reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wozki i cale szalenstwo zakupowe

ciekawa jestem czy 56 w ogole w uzyciu bedzie :D moze faktycznie 68 tez zostawie, zobacze jak po przepraniu mi miejsca zostanie ;p

reklama
My 56 przy synu użytkowaliśmy przez prawie miesiąc, ale to dużo od firmy zależy. Ja z takiej odzieży wierzchniej typu bluza nic na 56 nie mam, jedynie jakąś bieliznę w tym małym rozmiarze mam.

zawsze mozna wieksza bluze zalozyc nic sie nie stanie przeciez, ja chyba przegrzebie te siatki w poszukiwaniu cieplych ubranek w wiekszych rozmiarach jeszcze raz, zwariowac mozna juz mam dosyc powoli tego grzebania w ubrankach :D pochowalam do siatek rozmiarami i jak balagan byl i nie wiedzialam co i jak tak nic sie nie zmienilo

Co do ubranek to ja z duzo nie mam jeszcze i niby mam pd kogo dostac bo bratowa urodzila w kwietniu ale jak na razie to nawet nie zadzwoni sie spytac jak sie czujesz a ja do niej jak byla miesiac przed terminem dzwonilam i sie pytalam jak sie czuje :-) i po urodzeniu tez dzwonilam jak sie czuje i jak malenki ale ostatnio stwierdzilam ze po co ja mam wychodzic z inicjatywa. Ja tam nic od nikogo nie chce stwierdzilismy z mezem ze damy sobie rade sami :-) choć nie powiem bylo by miło:-)

A z lepszych rzeczy mam spakowana juz torbe:-) tylko pare drobiazgow muszę dorzucić:-)

Ostatnia edycja:
mi brakuje koszul i stanikow dla mnie i rzeczy w stylu tantum rosa, masc na sutki itp ale to juz w kolejnym miesiacu kupie no i torby brakuje jeszcze nie wymyslilam w co sie spakowac :D

a do szpitala bierzecie 56 62 czy i taki i taki zestaw?

Ja zobaczę jak synek urośnie ale jeśli będzie taki do 3,5 - 4 kg rozmiar 56 będzie idealny. Widziałam ostatnio taką tabelkę z waga dziecka a do tego rozmiar odpowiedni jak znajdę to wkleję.

Co do ubranek dla dziecka u nas w szpitalu tym co chcę rodzić daja ale musze doczytac jeszcze o innych szpitalach bo jak nie maja miejsc to odsyłaja do innych a tam to nie wiem co potrzeba :-( ale na poczatek 56 jak dla mnie :-) bo córeczka urodzila sie mała

reklama
Ja nawet nie wiem czy i gdzie mam moją torbę, może komuś pożyczyłam.... :O

W moim szpitalu też dają ubranka i ja z tej opcji skorzystam, bo to wygodne, ale 56 powinny być dobre do 4 kg na pewno jak pisała Asiunia.

Do góry