reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wózeczki i foteliki

Ja rowniez rozwazam zakup ktoregos z wozkow Bebetto. Maja fajna oferte, a ceny bardzo przystepne. Podoba mi sie Bebetto Aquarius, ale do czasu jeszcze pewnie nie raz zmienie zdanie :) Do poogladania: bebetto.pl

reklama
amethyst zgadzam się z Twoimi założeniami, ale w tym wózku który wrzuciłaś nie podobają mi się mniejsze przednie koła. Ja to bym jednak wolała, cztery duże koła tej samej wielkości.

Ja też bym chciała chustę kupić. Wprawdzie nie mam pojęcia jak mi się to sprawdzi, bo słyszałam skrajnie różne opinie, ale chciałabym spróbować. Wiecie na co zwrócić uwagę przy chuście? Jakie chusty polecacie?

Sony dla mnie 3 kołowe kompletnie odpadają.

też bym chyba wolała wózek z czterema kołami tej samej wielkości, boje się, że te przednie małe zakopią się w zimie w śniegu... a 3 koła to też u mnie odpadają bo ja mieszkam na wsi i jest nierówno więc musi się dobrze jeździć po takich właśnie krzywych powierzchniach

Sony ja również jestem fanem Quinny:) my wybraliśmy BUZZ 3, ale na szczęście te przednie koła można wymieniac- i zakłądac na przód równiez kombinacje z wózka 4 ( dziewczyny quinny buzz nie jest wozkiem 3 kolowym- zawsze ma 4 kola- róznią sie tylko rozstawem) Co do kubełkowej spacerówki- jak dla mnie idealne dla maluszka- w naturalny sposób układa kręosłup i moim zdaniem jest duzo praktyczniejsza i bezpieczniejsza od tzw siedzenia.

Co do wózków na które patrzycie najczęscie czyli z pompowanymi kołami 4 - dziewczyny dobrze sprawdźcie firme i sam wózek- ja miałam taki i to była tragedia- po przełozeniu wózka na spacerówke dziecko można było prowadzić w zasadzie tylko przodem do siebie- choc jak wiadomo dzieci uwielbiaja jeździc przodem do kierunku jazdy, a to z tego powodu, ze po przelozeniu rączki wózka tak aby można bylo jechac przodem do kierunku jazdy wózek nie nadawał sie do niczego- był nieskretny, źle wyważony i wywrotny! już jedna z was tutaj o tym wspominała- u mnie byo to samo- naprawde był niebezpieczny jako spacerówka! Do tego po parunastu razach zmieniania rączki do prowadzenia skonczylo sie na tym , że coś tam sie polamalo- i jedna strona nie trzymala juz rączki w górze :( firma nazywała sie POLAK zdaje sie, być może tak było tylko w moim- nie mówie że kazdy jest taki bron boze- uczulam tylko z doświadczenia na co zwrócic uwage w tych dużych wózkach :) żeby potem ni wywalić kasy w błoto jak było u mnie:(

ametyst faktycznie super ten wózek, dzięki.

[FONT=&amp]die_perle dzięki za radę. Ja i tak nie zamierzam kupować wózka, tylko oglądając go na allegro, tylko chcę sobie pojeździć po sklepach i popróbować jak to w rzeczywistości wygląda. Ale dobrze, że zwróciłaś na coś takiego uwagę, jak będę oglądać wózki to będę na to patrzeć.[/FONT]

Myśle że przy zakupie wózka trzeba sprawdzić wszytko- pojeździc nim- sprawdzić jak sie przekładaja rączki- jak sie wtedy wózek prowadzi czy jest stabilny, jak się składa- ciezko czy łatwo- czy sam jest cięzki, jak sobie radzi z wybojami- jesli takie przewidujemy na swojej drodze, czy miesci sie w drzwiach sklepowych i zwyklych, czy łatwo nim manipulowac, czy ma dobry kosz na zakupy! no wszytko trzeba sprawdzic- bo ja nie sprawdzilam za pierwszym razem i w trakcie jezdzenia z dzieckiem mialam sporo niedoghodnych sytuacji- nie moglam wlezc do sklepu osiedlowego, do tramwaju, skrecal jakby chcial a nie mogł, potem juz po uszkodzeniu opadala mi ta raczka czesto jak probwalam wjechac na kraweznik- trzeba wtedy na nia nacisnac- a on puszczala i jebut na dól opadala:(
mysle ze warto zrobic sobie liste czego oczekujemy od wozka- w zaleznosci wlasnie gdzie mieskzamy, czy mamy auto i czy potrzebny nam kompaktowy wozek ktory miesci sie w bagazniku, czy potrzebujemy zwrotne kolka czy moze sztywne i duze pompowane, czy 3 funkcyjny czy moze osobno spacerowke ai gleboki itp...w wózku ma być wygodnie naszje kruszynce-ale komfrot obslugi wozka jest rownie wazny dla mamy i taty- i np. fajne sa regulacje uchwytu jesli miedzy mama a tata jest spora roznica wzrostu:)

Quinny buzz wyglada bardzo fajnie i spelnia wiekszosc moich zalozen :tak: tylko ta kubelkowa spacerowka... co sie robi, jak dziecko jest za duze albo juz po prostu nie chce jezdzic w gondoli, ale samo jeszcze nie siada?

reklama
my przełożyliśmy córke do spacerówki na pozycje leżaca w wieku 5miesiecy ale sama sie podciagała do siadania w wieku 6 miesiecy juz sama siadała :)

Do góry