reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wozki i cale szalenstwo zakupowe

Ja ekspertka nie jestem, ale sama kupilam takie co ma 3 poziomy, 3 wyjmowane szczebelki plus bok mozna caly zdjac jak juz bedzie starsze dziecko zeby samo wychodzilo i wchodzilo :) poza tym mam naturalne drewno nie malowane, bo dzieci w pewnym okresie gryza lozeczka wiec doszlam do wniosku ze po co ma jesc farbe ;)

reklama
Papercut może jeszcze to czy masz szczebelki wyjmowane. W moim nie było i w pewnym momencie było mi za ciężko synka wkładać i wyjmowalam z łóżeczka więc szybko kupiliśmy normalne łóżko z osłonka żeby nie wypadł.

dzieki dziewczyny :) znalazlam fajne ale bez wyjmowanych szczebelkow to jeszcze to przemysle jednak :D wiekszosc lozeczek wyglada jak klatki, cale oszczebelkowane wiec wizualnie chetniej z plyta z 2 stron bym wziela, to ma jakies znaczenie? czy lepiej zeby wiekszy przeplyw powietrza byl?

papercut - może nie tyle że będzie mniejszy przepływ powietrza, ale nie będziesz widziała dziecka z każdej strony I zalezy jak będzie stąło łóżeczko, może będziesz zmuszona potem zajrzeć z gory zeby zobaczyć czy śpi itp. a to wiesz, lepiej dyskretnie podglądać, bo nawet jak lekko oczy otwiera, to moze jeszcze zasnie, a jak zobaczy mamę to pewnie już nie zaśnie :wink:

Warto w kwestii łóżeczka skupić się na jakości materaca. My dla starszego mieliśmy lateksowy z Hevea i teraz też będziemy z niego korzystać.

No to właśnie zależy jaki "piankowy". Warto sobie na ten temat poczyta, sprawdzić. W końcu to materac zapewnia komfort spania:-) . W przypadku malutkiego dziecka trzeba zwrócić uwagę , żeby się nie odkształcał , nie był zbyt miękki ( to utrudnia dziecku zmianę pozycji), ale też nie może być za twardy .

reklama
Ja miałam z dwiema płytami łóżeczko, ja przy wyborze skupiłam sie tylko na wyglądzie, bo baaardzo mi sie podobało i niestety nie było tanie ;-). Nie miało niestety wyjmowanych szczebelek ani boku ściąganego. Na szczęście teraz bedzie dla drugiej dzidzi wiec nie poszło w odstawke, mojej dwulatce kupiłam juz normalne łóżeczko miesiąc temu.
Teraz mając to doświadczenie to kupiłabym pewnie w ikei takie ze zdejmowanym bokiem. Koleżanka ma i w sumie jest fajne. Jak dziecko jest starsze ściąga sie bok, a łóżeczko tez nie jest za wysokie wiec można podłożyć jakies poduszki czy koc i jak dziecko nawet na początku spadnie to nie zrobi sobie krzywdy.
Co chodzi o materac to miałam chyba lateksowa gryczany, bardzo fajny. Do tego była w zestawie poduszka klin pod główkę, super sprawa ułatwiająca oddychanie.

Do góry