używam albo emolium albo zwykłego kremu bambino dla dzieci. :tak:

Ja mam Huggisy 3 i rzeczywiście szybko śmierdzą moczem i nie trzymają sików z dala od pupki jedynie co mi się w nich podoba to ten ściągacz co mają z tyłu kupka mojego synka nie wychodzi z nich plecami, jakby połączył pampersy i tył haggisów to wyszła by pielucha ideał :)

reklama
My od urodzenia używaliśmy Pampers teraz mamy te acitv baby, pasują mi sa fajne mięciutkie ale czasem zdarza się że kupka wyjdzie bokiem siuśki niekoniecznie może 3 jeszcze są za duże lekko.
Dziwne jest w nich to że przy zmianie pieluszki mały ma na pupie takie maleńkie granulki/bryłki wkurza mnie to :dry:

Teraz zaczęłam używać na zmianę z Huggies które dostaliśmy w prezencie .
Ale nie kupiłabym ich są strasznie sztywne :confused: poza tym ok.

Po zakończeniu paczek które mam chcemy przejść na Dada dostałam od koleżanki kikla przetestowałam i są ok:tak:

ale jeszcze mnie zaciekawiły te Vibelle Dzieciowo mi! | Pieluszki Vibelle – szał w gatkach! i chyba się skuszę aby spróbować ;-)

Co do chusteczek nawilżanych używamy sporadycznie bo przemywamy dużym wacikiem i ciepłą wodą :tak:
Na początku używaliśmy pampers sensitive jakoś tak kupiłam dużo w promocji ale wkurzały mnie, nie dość że dosyć drogie to wyciągało się nie raz pół paczki :dry: i takie były bardzo śliskie nie pasowały mi.

Niedawno kupiłam Vibelle Dzieciowo mi! | Chusteczki Vibelle – nasza mała nirwana od rana dostały dużą ocenę :) są ok (bardzo miiękkie miałam ręce po użyciu tego :))ale zdarzyło mi się wyciągnąć kilka zapach na początku drażnił.

D. kupił niedawno Tami Baby i mimo średniej opinii na razie mi bardzo pasują ;-)
są przede wszystkim średnio nasączone dzięki czemu nie są tak przeraźliwie zimne, no i fajnie leciutki zapach.

Prócz tego niedawno zapupiłam kremik Aquastop (dzięki VIvienne) Strona główna - Produkty - Kosmetyki dla dzieci - AQUASTOP® krem dla noworodków - Ziołolek
wypróbowałam kilka Nivea, ziaja, mustela, ale zostaje raczej przy tym :tak:
jest mega tłusty i Wiki wygląda jakby wysmarowany oliwą ale kto go tam widzi w domu :-p no i głównie kładę na noc i rano szybko się wchłania (albo wyciera w ubrania :cool2:) a buzia aksamit.
Mały miał koszmarnie suche policzki a to pomogło. Po kąpieli nawet smaruje go tym całego bardzie wydajny :tak:

Dziś będę mieć ziajkę na ciemnieniuchę więc wypróbujemy oby pomogła :dry:Dzieciowo mi! | Ziajka na ciemieniuchę – yes, yes, yes! Objawienie!

Do góry