reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wozki i cale szalenstwo zakupowe

tez gdzies czytalam ze dla dzieci czarno biale ;) super uszyte zazdroszcze! ja mam 2 lewe rece tylko dziure potrafie zaszyc :D

reklama
Mamakulka, dzieki :)
Peper, babeczka w szkole rodzenia mówiła że takie akcesoria dla noworodka są super bialo czarne, bo tylko na czarnych plamach dzidzia jest w stanie skupić wzrok. Poźniej dochodzi kolor czerwony a póżniej chyba żółty.

Magica przepraszam słownik w telefonie :) " Ooo jak uszylas kokon?" O to mi chodzilo hehe mogłabyś podesłać instrukcje?
Ja jestem szwaczka ale umiem zszywac ale żeby wykroj wymodzic gorzej. Pościele itp wyszły spoko ale kokon widzę wyższa szkoła jazdy :),piękne Ci wyszło i moje wzory ulubione :) podobno dla dzieci powinno się używać czarnobialych tkanin.

Stronek przeglądałam sporo, to takie najsensowniejsze (dużo zdjęć, tekstu i tak nie rozumiałam bo to chyba szwedzki;)
Link do: Sy babynest. |
Link do: Babynest mönster | Frisk och Lycklig
Link do: JOSEFIN: Hur man syr ett babynest

Nauczona pierwszym dzieckiem już wiem, że dzieci lubią wyraźne kolory, na początku czarnobiałe więc dobór materiałów był przemyślany i do tego zgodny z moimi upodobaniami, ale jeszcze nie potrafię do końca malca sobie w takiej pościeli zobrazować:) Noworodki kojarzą mi się zdecydowanie bardziej z pastelami.

Hej dziewczyny, wiem, że część z Was ma zamiar kupić kosmetyki dla maluszka z Hippa. Aktualnie od dziś jest promocja na kosmetyki dla dzieci z Hippa - 30% w Super Pharm, może Was to zainteresuje. Tylko trzeba mieć ich kartę. Ogólnie jest tam od dziś dużo fajnych promocji dla dzieci.

magica - ślicznie uszyłaś :yes:

Anezram - moje dzieci też nie tolerowały karuzelek wogóle.

pościel polecam Feretti - ma extra jakość. mam dwie poszewki na kołderki, używałam z każdym dzieckiem dość długo, prane były z million razy na zmianę, raz jedna raz druga a dalej wyglądają jak nowe.

azamamew - ja jakoś zraziłam się do kosmetyków hipp bo mi na początku uczuliły dziecko bardzo. ale to już było lata temu, więc może się coś zmieniło.
w każdym razie jakoś od tamtego czasu omijam szerokim łukiem.

wogóle mało kosmetyków używam dla dzieci, jeśli nie powiedzieć że wcale. jestem przeciwniczką ładowania chemii w dzieci...
oczywiście używamy mydła, szamponu bambino od urodzenia, teraz jakiegokolwiek, bo dzieci już duże.
poza tym krem na słońce jak jesteśmy nad morzem I biegają bez koszulek I chyba tyle.
żadnych kremów, oliwek, płynów do kąpieli, kremów do pupy, czy tego typu gadżetów.
chyba z jednym synkiem używałam ze 2 tyg oilatum, bo mu po porodzie skóra zeszła całkowicie z całego ciała, więc lekarz zalecił.
a, no I oczywiście sudocrem, ale tylko jeśli pojawią się odparzenia czy zaczerwieniona skóra, nic "profilaktycznie".

tak ta pościel jest super jakości siostra miała ale cena powala.
Ja lubię pościele ikei bardzo mi się sprawdziły
Co do kosmetyków to ja używałam hippa ale czy byłam taka zadowolona raczej nie.
Moja Maja ma często suchą skórkę i bez kremu się nie obejdę.
Do włosków też używamy szamponiku bambino
Nie wiem na co się tym razem zdecydować.

Anezram. no, ja wiem, można tą pościel trafić za ok 50 zł na allegro
ja kupowałam samą poszewkę na kołdrę, to też taniej niż zestaw 3 czy więcej elementowy, a jest to jednak na lata, po moich dzieciach jeszcze 2 innych dzieci używało, a teraz wróci spowrotem do mnie, czyli 5-te dziecko

Wiem że ta pościel jest super bo siostra ja miała dla synka ciągle wyglądała jak nowa i teraz będzie sprzedawać bo zrezygnowała z dalszego macierzyństwa.. Ona ma cały zestaw łącznie z ochraniaczami. Ja już kupiłam sobie i mam po córce więc nie biorę następnej.

Ja szukam czegoś do wózka macie może coś na oku?

reklama
ale co do wózka specjalnego potrzeba?
ja w lato wykładam pieluszką flanelową wózek, dziecko przykrywam kocykiem jak trzeba. w zimę dziecko jest dobrze ubrane, może być kocyk pod spód, albo śpiworek na mrozy.

Do góry