reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

WÓZKI-jakie kupujemy , polecamy

JEdo jest piekny ale wersja spacerowa jest okropna! A do tego jedo bez skretnych kol fajnie sie buja dla maluszka ale potem jak maluch utyje to ciezko sie skreca- mialam ten wozek i uwielbialam gondole ale spacerowka fuuu:)
Teraz mam chicco 3s i jest super.

reklama
Maria mi tam spacerówka w jedo nie przeszkadzała - no może jak maluch podrośnie (koło 2 lat) to gorzej z wsadzaniem itp. ale my przed 2 urodzinami wózek w odstawke dalismy i tylko na nogach już ;-) ale z plusów (mimo wyglądu) po rozłożeniu maluch ma bardzo dużo miejsca do spania, duże koła jak dla mnie super - nie straszne dziury czy wysokie krawężniki - jedna ręką sobie spokojnie mozna poradzić, komfort prowadzenia - bajka - nie trzeba non stop pchac, tylko delikatnie popychac - sama jedzie). Brak skrętnych kółek mi nie przeszkadzał - może ze względu na teren na jakim był uzywany - skrętne kółka by mi przeszkadzały...
Teraz mam taki plan, że gondolka dopóki maluch będzie chciał w niej jeździć, potem spacerówka (żeby przez zimę spokojnie przejechać, bo nie wyobrażam sobie przepychać sie przez snieg - jesli kiedykowliek jeszcze spadnie :-p - zwykłą spacerówką-parasolką), a na przyszłą wiosne kupimy juz lżejszą spacerówkę (głównie z tego powodu, że nasza spacerówka to juz dośc mocno zużyta;-))

Nie no Mata plusow to Jedo ma najwiecej, spacerowka jest bombowa w praktyce ale mi tylko o wyglad chodzi - ze brzydka.
Tylko te nie skretne kola to dla mnie osobiscie problem bo mam kregoslup do d... I boli przy skrecaniu takim wozkiem.

Tak sobie czytam i czytam i podzielę się swoim wyborem, padło na
MUTSY 4 RIDER i chyba dla niuni kupię w kolorze czerwonym albo takim szaro-stalowym.

Wózek mają moje dwie przyjaciółki i są zachwycone, a maja podobne warunki do mieszkania jak ja no i tereny wertepowe.
Co Wy na MUTSiego?

Byłam dzisiaj oglądać wózki:-). I jednak bugaboo najbardziej nam pasuje, więc ostateczny wybór zawęził się do dwóch - bugaboo albo uppababy (to amerykańska firma, w Polsce ich nie ma). Fajnie się bugaboo składają, prowadzić można jedną ręką, leciutkie są bardzo (9 kg!).

Mutsy też oglądałam - fajne są. Jak Ci Aadka pasują, to bierz:-).

jedo i roan marita to prawie to samo, wiec podpisuje się pod tym co Mata napisała o swoim wózku :-D natomiast myśmy dość długo jeździli w wielkiej spacerówce Roana, ale do sklepów czy na "szybkie" wypady w cywilizacje kupiliśmy małą parasolkę.

Mutsy podobno super ale gondola mała? ale nie widziałam, tylko wiem że koleżanka miała mutsy i szybko wymieniała na inny wózek bo córcia jej wyrosła z gondoli błyskawicznie...

jedo i roan marita to prawie to samo, wiec podpisuje się pod tym co Mata napisała o swoim wózku :-D natomiast myśmy dość długo jeździli w wielkiej spacerówce Roana, ale do sklepów czy na "szybkie" wypady w cywilizacje kupiliśmy małą parasolkę.

Mutsy podobno super ale gondola mała? ale nie widziałam, tylko wiem że koleżanka miała mutsy i szybko wymieniała na inny wózek bo córcia jej wyrosła z gondoli błyskawicznie...

Ivi,

Gondolę oglądałam i rzeczywiście taka sobie wielkość, ale na szczęście mogę pożyczyć gondolę i jej nie muszę kupować, a moja przyjaciółka co urodziła w zeszłym rku na wiosnę doradziła mi, że i tak z gondoli mało korzystała, głównie ten fotelik wpinany i rączki mamy, i doradziła mi też łóżeczko turystyczne na parter domu i do ogrodu.
Ewidetnie MUTSY bedzie mój.

Tricia,
Nad bugaboo też myślałam superowy!

błagam dziewczyny nie woźcie dzieci w fotelikach samochodowych więcej niż trzeba.. szybki wypad do sklepu ok, ale nie spacery.. przecież to nie jest naturalna pozycja dla niemowlęcia..

reklama
błagam dziewczyny nie woźcie dzieci w fotelikach samochodowych więcej niż trzeba.. szybki wypad do sklepu ok, ale nie spacery.. przecież to nie jest naturalna pozycja dla niemowlęcia..
Hehe, w Stanach tylko w fotelikach. Będę atrakcją mojego miasteczka z dzieckiem w gondoli:-).

Do góry