reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wozki i cale szalenstwo zakupowe

ciekawa jestem czy 56 w ogole w uzyciu bedzie :D moze faktycznie 68 tez zostawie, zobacze jak po przepraniu mi miejsca zostanie ;p

reklama
My 56 przy synu użytkowaliśmy przez prawie miesiąc, ale to dużo od firmy zależy. Ja z takiej odzieży wierzchniej typu bluza nic na 56 nie mam, jedynie jakąś bieliznę w tym małym rozmiarze mam.

zawsze mozna wieksza bluze zalozyc nic sie nie stanie przeciez, ja chyba przegrzebie te siatki w poszukiwaniu cieplych ubranek w wiekszych rozmiarach jeszcze raz, zwariowac mozna juz mam dosyc powoli tego grzebania w ubrankach :D pochowalam do siatek rozmiarami i jak balagan byl i nie wiedzialam co i jak tak nic sie nie zmienilo

Co do ubranek to ja z duzo nie mam jeszcze i niby mam pd kogo dostac bo bratowa urodzila w kwietniu ale jak na razie to nawet nie zadzwoni sie spytac jak sie czujesz a ja do niej jak byla miesiac przed terminem dzwonilam i sie pytalam jak sie czuje :-) i po urodzeniu tez dzwonilam jak sie czuje i jak malenki ale ostatnio stwierdzilam ze po co ja mam wychodzic z inicjatywa. Ja tam nic od nikogo nie chce stwierdzilismy z mezem ze damy sobie rade sami :-) choć nie powiem bylo by miło:-)

A z lepszych rzeczy mam spakowana juz torbe:-) tylko pare drobiazgow muszę dorzucić:-)

Ostatnia edycja:
mi brakuje koszul i stanikow dla mnie i rzeczy w stylu tantum rosa, masc na sutki itp ale to juz w kolejnym miesiacu kupie no i torby brakuje jeszcze nie wymyslilam w co sie spakowac :D

a do szpitala bierzecie 56 62 czy i taki i taki zestaw?

Ja zobaczę jak synek urośnie ale jeśli będzie taki do 3,5 - 4 kg rozmiar 56 będzie idealny. Widziałam ostatnio taką tabelkę z waga dziecka a do tego rozmiar odpowiedni jak znajdę to wkleję.

Co do ubranek dla dziecka u nas w szpitalu tym co chcę rodzić daja ale musze doczytac jeszcze o innych szpitalach bo jak nie maja miejsc to odsyłaja do innych a tam to nie wiem co potrzeba :-( ale na poczatek 56 jak dla mnie :-) bo córeczka urodzila sie mała

reklama
Ja nawet nie wiem czy i gdzie mam moją torbę, może komuś pożyczyłam.... :O

W moim szpitalu też dają ubranka i ja z tej opcji skorzystam, bo to wygodne, ale 56 powinny być dobre do 4 kg na pewno jak pisała Asiunia.

Do góry