reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

WÓZKI-jakie kupujemy , polecamy

dokładnie, terenowy wózek to tylko wózek bez skrętnych przednich kół. Ale pamiętam jak sama się zastanawiałam czy te skrętne koła to nie jest najważniejsze w wózku;) teraz wiem że skrętne kółka przez większość czasu musiałabym mieć zablokowane. A w tych wózkach którymi miałam okazje jeździć próbnie niestety jak nawet się je blokuje to i tak się bujają na boki i nie wyobrażam sobie nimi jeździć po naszych dziurach!!

reklama
z tego co kojarzę koleżanka miała własnie ten model. Ogólnie spoko, ale gondola jest tragicznie mała i jej córeczka szybko przestała się w niej mieścić.. Musieli kupować inny :/

dokładnie, terenowy wózek to tylko wózek bez skrętnych przednich kół. Ale pamiętam jak sama się zastanawiałam czy te skrętne koła to nie jest najważniejsze w wózku;) teraz wiem że skrętne kółka przez większość czasu musiałabym mieć zablokowane. A w tych wózkach którymi miałam okazje jeździć próbnie niestety jak nawet się je blokuje to i tak się bujają na boki i nie wyobrażam sobie nimi jeździć po naszych dziurach!!

używam wózka ze skrętnymi kołami z przodu od dwóch lat ( różne modele), nie rozumiem dlaczego uważasz że są niestabilne?? sporadyczne blokuje koła, a w spacerówce chyba sie jeszcze nie zdazylo. mialam do czynienia z trojkolowcem i to jest wozek niestabilny.:) na dziury polecam pompowane kola.

Sama zastanawiałam się nad Roan Marita ale właśnie ten kosz pod spodem mi nie odpowiadał i koła nie są skrętne

A ten Laret Tako świetny dopiszę go do listy

nie wiem jak roan, ja mam bartatine jedo (ale miałam stycznośc z roanem i sa podobne w prowadzeniu) i brka skrętnych kół w niczym mi nie przeszkadzał - prowadzi i skręca się jedną ręką :tak:

dziewczyny a miała któraś styczność z MUTSY urban rider?

teściowa pilnowała dziewczynki i ona miała własnie ten wózek - porządny stelaż, dobre materiały, fakt gondolka mała i spacerówka też do dużych nie należy, ale w porównaniu z moim wózkiem to bardzo ciężko się prowadził...

używam wózka ze skrętnymi kołami z przodu od dwóch lat ( różne modele), nie rozumiem dlaczego uważasz że są niestabilne?? sporadyczne blokuje koła, a w spacerówce chyba sie jeszcze nie zdazylo. mialam do czynienia z trojkolowcem i to jest wozek niestabilny.:) na dziury polecam pompowane kola.

jak masz wszędzie chodniki i płaskie drogi to skrętne kółka są ok, ale jesli masz drogę ledwo utwardzona, błoto itp. to skrętne kółka po pierwsze będą przeszkadzać niz pomagac w prowadzeniu wózka, a po drugie mogą nie przeżyć częstych spotkań z oporem błota ;-)

dokładnie jak pisze mata - ten mechanizm skrętnych kółek się zabrudza i zaczyna szwankować na błocie i piasku. A niestabilność - chodzi mi o to, że mimo zablokowanych kółek one mają jakieś luzy i i tak utrudniają jazdę "na wprost" na baaardzo nierównym terenie.
Roan marita i bartatine jedo z tego co wiem różnią się tylko tym, że roan jest na sprężynach, a bartatine na paskach:) I oba są równie fajne :)

dokładnie jak pisze mata - ten mechanizm skrętnych kółek się zabrudza i zaczyna szwankować na błocie i piasku. A niestabilność - chodzi mi o to, że mimo zablokowanych kółek one mają jakieś luzy i i tak utrudniają jazdę "na wprost" na baaardzo nierównym terenie.
Roan marita i bartatine jedo z tego co wiem różnią się tylko tym, że roan jest na sprężynach, a bartatine na paskach:) I oba są równie fajne :)

no i wyglądem koszyka :-p poza tym marita ma chyba obszerniejsza spacerówkę :tak: u nas marita z bartatniną przegrała tylko ze względu na koszyk ;-) i własnie brak zawieszenia na pasach...

sa jeszcze podobne dletimy http://allegro.pl/deltim-klasyczny-premier-leo-3-w-1-w-super-cenie-i1863273309.html u mnie w rodzinie jest taki wózek i to porażka, jak te wahacze skrzypia przy każdym ruchu, a wózek roku jeszcze nie ma :eek:

Ostatnia edycja:
ja dziś tylko na sekundkę , czas goni nas :)
ivi - dostałas ode mnie wiadomość na PW odnośnie tych adapterków do "mercedesa" ?:) - upewniam się, bo cos mi internet wariuje i osatnio mi połowa napisanych gdziekolwiek rzeczy znika w czasoprzestrzeni ;p

...a tak odnosnie kółek i stabilności- ja w sumie nie uważam, że te ze skrętnymi sa jakies baaaaaardzo niestabilne... jednak stabilniejsze (sporo) są z normalnymi kółeczkami, ktore nie kręcą sie we wszystkie strony świata i wózeczek się aż tak nie kiwa. :tak:

Cieszę sie, że ja mam wybór wózka za sobą i wiem, że będę zadowolona z każdej jego części, a i Bąbelek nasz maleńki nie wyrośnie z niego tak szybciutko i jakościowo fantastyczny... - zachwalam tak, bo mam tendencje do zakochiwania sie równiez w przedmiotach. :szok:

Życzę trafnych wyborów.

reklama
Do góry