reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wozki i cale szalenstwo zakupowe

ja dostaje od znajomego i kuzynki ale bardziej jest to motywowane tym, ze zagraca im to niepotrzebnie i ciesza sie jak glupi ze sie pozbywaja :D a ja teraz mam problem co z ubrankami 68-80 zrobic nie mam gdzie trzymac juz

reklama
Ja zostawiłam większe u teściowej na strychu
Sami ten strych posprzatalismy , nawet podłogi tam umyte są teraz! Wiec nie ma strachu :) po prostu jak Ignaś urośnie to pojadę i zabiorę a małe dam na wymianę. Chociaż to może dla nas zrobić.

Igi [emoji173]32 tc

papercut fajna ta dostawko-kołyska, mi też mógłby ktoś takie coś podarować :p

Ja dostałam od kuzynki karton ciuchów po jej córce i jestem taka szczęśliwa jakbym karton złota dostała, chociaż trochę rzeczy musze dokupić :) Nigdy od nikogo nic nie dostałam. Dziadkowie też nic nie kupują, z jednej strony trochę mi przykro, bo miło byłoby dostać chociaż jakiś drobiazg, a z drugiej strony przynajmniej nikt mi się potem w nic nie wtrąca.

Kupujecie jakieś ciepłe ubranka (dresiki, kombinezony welurowe, polarowe)???
Ja mam termin na koniec sierpnia, może we wrześniu urodzę i zastanawiam się właśnie nad cieplejszą garderobą.

ja mam pare cieplych pajacykow i z grubszego materialu i takie wlochate, ze dziecko jak maly niedzwiadek wyglada ale tak to zupelnie bez wyobrazni jestem jesli chodzi o ubranie dziecka w chlodniejszy dzien chyba trzeba bedzie jakies bluzy i dresiki cieple dokupic albo moze te pajace starcza juz sama nie wiem

Ja zostawiłam większe u teściowej na strychu
Sami ten strych posprzatalismy , nawet podłogi tam umyte są teraz! Wiec nie ma strachu :) po prostu jak Ignaś urośnie to pojadę i zabiorę a małe dam na wymianę. Chociaż to może dla nas zrobić.

Igi [emoji173]32 tc
mamakulka od jakiego rozmiaru uznajesz wieksze? dzisiaj zagadalam do mamy ze narazie od 68 bym jej podrzucila bo to chyba 3-6mc jest to powiedziala, ze zaraz beda mi potrzebne i bez sensu

Ja uznałam właśnie 68 za większe chyba że wzrokowo widzę , że są dość małe. Nie znam się ale starałam się intuicyjnie podejść. W razie czego teściowa mieszka jakieś 40 km to nie ma lipy :)

Ja z cieplejszych mam też. Mam sweterki i bluzy , kurteczka. W sumie to wybrałam wszystko co dostałam od siostry . Ona rodziła w lipcu wiec pora zbliżona.

Igi [emoji173]32 tc

reklama
Papercut ja niby jakieś doświadczenie w macierzyństwie mam, ale temat ubrań dla dziecka urodzonego latem to dla mnie czarna magia :p Poza tym to moje ciążowe niezdecydowanie mi nie pomaga. Coś tam z grubszych bluz czy spodni mam po synku, ale pajacyków ciepłych żadnych nie mam ani czapeczek. Skombinuję jeszcze jakiś polarowy pajacyk i taki misiowaty jak piszesz i chyba będzie ok.

Mój syn w chwili skończenia 3 mcy nosił rozmiar 68, jak skończył 6 mcy to nosił 74/80, ale on wzrostowo raczej był z tych większych niemowlaków. Dlatego ja piorę i zostawiam na wierzchu ubranka do rozmiaru 68 włącznie, chociaż liczę, że córcia drobniejsza będzie :)

Do góry