reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty, usg, zdjęcia itp

Yggami ale czad! Nawet nie wiedzialam ze moze tak wystawac do szyjki?! Hemoglobine masz wg mnie super. Ja mam od 10.8 do 12.5;) Ale zelazo wysokie wiec po prostu przypadlosc ciązowa:)

reklama
Doggi ja to wole aby dziewczyny byly na zew.:-) po swietach ide do szpitala, jak moje lozyska i ktg bedzie oki to poddam sie woli doktorka, choc chce isc na przeplywy i ktg wczesniej zobacze co lekarz powie. Rozsadek mi powoli wysdiada:-\

Karpanna- a skąd wiesz, że na paciorkowca będziesz miała dodatnie? Robilas już?

Yggam- gratuluję udanej wizyty. Najważniejsze że wszystko ok.

Ja aż się martwie o swoją hemoglobinę. Biorę żelazo i w tym miesiącu mam sprawdzić czy działa:)

Kciuki za wizyty.

Ostatnia edycja:
Jezyk - w 1 ciąży nikt nie robił mi badania na gbs w drugiej okazało się że jestem nosicielką paciorkowca. Z tego się nie wychodzi chyba że cud. Położna mi przypomniała żebym się upomniała o to badanie bo muszę przy porodzie dostała penicylinę żeby te cholerki uśpić. Dzięki temu dziecko ich nie załapie podczas przechodzenia przez drogi rodne.

karpanna, a widzisz ja też mam jakoś dziwnie z tym paciorkowcem. w pierwszej ciąży dodatni w 35 tyg. także antybiotyk przy porodzie (ale już pisałam, że za późno). teraz robiłam posiew w 12 tyg. wyszedł mi paciorkowiec. nie leczyłam go. w 24 tyg. w kolejnym posiewie byłam pewna, że znowu wyjdzie i co? nie wyszedł. ale pojawił się gronkowiec złocisty. leczyłam go i po 3 tyg. w ponownym wymazie znowu pojedynczy gronkowiec, paciorkowca brak. teraz znowu brałam antybiotyk na te resztki gronkowca, ale wymaz zrobię dopiero w 34 już na GBS i zobaczymy co mi tam wyjdzie.

Karpanna- a właśnie że nieprawda. W pierwszej ciąży miałam i dostalam antybiotyk przy porodzie. W drugiej było czysciutko , dwa razy sprawdzalismy. A teraz dopiero będę miała pobierany wymaz

reklama
Popieram jezyk, moja koleżanka tez w pierwszej miała paviorkowca a w drugiej już nie.

Dziewczyny wy też miałyśmy hbs dwa razy robiony? Bo tesciowa dziś mi uświadomiła ze ja juz miałam to badanie. I potem stwierdziła że gin najwyraźniej nie wierzy w obrót stacha i przygotowuje mnie do cc bo juz raz wynik był i było ok i teraz znów.

Do góry