reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wizyty, usg, zdjęcia itp

Yggami ale czad! Nawet nie wiedzialam ze moze tak wystawac do szyjki?! Hemoglobine masz wg mnie super. Ja mam od 10.8 do 12.5;) Ale zelazo wysokie wiec po prostu przypadlosc ciązowa:)

reklama
Doggi ja to wole aby dziewczyny byly na zew.:-) po swietach ide do szpitala, jak moje lozyska i ktg bedzie oki to poddam sie woli doktorka, choc chce isc na przeplywy i ktg wczesniej zobacze co lekarz powie. Rozsadek mi powoli wysdiada:-\

Karpanna- a skąd wiesz, że na paciorkowca będziesz miała dodatnie? Robilas już?

Yggam- gratuluję udanej wizyty. Najważniejsze że wszystko ok.

Ja aż się martwie o swoją hemoglobinę. Biorę żelazo i w tym miesiącu mam sprawdzić czy działa:)

Kciuki za wizyty.

Ostatnia edycja:
Jezyk - w 1 ciąży nikt nie robił mi badania na gbs w drugiej okazało się że jestem nosicielką paciorkowca. Z tego się nie wychodzi chyba że cud. Położna mi przypomniała żebym się upomniała o to badanie bo muszę przy porodzie dostała penicylinę żeby te cholerki uśpić. Dzięki temu dziecko ich nie załapie podczas przechodzenia przez drogi rodne.

karpanna, a widzisz ja też mam jakoś dziwnie z tym paciorkowcem. w pierwszej ciąży dodatni w 35 tyg. także antybiotyk przy porodzie (ale już pisałam, że za późno). teraz robiłam posiew w 12 tyg. wyszedł mi paciorkowiec. nie leczyłam go. w 24 tyg. w kolejnym posiewie byłam pewna, że znowu wyjdzie i co? nie wyszedł. ale pojawił się gronkowiec złocisty. leczyłam go i po 3 tyg. w ponownym wymazie znowu pojedynczy gronkowiec, paciorkowca brak. teraz znowu brałam antybiotyk na te resztki gronkowca, ale wymaz zrobię dopiero w 34 już na GBS i zobaczymy co mi tam wyjdzie.

Karpanna- a właśnie że nieprawda. W pierwszej ciąży miałam i dostalam antybiotyk przy porodzie. W drugiej było czysciutko , dwa razy sprawdzalismy. A teraz dopiero będę miała pobierany wymaz

reklama
Popieram jezyk, moja koleżanka tez w pierwszej miała paviorkowca a w drugiej już nie.

Dziewczyny wy też miałyśmy hbs dwa razy robiony? Bo tesciowa dziś mi uświadomiła ze ja juz miałam to badanie. I potem stwierdziła że gin najwyraźniej nie wierzy w obrót stacha i przygotowuje mnie do cc bo juz raz wynik był i było ok i teraz znów.

Do góry