reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wózeczki i foteliki

Carla a Ty na jaki fotelik recaro byś chciała? My mamy Young Sport daliśmy 700zł i żałuję,że tak późno go kupiłam ;) jest super!!!

Natalia a mają testy?

reklama
Wiecie co też nie chciałam kupować używanych fotelików ale:

Uważam, że nie ma się co bać! Kupiłam ten mój razem w wózkiem (wątek zakupowy) i rozebrałam go na części, żeby wyprać. I powiem Wam budowa fotelika to nie budowa zegarka szwajcarskiego, to tylko tworzywo/plastik, styropian, gąbki w materiale i pasy! Materiały dobrych firm są naprawdę dobrej jakości! Po wypraniu fotelik wygląda jak nowy serio. Uważam więc, że przy zakupie używanego należy poprosić sprzedawcę o rozebranie go na części. Zobaczyć, czy plastik nie pęknięty, styropian niepołamany i czy pasy mają sprawny system blokady - czyli czy po szarpnięciu nie luzują się.

Dlatego zachęcam do kupowania używanych, bo naprawdę nie ma się czego bać - o ile można zobaczyć i dotknąć. Lepiej kupić lepszy, używany niż oszczędzić na jakości aby mieć nowy.
Takie jest moje zdanie

Też nie chciałam kupować szczególnie używanego fotelika od obcej osoby, bo wszędzie można o tym przeczytać, że to bezpieczeństwo i nie można oszczędzać itd itp, a jak kupujemy od obcych to nie wiemy jaka historia... Ale tak jak napisałam to nie szwajcarski zegarek i dopóki coś nie jest podarte, pęknięte, ułamane poluzowane to nie ma się co martwić :) Tu podwyższając bezpieczeństwo, firmy mogą bazować jedynie na kształcie fotelika, sposobie przypięcia w samochodzie, nachyleniu oparcia, przebiegu pasów itp. to nie kosmiczna technologia :)

Tak quinny speedi :)Wiesz die jak zobaczyłam ten kolor to nie miałam wyboru - musiał być mój. I od razu o Tobie pomyślałam, bo wiem że też fanką turkusu jesteś i ta Twoja pościel podobne ma barwy :) Tutaj turkus, soczysta zieleń (lamówki + motylki na drobniutkiej turkusowo białej kratce w godnoli i foteliku) i brązowy (szkoda, że nie szary) - ale ogólnie ideał :)

no niepowiem jest cudny:) i gdym miala wybierac miedzy moim fioletowym(tez ładny) a twoim turkusem i lionka- wybralam bym twoj:p a piesy sa twoje na zdjeciu prawda??? zajebiaszcze sa:) aha i musze to gdzies napisac napisze tutaj- ale jestes wyyyyyyyyyyyysoka:)

Jestem tego samego zdania co Bosmanka. Ja również odkupiłam używany fotelik Chicco w stanie idealnym. Tapicerka jak nowa, styropian nienaruszony, tworzywo bez zadrapań, pęknięć (każdy milimetr obadałam i opukałam), pasy działają bez zarzutu i przycisk je łączący. Dokupiłam do zakupu jeszcze wkładkę redukcyjną dla noworodka i ochraniacze przed przetarciem. W tym wątku wcześniej podawałam linki do sprzedawcy. :)

Antiope ja pod uwagę biorę tylko Espiro albo Baby Design- sprawdzone marki. Niestety, nie miałam do czynienia z żadnym z tych wózków, Lupo jest chyba nowym modelem i widziałam chyba tylko 2 razy gondolę, a spacerówki ani razu (a rozglądam się, bo jest wart uwagi).
Vector jest fajny, ale strasznie niski, nie zwróciło to Twojej uwagi? Mój mąż jest wysoki i boję się, że głupio by wyglądał z takim wózkiem.

reklama
Carla ja właśnie patrzyłam na tą wysokość, bo my oboje też raczej wysocy jesteśmy (ja mam 170 cm, a D 185), ale w porównaniu z innymi niskim jakie widziałam, to ten wcale nie wypada aż tak źle.

Do góry