reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wozki i cale szalenstwo zakupowe

ja dostaje od znajomego i kuzynki ale bardziej jest to motywowane tym, ze zagraca im to niepotrzebnie i ciesza sie jak glupi ze sie pozbywaja :D a ja teraz mam problem co z ubrankami 68-80 zrobic nie mam gdzie trzymac juz

reklama
Ja zostawiłam większe u teściowej na strychu
Sami ten strych posprzatalismy , nawet podłogi tam umyte są teraz! Wiec nie ma strachu :) po prostu jak Ignaś urośnie to pojadę i zabiorę a małe dam na wymianę. Chociaż to może dla nas zrobić.

Igi [emoji173]32 tc

papercut fajna ta dostawko-kołyska, mi też mógłby ktoś takie coś podarować :p

Ja dostałam od kuzynki karton ciuchów po jej córce i jestem taka szczęśliwa jakbym karton złota dostała, chociaż trochę rzeczy musze dokupić :) Nigdy od nikogo nic nie dostałam. Dziadkowie też nic nie kupują, z jednej strony trochę mi przykro, bo miło byłoby dostać chociaż jakiś drobiazg, a z drugiej strony przynajmniej nikt mi się potem w nic nie wtrąca.

Kupujecie jakieś ciepłe ubranka (dresiki, kombinezony welurowe, polarowe)???
Ja mam termin na koniec sierpnia, może we wrześniu urodzę i zastanawiam się właśnie nad cieplejszą garderobą.

ja mam pare cieplych pajacykow i z grubszego materialu i takie wlochate, ze dziecko jak maly niedzwiadek wyglada ale tak to zupelnie bez wyobrazni jestem jesli chodzi o ubranie dziecka w chlodniejszy dzien chyba trzeba bedzie jakies bluzy i dresiki cieple dokupic albo moze te pajace starcza juz sama nie wiem

Ja zostawiłam większe u teściowej na strychu
Sami ten strych posprzatalismy , nawet podłogi tam umyte są teraz! Wiec nie ma strachu :) po prostu jak Ignaś urośnie to pojadę i zabiorę a małe dam na wymianę. Chociaż to może dla nas zrobić.

Igi [emoji173]32 tc
mamakulka od jakiego rozmiaru uznajesz wieksze? dzisiaj zagadalam do mamy ze narazie od 68 bym jej podrzucila bo to chyba 3-6mc jest to powiedziala, ze zaraz beda mi potrzebne i bez sensu

Ja uznałam właśnie 68 za większe chyba że wzrokowo widzę , że są dość małe. Nie znam się ale starałam się intuicyjnie podejść. W razie czego teściowa mieszka jakieś 40 km to nie ma lipy :)

Ja z cieplejszych mam też. Mam sweterki i bluzy , kurteczka. W sumie to wybrałam wszystko co dostałam od siostry . Ona rodziła w lipcu wiec pora zbliżona.

Igi [emoji173]32 tc

reklama
Papercut ja niby jakieś doświadczenie w macierzyństwie mam, ale temat ubrań dla dziecka urodzonego latem to dla mnie czarna magia :p Poza tym to moje ciążowe niezdecydowanie mi nie pomaga. Coś tam z grubszych bluz czy spodni mam po synku, ale pajacyków ciepłych żadnych nie mam ani czapeczek. Skombinuję jeszcze jakiś polarowy pajacyk i taki misiowaty jak piszesz i chyba będzie ok.

Mój syn w chwili skończenia 3 mcy nosił rozmiar 68, jak skończył 6 mcy to nosił 74/80, ale on wzrostowo raczej był z tych większych niemowlaków. Dlatego ja piorę i zostawiam na wierzchu ubranka do rozmiaru 68 włącznie, chociaż liczę, że córcia drobniejsza będzie :)

Do góry