reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty, usg, zdjęcia itp

reklama
Wróciłam.
Lilka nie rośnie prawidłowo i za 10 dni musimy ją skontrolować, bo może być po prostu taka jej uroda albo trzeba będzie wcześniej cc zrobić.
Młoda waży 2545g czyli od ostatniej wizyty przybrała 345g, wody i łożysko są ok więc też ze względu na to kontrola, bo nie ma żadnych czynników, które mogłyby powodować zahamowanie wzrostu.
W sylwka mój gin ma dyżur więc mam do niego dzwonić i najwyżej jak zejdzie z dyżuru to ma 1.01 podjechać do gabinetu zrobić mi usg.

Aza to akurat dobrze w 39 tc sie na cc umowisz, a moze do tego cxasu samo sie cos zacznie ;) usg Ci w szpitalu zrobia pewnie przed zabiegiem

Alecta bedzie dobrze, pewnie taka uroda malej
A i pomiary same mowilyscke ze teraz malodokladne
Milo ze gin zrobi w szpitalu, bedzie z glowy :-)

Elutka tez wole styczen ale dziecka nie powsrzymamy chyba :p

Kciuki za wizyty dzisiaj!!!!!

Alecta, moja mała w piątek miała 2598g. Czyli prawie tyle co Twoja. I moja lekarka stwierdziła, ze wszystko jest ok. Przez tydzien przybrała 98g i to wg niej tez ok. Jest dobrze kochana :))

Sprite wątpię, bo gin po kilka razy mierzył, on akurat bardzo dokładny jest.
LayDeek tu nie chodzi o samą wagę, bo ta jest w porządku.
Nawet gin powiedział, że gdyby trzeba było wcześniej ciąć to mała jest już donoszona tylko u mnie wymiary zawsze odpowiadały tygodniom ciąży, a dzisiaj tak jakby oprócz główki nic nie urosło, bo wszystko jest o 2 tygodnie do tyłu.

A no i oczywiście moja szyjka nadal pancerna.
Powiedziałam już Ł, że chyba do fiutka będzie musiał sobie kij od szczotki przywiązać żeby ją ruszyć:confused2:

reklama
Alecta, no i ja miałam to samo. Wtedy z tym brzuszkiem małej. Leż jak najwiecej na lewym boku! Tak czasami sie dzieje. Ale skoro waga jest ok ( u mnie tez była) to nie ma powodu do niepokoju. Z Lilcią wszystko ok :-)

Do góry