reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wozki i cale szalenstwo zakupowe

Okasia wow!

jeszcze na temat łóżeczka chciałam napisac że nie brałabym z tymi wszystkimi firankami, baldachimami ochraniaczami i szufladami to wszystko tylko zbieracze kurzu. Najlepiej samo łózeczko ewentualnie ochraniacz jak dziecko już bardziej mobilne.
mój najmłodszy niecierpiał śpiworku, u niego jedyna opcja to kocyk, jak był malutki to go zawijałam w kocyk jak w rozek a potem go już normalnie okrywałam.

reklama
okasia wow super babcia zrobiła zakupy :) tylko się cieszyć :) i świetną komodę kupiliście! a ten smok z wąsami czadowy :)

happymum20 fajne zakupki :)

matusiak piękne zestawy pkazałaś łóżeczko, ale dziewczyny mają rację - drogie, można poszukać taniej ;)

powiem Wam szczerze, że coraz bardziej mi się podoba na naszych sierpniówkach, wydaje mi się, że wszystie takie 'rozsądne' jesteśmy, hehe :) czekam aż szaleństwo zakupowe się rozkręci :tak:

happymama82
mi zawsze podobały się baldachimy,ale już przy pierwszym synku z tego zrezygnowałam, bomnie dziewcyny na forum przekonały, że kurz zbiera i tylko ładnie wygląda :) więc tym dziewczynom, które zostaną mamą po raz pierwszy chętnie podpowiemy, a i tak każda zrobi jak uważa :)

okasia - o wow, ale babcia poszalała :-D widziałam ten smoczek kiedyś :rofl2:

Matusiak - ja tez myślę, że za dużo zbędnych rzeczy w tym łóżeczku :wink: chociaż wygląda ładnie.

dziewczyny - super zakupy!

ja wogóle nie miałam śpiworka. moje dzieci spały wyłącznie pod kołderkami. kołderce bardzo łatwo poszewki często zmienić, uprać nawet w wysokiej temp. Jakoś nigdy nawet nie myślałam o śpiworkach, chociaż moje dzieci zimowe, jeden ze stycznia drugi z marca.

okasia matko faktycznie babcie szaleja hehe bardzo to mile :)

moj synek nie lubil spiworkow, na poczatku przez chwile spal w rozku,ale szybko zastapilam go cieniutka kolderka, bo on lubil spac rozkraczony na zabe :) szuflade mialam na kolkach, bo byla w kpl do lozeczka, ale trzymalam tam tylko i wylacznie pieluchy i chusteczki,a jesli nawet jakies kocyki zapasowe to zapakowane w reklamowke czy inna folie, bo kurzylo sie. Baldachim byl, bo mieszkalismy w pokoju w, ktorym od switu do zmroku bylo ostre slonce, wiec bez tego ani rusz, ochraniacz byl, taki wisdzacy przybornik byl, worek na pieluchy byl, sporo tego bylo, ale to akurat mi sie przydawalo. Teraz przy turytycznym polowy nie bedzie, bo nawet nie m ajak zainstalowac, aczkolwiek bede chciala miec cos podrecznego na pieluchy wlasnie. Ogolnie zakupy planuje robic od maja, ale tez ja za duzo do kupienia nie mam. Przewijak, butelki, smoczki, karuzelke i moze laktator, ale na pewno uzywke i to na koncu, bo generalnie nie chce karmic. Wozek w czerwcu tz do czerwca sobie upatrze i wtedy bede polowac.

tamtusia ja tez uwazam, ze fajne nam sie grono mamusiek trafilo :), a rozsadek wynika zapewne z tego, ze wiekszosc juz ma przynajmniej jedno dziecko, wiec tez wiadomo co sie przydalo,a co nie i w co mozna zainwestowac, a co jest strata kasy

Moje mieszkanie przyciąga kurz od sąsiadów chyba z całego bloku albo i osiedla :/ Dlatego jak słyszę, że coś zbiera kurz to od razu rezygnuję. I tak odkurzam i zmywam podłogi co 2 dni a dwa razy w tygodniu jadę na szmacie po meblach. Żeby było weselej na kurz też mam uczulenie, wiec sprzątanie nie należy do wielkich przyjemności.

A jaki polecacie materac? Teraz na topie jest pianka-gryka-kokos, faktycznie ma jakieś super właściwości czy to chwilowy zryw marketingowy?

reklama
happy, a widzisz nawet nie pomyslalam, ze jest taki wynalazek jak przybornik do turystycznego :) poszukam dzieki :)

Do góry