reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wizyty, usg, zdjęcia itp

reklama
Wróciłam.
Lilka nie rośnie prawidłowo i za 10 dni musimy ją skontrolować, bo może być po prostu taka jej uroda albo trzeba będzie wcześniej cc zrobić.
Młoda waży 2545g czyli od ostatniej wizyty przybrała 345g, wody i łożysko są ok więc też ze względu na to kontrola, bo nie ma żadnych czynników, które mogłyby powodować zahamowanie wzrostu.
W sylwka mój gin ma dyżur więc mam do niego dzwonić i najwyżej jak zejdzie z dyżuru to ma 1.01 podjechać do gabinetu zrobić mi usg.

Aza to akurat dobrze w 39 tc sie na cc umowisz, a moze do tego cxasu samo sie cos zacznie ;) usg Ci w szpitalu zrobia pewnie przed zabiegiem

Alecta bedzie dobrze, pewnie taka uroda malej
A i pomiary same mowilyscke ze teraz malodokladne
Milo ze gin zrobi w szpitalu, bedzie z glowy :-)

Elutka tez wole styczen ale dziecka nie powsrzymamy chyba :p

Kciuki za wizyty dzisiaj!!!!!

Alecta, moja mała w piątek miała 2598g. Czyli prawie tyle co Twoja. I moja lekarka stwierdziła, ze wszystko jest ok. Przez tydzien przybrała 98g i to wg niej tez ok. Jest dobrze kochana :))

Sprite wątpię, bo gin po kilka razy mierzył, on akurat bardzo dokładny jest.
LayDeek tu nie chodzi o samą wagę, bo ta jest w porządku.
Nawet gin powiedział, że gdyby trzeba było wcześniej ciąć to mała jest już donoszona tylko u mnie wymiary zawsze odpowiadały tygodniom ciąży, a dzisiaj tak jakby oprócz główki nic nie urosło, bo wszystko jest o 2 tygodnie do tyłu.

A no i oczywiście moja szyjka nadal pancerna.
Powiedziałam już Ł, że chyba do fiutka będzie musiał sobie kij od szczotki przywiązać żeby ją ruszyć:confused2:

reklama
Alecta, no i ja miałam to samo. Wtedy z tym brzuszkiem małej. Leż jak najwiecej na lewym boku! Tak czasami sie dzieje. Ale skoro waga jest ok ( u mnie tez była) to nie ma powodu do niepokoju. Z Lilcią wszystko ok :-)

Do góry