reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wozki i cale szalenstwo zakupowe

mrs-Ja mam juz przy pierwszej ciąży chcialam :) testowalam ostatnio z corka kolezanki w srodku i super:) Ja mam cosatto giggle 1 ten w czarno białe paski i nie jest ciazki w porównaniu do innych wózków...silver cross ma fajne spacerowki....wielofunkcyjnr nie koniecznie.

reklama
Dorwałam na promocji w Biedronce karton pieluch (156 szt.) za 49,90 zł. Może którejś z Was przyda się taka informacja :)

też je widziałam, ale udało mi się załapać na większe :) A jakie chusteczki kupować?
Co prawda zrobiłam w łazience miejsce na przewijak żeby tyłeczek myć pod wodą, ale chusteczki też mam w planach :)

dzis dada sensitiv kupilam
a na pozcatek mam kindi new born

no u mnie kartonow nie bylo ale do sierpnia mzoe jeszce beda :) ja juz pomalu sie zaopatruje

ja też, stwierdziłam, że jak coś będzie w dobrej promocji to kupuję. Do sierpnia się nie popsują :)
Kasiu, mam do Ciebie jeszcze pytanie. Czytałam o pielęgnacji pępka maluszka i tam większość zaleca octenisept. Znalazłam gaziki już nasączone np. leko czy apteo care, czy będą się nadawać? Wiem, że octenisept nie szczypie, a nie wiem jak tamte :/

wiesz co ja mam zle doswiadzcenia z octaniseptem. u amlej robilam ale odpadl po ok 5 tyg i ziarniniak sie zrobil. ale inne kolezanki stosowaly i bylo ok- moze u Niki takl mialo byc ale ja juz upzredzona jestem. teraz nie wiem czy bede stosowala octanisept czy spirytus. tych juz nasaczonych nie mialam nigdy i nie wiem. ale warto w domu miec octanisept.
ja mama w domu calla butle po ospie malej a octanisept sie nie psuje otwarty wiec moze lezec.

co do husteczek to ja używałam tylko Huggies Pure.
testowałam mnóstwo różnych, zresztą dostaliśmy jak się dzieci urodziły najprzeróżniejsze I te najlepsze.

natomiast do pępuszka używałam właśnie te LEKO. ale niezbyt dużo, może ze 2 na dzień, a tak to przecieranie wodą.
pępuszek odpada po 5-7 dniach przeważnie.

ja uzywalam Pampers, bo inne mi sie rozrywaly, albo byly prawie suche, a na pepek Leko i tez szybko odpadl. Ja sie od wczoraj zawalilam worami i suatami z ciuszkami i dopoki nie zrobie z tym porzadklu to nie kupuje niczego. Dzis przynieslismy lozeczko i okazalo sie, ze nie mozna zdjac tego materialu do prania, myslalam, ze sie zabije, bo jednak chwile lezalo w piwnicy. Poki co lezy na balkonie i sie wietrzy, a jak bede miala chwile i zacznie sie ladna pogoda to sobie je rozloze na balkonie i bede jechac ze szczotka :p

reklama
Heromina - a próbowałaś kiedyś huggies pure? bo one właśnie są rozmiarem może nieco mniejsze niż standradowe, może po 1-2 cm mają mniej, ale są właśnie grube, nie siepią się, nie rozrywają I są długo mokre, nawet jak czasem zapomnę opakowania zmknąć.
mam standardowo jedną paczkę w łazience, bo często są znajomi z dziećmi, albo mój najmłodszy lubi sobie mokrą wytrzeć, leży już z rok ta jedna paczka (teraz jest jej z połowa) I dalej są mokre.

Do góry