reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wozki i cale szalenstwo zakupowe

reklama
Łóżeczko naprawdę śliczne, ale faktycznie wychodzi drogo. Tym bardziej, że nie wszystko przyda Ci się od razu. Może doświadczone mamy mnie poprawią, ale myślę, że do około roku maluch będzie spał w śpiworku i do tego czasu raczej kołdra czy poduszka, a także powłoczki się nie przydadzą. Zamierzam na początek kupić łóżeczko, dobry materac, bawełniane prześcieradełko, może klinek i jeszcze jeden śpiworek. Kocyki też nie zawadzą, a resztę dokupię później :)

Łóżeczko fajne ale dość drogie. Myślę, że dla maluszka lepiej kupić dobrą bawełnianą pościel a i tak na początku jak będą upały na pewno jej nie użyjesz. Pamiętam jak w tamtym roku było w nas w domu w sierpniu 28 stopni więc w taka temperaturę nie wsadzę dziecka w rożek, śpiworek czy jakikolwiek inny otulacz. Mam zimowe dziecko więc troszkę inaczej u nas było. Ale córka nie znosiła kołderki, cały czas rozkrywała się i zaczęła jej używać mając może 1,5 roku :) Wcześniej po prostu ubierałam ją cieplej i przykrywałam kocykiem który też rozkopywała :) Był czas, że spała w śpiworku ale był nie wygodny bo nie mogła za bardzo przewracać się. Także zależy na jaki egzemplarz trafisz :)

Dzięki dziewczyny super ze jesteście teraz jednak decyduje się żeby wszystko osobno kupić tym bardziej że nie jest to tani komplet :)

Ja najlepsze doswiadczenie mam z lozeczkiem turystycznym. Mialam 2x drewniane i najeygodniejsze turystyczne. Mam po synku z dwoma poziomami wysokosci i przewijakiem do tego dokupilam porzadny materac tylko. U Nas bedzie opcja pierwsze trzy miesiace kolyska a potem turystyczne.

reklama
Szaleństwa babci Ewy :)

IMG_0173.JPG
IMG_0176.JPG

A z szaleństw prababci Małgosi na razie mam używane nosidełko z Mothercare, ale muszę poczytać czy będzie odpowiednie dla maluszka. Muszę w tym tygodniu podjechać do babci i z jej zapasów (2 wielki walizki :)) wybrać ciuszki, a to czego nie wybiorę babcia puści dalej w obieg po swoich koleżankach prababciach :)

Załączniki

• IMG_0173.JPG
    IMG_0173.JPG
    52,1 KB · Wyświetleń: 429
  • IMG_0176.JPG
    IMG_0176.JPG
    43,7 KB · Wyświetleń: 429
Do góry