reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wizyty, usg, zdjęcia itp

Doggi ja miałam HBS robiony przy tych pierwszych ciążowych badaniach i ostatnio na wizycie gin mi powiedział, że mam jeszcze raz zrobić razem z morfo i moczem i wymazem.
Dlatego mi wizytę na 8:30 ustawił, żebym od razu od niego pojechała do laba zrobić te wszystkie badania.

reklama
No niektórzy są nosicielami paciorkowca i ciężko się go pozbyć. Znajoma położna poleca na niego kwas kaprylowy, ale trzeba co najmniej miesiąca by zadziałał.

Doggi ja mam zlecone badanie już drugie, po 36tc mam zrobić. Zawsze miałam 2x, te kiły itd też.

Dziewczyny, a jak ktoś jest nosicielem gronkowca złocistego (bo w sumie nie wiem, czy jestem skoro na wymazie wychodzi. ginka twierdziła, że to nosicielstwo, ale jak to się sprawdza to nie wiem), to mozna mieć CC? gdzieś chyba wyczytałam, że nie. nie pytałam jeszcze lekarza, bo po pierwsze dopiero com mnie zszokował info o ułożeniu posladkowym, po drugie liczę na to, że sie jednak młoda obróci, a po trzecie lekarz, jak Wam już pisałam stwierdził, że czeka mnie ciezki poród przy takim ułożeniu (że niby nie bierze pod uwagę CC). ale wiadomo, że jeżeli się nie obróci to sorry, ale tylko CC zostaje. wiadomo Wam coś o tym?

No ja właśnie dziś robiłam żeby na czwartek mieć świeży wynik. I tesciowa i jej pielęgniarka zdzieione ze znów i właśnie stwierdziły ze gin przygotowuje mnie tak do zabiegu :( jak gin nie wierzy w obrót stacha to jsk ja mam wierzyć :/

W ogóle Stachu urósł konkretnie juz! Bo teraz jego głowę czuję tuż przy zebrach jsk mi ja wciska a równocześnie nóżki w krocze

Dogi, Sprite, Jeżyk - byłabym happy gdybym była gbs ujemna nie mam nic na przeciwko, jednak i lekarz i położna w szpitalu mówiła że to zdarza się nie często aby się zmieniło. Z drugiej strony robią to badanie więc istnieje szansa na zmianę.Zobaczymy wymaz mam mieć w przyszłym tygodniu.

Doggi, ale mój gin też powiedział, że nie liczy na obrót, bo nie ma miejsca. ja nie wiem co Ci lekarze sobie myślą jak tak do nas gadają :-p:-p:-p

Ja dziś byłam na badaniach i miałam hbs, ale dopiero pierwszy raz. A to nie jest tak, ze przez ten czas można się jeszcze zarazić i dlatego powtarza się badania bliżej porodu? Nie wiem nie znam się.

Wizytę mam o 15.15, mam nadzieję, że już będą wyniki. Dzięki za kciuki, przydadzą się.

Jenn wątpię że zapomniał bo zlecając mi badania dokładnie czytał w karcie co miałam i co zostało i tam faktycznie mam wynik tego badania

Sprite u ciebie trochę lepsza sytuacja bo ty masz o 2 tyg młodsza ciążę jeszcze ma szansę, a mi powiedział że jak do 34 się nie obróci to potem już będzie kiepsko, bo ma niby czas do 36tc ale przy moim małym ciele i dużym dziecku to bedzue bardzo trudne. Narazie mam mieszane uczucia wąż wydaje mi die ze się obrócił, potem robi coś ze jestem pewna że dalej posladkowo. Więc kiepsko to widzę czy do czwartku będzie obrót.

Ostatnia edycja:
reklama
No to jest na wzwB więc szanse na zarażenie są. W szpitalu chcą 'aktualne" badanie, nie wiem ile ono jest ważne :confused:

Do góry