reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wózeczki i foteliki

Carla a Ty na jaki fotelik recaro byś chciała? My mamy Young Sport daliśmy 700zł i żałuję,że tak późno go kupiłam ;) jest super!!!

Natalia a mają testy?

reklama
Wiecie co też nie chciałam kupować używanych fotelików ale:

Uważam, że nie ma się co bać! Kupiłam ten mój razem w wózkiem (wątek zakupowy) i rozebrałam go na części, żeby wyprać. I powiem Wam budowa fotelika to nie budowa zegarka szwajcarskiego, to tylko tworzywo/plastik, styropian, gąbki w materiale i pasy! Materiały dobrych firm są naprawdę dobrej jakości! Po wypraniu fotelik wygląda jak nowy serio. Uważam więc, że przy zakupie używanego należy poprosić sprzedawcę o rozebranie go na części. Zobaczyć, czy plastik nie pęknięty, styropian niepołamany i czy pasy mają sprawny system blokady - czyli czy po szarpnięciu nie luzują się.

Dlatego zachęcam do kupowania używanych, bo naprawdę nie ma się czego bać - o ile można zobaczyć i dotknąć. Lepiej kupić lepszy, używany niż oszczędzić na jakości aby mieć nowy.
Takie jest moje zdanie

Też nie chciałam kupować szczególnie używanego fotelika od obcej osoby, bo wszędzie można o tym przeczytać, że to bezpieczeństwo i nie można oszczędzać itd itp, a jak kupujemy od obcych to nie wiemy jaka historia... Ale tak jak napisałam to nie szwajcarski zegarek i dopóki coś nie jest podarte, pęknięte, ułamane poluzowane to nie ma się co martwić :) Tu podwyższając bezpieczeństwo, firmy mogą bazować jedynie na kształcie fotelika, sposobie przypięcia w samochodzie, nachyleniu oparcia, przebiegu pasów itp. to nie kosmiczna technologia :)

Tak quinny speedi :)Wiesz die jak zobaczyłam ten kolor to nie miałam wyboru - musiał być mój. I od razu o Tobie pomyślałam, bo wiem że też fanką turkusu jesteś i ta Twoja pościel podobne ma barwy :) Tutaj turkus, soczysta zieleń (lamówki + motylki na drobniutkiej turkusowo białej kratce w godnoli i foteliku) i brązowy (szkoda, że nie szary) - ale ogólnie ideał :)

no niepowiem jest cudny:) i gdym miala wybierac miedzy moim fioletowym(tez ładny) a twoim turkusem i lionka- wybralam bym twoj:p a piesy sa twoje na zdjeciu prawda??? zajebiaszcze sa:) aha i musze to gdzies napisac napisze tutaj- ale jestes wyyyyyyyyyyyysoka:)

Jestem tego samego zdania co Bosmanka. Ja również odkupiłam używany fotelik Chicco w stanie idealnym. Tapicerka jak nowa, styropian nienaruszony, tworzywo bez zadrapań, pęknięć (każdy milimetr obadałam i opukałam), pasy działają bez zarzutu i przycisk je łączący. Dokupiłam do zakupu jeszcze wkładkę redukcyjną dla noworodka i ochraniacze przed przetarciem. W tym wątku wcześniej podawałam linki do sprzedawcy. :)

Antiope ja pod uwagę biorę tylko Espiro albo Baby Design- sprawdzone marki. Niestety, nie miałam do czynienia z żadnym z tych wózków, Lupo jest chyba nowym modelem i widziałam chyba tylko 2 razy gondolę, a spacerówki ani razu (a rozglądam się, bo jest wart uwagi).
Vector jest fajny, ale strasznie niski, nie zwróciło to Twojej uwagi? Mój mąż jest wysoki i boję się, że głupio by wyglądał z takim wózkiem.

reklama
Carla ja właśnie patrzyłam na tą wysokość, bo my oboje też raczej wysocy jesteśmy (ja mam 170 cm, a D 185), ale w porównaniu z innymi niskim jakie widziałam, to ten wcale nie wypada aż tak źle.

Do góry