reklama
Mamakulka
Fanka BB :)
Ja zostawiłam większe u teściowej na strychu
Sami ten strych posprzatalismy , nawet podłogi tam umyte są teraz! Wiec nie ma strachu po prostu jak Ignaś urośnie to pojadę i zabiorę a małe dam na wymianę. Chociaż to może dla nas zrobić.
Igi [emoji173]32 tc
Sami ten strych posprzatalismy , nawet podłogi tam umyte są teraz! Wiec nie ma strachu po prostu jak Ignaś urośnie to pojadę i zabiorę a małe dam na wymianę. Chociaż to może dla nas zrobić.
Igi [emoji173]32 tc
jaspis
papercut fajna ta dostawko-kołyska, mi też mógłby ktoś takie coś podarować
Ja dostałam od kuzynki karton ciuchów po jej córce i jestem taka szczęśliwa jakbym karton złota dostała, chociaż trochę rzeczy musze dokupić Nigdy od nikogo nic nie dostałam. Dziadkowie też nic nie kupują, z jednej strony trochę mi przykro, bo miło byłoby dostać chociaż jakiś drobiazg, a z drugiej strony przynajmniej nikt mi się potem w nic nie wtrąca.
Kupujecie jakieś ciepłe ubranka (dresiki, kombinezony welurowe, polarowe)???
Ja mam termin na koniec sierpnia, może we wrześniu urodzę i zastanawiam się właśnie nad cieplejszą garderobą.
Ja dostałam od kuzynki karton ciuchów po jej córce i jestem taka szczęśliwa jakbym karton złota dostała, chociaż trochę rzeczy musze dokupić Nigdy od nikogo nic nie dostałam. Dziadkowie też nic nie kupują, z jednej strony trochę mi przykro, bo miło byłoby dostać chociaż jakiś drobiazg, a z drugiej strony przynajmniej nikt mi się potem w nic nie wtrąca.
Kupujecie jakieś ciepłe ubranka (dresiki, kombinezony welurowe, polarowe)???
Ja mam termin na koniec sierpnia, może we wrześniu urodzę i zastanawiam się właśnie nad cieplejszą garderobą.
papercut
ja mam pare cieplych pajacykow i z grubszego materialu i takie wlochate, ze dziecko jak maly niedzwiadek wyglada ale tak to zupelnie bez wyobrazni jestem jesli chodzi o ubranie dziecka w chlodniejszy dzien chyba trzeba bedzie jakies bluzy i dresiki cieple dokupic albo moze te pajace starcza juz sama nie wiem
aniab38
Będę dalej zaglądać i czekac na wasze śliczne dzidziusie. Powodzenia na koncowce dziewczyny
Anetka trzymam kciuki, termin masz na grudzień nie ?
Happymum20 myślałam że czmychnęłaś na zamknięty
papercut
mamakulka od jakiego rozmiaru uznajesz wieksze? dzisiaj zagadalam do mamy ze narazie od 68 bym jej podrzucila bo to chyba 3-6mc jest to powiedziala, ze zaraz beda mi potrzebne i bez sensuJa zostawiłam większe u teściowej na strychu
Igi [emoji173]32 tc
Mamakulka
Ja uznałam właśnie 68 za większe chyba że wzrokowo widzę , że są dość małe. Nie znam się ale starałam się intuicyjnie podejść. W razie czego teściowa mieszka jakieś 40 km to nie ma lipy
Ja z cieplejszych mam też. Mam sweterki i bluzy , kurteczka. W sumie to wybrałam wszystko co dostałam od siostry . Ona rodziła w lipcu wiec pora zbliżona.
Igi [emoji173]32 tc
Ja z cieplejszych mam też. Mam sweterki i bluzy , kurteczka. W sumie to wybrałam wszystko co dostałam od siostry . Ona rodziła w lipcu wiec pora zbliżona.
Igi [emoji173]32 tc
aniab38
62 cm to 3-6 a 68 pow 6 mscy w teorii oczywiście
Zależy od firmy, z reguły 62 to jest 0-3 miesiące lub 2-4 miesiące,
68 to w większości firm 3-6 miesięcy
74 = 6-9 miesięcy
80 = 9-12 miesięcy
reklama
jaspis
Papercut ja niby jakieś doświadczenie w macierzyństwie mam, ale temat ubrań dla dziecka urodzonego latem to dla mnie czarna magia Poza tym to moje ciążowe niezdecydowanie mi nie pomaga. Coś tam z grubszych bluz czy spodni mam po synku, ale pajacyków ciepłych żadnych nie mam ani czapeczek. Skombinuję jeszcze jakiś polarowy pajacyk i taki misiowaty jak piszesz i chyba będzie ok.
Mój syn w chwili skończenia 3 mcy nosił rozmiar 68, jak skończył 6 mcy to nosił 74/80, ale on wzrostowo raczej był z tych większych niemowlaków. Dlatego ja piorę i zostawiam na wierzchu ubranka do rozmiaru 68 włącznie, chociaż liczę, że córcia drobniejsza będzie
Mój syn w chwili skończenia 3 mcy nosił rozmiar 68, jak skończył 6 mcy to nosił 74/80, ale on wzrostowo raczej był z tych większych niemowlaków. Dlatego ja piorę i zostawiam na wierzchu ubranka do rozmiaru 68 włącznie, chociaż liczę, że córcia drobniejsza będzie