reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wózeczki i foteliki

Chciałabym klasyczny wózek z czterema pompowanymi dość dużymi kołami. Na modę nie zamierzam się oglądać, chodzi mi o to, żeby był praktyczny. Musi też być lekki i łatwo się składać i mieścić do przeciętnego samochodowego bagażnika. Jeszcze kompletnie nie wiem co wybiorę, chyba sobie pójdę pooglądać po sklepach i wtedy zdecyduję.

reklama
My mamy wózeczek po synku o taki NOWOŚĆ WÓZEK+FOTELIK CAPRI SKRZAT KOŁA POMPOWA (3067913631) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. byłam z niego bardzo zadowolona wersja głęboka super spacerówka też do czasu kiedy nie chcieliśmy jeździć z dzieckiem przodem do kierunku jazdy okazało się że ma za miękkie amortyzatory i się ugina i była to straszliwa męczarnia że się nie dało jechać dlatego wózeczek poszedł do schowka a dla synka kupiliśmy inny lżejszy. Młody jeździł w skrzacie 10 mies.
Dla 2 maluszka mam taką lekką chęć kupienia czegoś innego ale po co tracić kasę skoro mamy ten w dobrym stanie.

Ja bym chciała jak najmniejszy po złożeniu (żeby nawet gondola się składała), jak najlżejszy wózek, ale z większymi kołami, nie takimi malutkimi plastikowymi. Nie przekonuje mnie też kubełkowa spacerówka, bo co jeśli dziecko wyrasta już z gondoli, ale samo jeszcze nie siada? No i oczywiście żeby cena była rozsądna, najwyżej kupię używany :tak:

Na razie chyba najsensowniej przy takich założeniach prezentuje się dla mnie Jane Muum Micro. Może macie jakieś inne typy?

JANE WÓZEK MUUM GONDOLA MICRO FOTELIK FOLIA TORBA (3084961428) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Ja zachorowałam na coś takiego Cheetah co jest jednocześnie przyczepką. Ja raczej w ciasne miasto nie będę się pchać z wózkiem, bardziej potrzebuję czegoś terenowego na długie spacery (mam dwa duże psy). Oboje z mężem lubimy długie wycieczki rowerowe. Myślę, że to jest coś dla nas. Jak będę potrzebowała po sklepach pochodzić to będę bobasa w chuście nosić, chyba że uda się jakiś używany wózek od rodziny wyszarpać ;)

Ja tez bym chciala nosic w chuscie, ale na poczatku mysle, ze jednak mi nie bedzie za wygodnie... Jakos nie widze opatulania siebie i np. 2-miesiecznego malucha w chuscie na spacer przy -10... Bardziej sie nastawiam na wiosenne i letnie noszenie :) po domu maluszka mysle, ze bede nosic, ale na ulicy balabym sie poslizgniecia, itp.

Ostatnia edycja:
Ja mam wózek po synku, tak więc cieszę się, że parę inwestycji typu wózek, łóżeczko itp. mi odpadną ;)
PHIL-AND-TEDS-sport-buggy-green-7-1060022.jpg
to jest wózek firmy phil&teds bardzo fajny i praktyczny, łatwo się go składa i mieści się nawet do małego bagażnika;)

SonySony, tez najpierw myslalam o Quinny buzz 4, ale jednak nie przekonuje mnie ta kubelkowa spacerowka... tzn. pozniej mi by nie robila roznicy, ale co jesli na poczatku przy przekladaniu z za malej juz gondoli maluch nie bedzie jeszcze samodzielnie siedzial?

reklama
Ja myślę o wózku Bebetto Luca z fotelikiem maxi cosi 3w1. Na allegro kosztują ok. 1500zł. Niedrogo, a przyjaciółka ma i chwali.

Do góry