reklama
Wiecie co też nie chciałam kupować używanych fotelików ale:
Uważam, że nie ma się co bać! Kupiłam ten mój razem w wózkiem (wątek zakupowy) i rozebrałam go na części, żeby wyprać. I powiem Wam budowa fotelika to nie budowa zegarka szwajcarskiego, to tylko tworzywo/plastik, styropian, gąbki w materiale i pasy! Materiały dobrych firm są naprawdę dobrej jakości! Po wypraniu fotelik wygląda jak nowy serio. Uważam więc, że przy zakupie używanego należy poprosić sprzedawcę o rozebranie go na części. Zobaczyć, czy plastik nie pęknięty, styropian niepołamany i czy pasy mają sprawny system blokady - czyli czy po szarpnięciu nie luzują się.
Dlatego zachęcam do kupowania używanych, bo naprawdę nie ma się czego bać - o ile można zobaczyć i dotknąć. Lepiej kupić lepszy, używany niż oszczędzić na jakości aby mieć nowy.
Takie jest moje zdanie
Też nie chciałam kupować szczególnie używanego fotelika od obcej osoby, bo wszędzie można o tym przeczytać, że to bezpieczeństwo i nie można oszczędzać itd itp, a jak kupujemy od obcych to nie wiemy jaka historia... Ale tak jak napisałam to nie szwajcarski zegarek i dopóki coś nie jest podarte, pęknięte, ułamane poluzowane to nie ma się co martwić Tu podwyższając bezpieczeństwo, firmy mogą bazować jedynie na kształcie fotelika, sposobie przypięcia w samochodzie, nachyleniu oparcia, przebiegu pasów itp. to nie kosmiczna technologia
Uważam, że nie ma się co bać! Kupiłam ten mój razem w wózkiem (wątek zakupowy) i rozebrałam go na części, żeby wyprać. I powiem Wam budowa fotelika to nie budowa zegarka szwajcarskiego, to tylko tworzywo/plastik, styropian, gąbki w materiale i pasy! Materiały dobrych firm są naprawdę dobrej jakości! Po wypraniu fotelik wygląda jak nowy serio. Uważam więc, że przy zakupie używanego należy poprosić sprzedawcę o rozebranie go na części. Zobaczyć, czy plastik nie pęknięty, styropian niepołamany i czy pasy mają sprawny system blokady - czyli czy po szarpnięciu nie luzują się.
Dlatego zachęcam do kupowania używanych, bo naprawdę nie ma się czego bać - o ile można zobaczyć i dotknąć. Lepiej kupić lepszy, używany niż oszczędzić na jakości aby mieć nowy.
Takie jest moje zdanie
Też nie chciałam kupować szczególnie używanego fotelika od obcej osoby, bo wszędzie można o tym przeczytać, że to bezpieczeństwo i nie można oszczędzać itd itp, a jak kupujemy od obcych to nie wiemy jaka historia... Ale tak jak napisałam to nie szwajcarski zegarek i dopóki coś nie jest podarte, pęknięte, ułamane poluzowane to nie ma się co martwić Tu podwyższając bezpieczeństwo, firmy mogą bazować jedynie na kształcie fotelika, sposobie przypięcia w samochodzie, nachyleniu oparcia, przebiegu pasów itp. to nie kosmiczna technologia
Tak quinny speedi Wiesz die jak zobaczyłam ten kolor to nie miałam wyboru - musiał być mój. I od razu o Tobie pomyślałam, bo wiem że też fanką turkusu jesteś i ta Twoja pościel podobne ma barwy Tutaj turkus, soczysta zieleń (lamówki + motylki na drobniutkiej turkusowo białej kratce w godnoli i foteliku) i brązowy (szkoda, że nie szary) - ale ogólnie ideał
die_perle
Fanka BB :)
no niepowiem jest cudny i gdym miala wybierac miedzy moim fioletowym(tez ładny) a twoim turkusem i lionka- wybralam bym twoj a piesy sa twoje na zdjeciu prawda??? zajebiaszcze sa aha i musze to gdzies napisac napisze tutaj- ale jestes wyyyyyyyyyyyysoka
Jestem tego samego zdania co Bosmanka. Ja również odkupiłam używany fotelik Chicco w stanie idealnym. Tapicerka jak nowa, styropian nienaruszony, tworzywo bez zadrapań, pęknięć (każdy milimetr obadałam i opukałam), pasy działają bez zarzutu i przycisk je łączący. Dokupiłam do zakupu jeszcze wkładkę redukcyjną dla noworodka i ochraniacze przed przetarciem. W tym wątku wcześniej podawałam linki do sprzedawcy.
Carla.
Lussia ja bym chciała Fotelik Samochodowy Young Profi Plus Recaro Bonusy (3289991173) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
ale wiem, że męża nie namowię na niego :/ Nawet na używany.
Co do fotelików espiro to taki właśnie jest w zestawie z wózkiem, który chcemy. Nela jeździła w Dumbo firmy Baby Design (to to samo co Espiro), po roku użytkowania fotelik jak nowy. Ale w testach zderzeniowych nie brał udziału.
ale wiem, że męża nie namowię na niego :/ Nawet na używany.
Co do fotelików espiro to taki właśnie jest w zestawie z wózkiem, który chcemy. Nela jeździła w Dumbo firmy Baby Design (to to samo co Espiro), po roku użytkowania fotelik jak nowy. Ale w testach zderzeniowych nie brał udziału.
Antiope
Dziewczyny czy któraś z Was ma jakieś doświadczenia z którymś z tych wózków: WYPRZEDAŻ WÓZEK WIELOFUNKCYJNY ESPIRO VECTOR PRO (3303820479) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. WÓZEK 2w1 BABY DESIGN LUPO, GONDOLA + SPACERÓWKA (3318778314) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. ?
Byłam dziś z mamą pooglądać wózki i te dwa nam się spodobały. Ja bardziej skłaniam się do Espiro, a moja mama do Lupo
Byłam dziś z mamą pooglądać wózki i te dwa nam się spodobały. Ja bardziej skłaniam się do Espiro, a moja mama do Lupo
Carla.
Antiope ja pod uwagę biorę tylko Espiro albo Baby Design- sprawdzone marki. Niestety, nie miałam do czynienia z żadnym z tych wózków, Lupo jest chyba nowym modelem i widziałam chyba tylko 2 razy gondolę, a spacerówki ani razu (a rozglądam się, bo jest wart uwagi).
Vector jest fajny, ale strasznie niski, nie zwróciło to Twojej uwagi? Mój mąż jest wysoki i boję się, że głupio by wyglądał z takim wózkiem.
Vector jest fajny, ale strasznie niski, nie zwróciło to Twojej uwagi? Mój mąż jest wysoki i boję się, że głupio by wyglądał z takim wózkiem.
reklama