reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty, usg, zdjęcia itp

reklama
sylwii nie;) Astygmatyzm można mieć przy bardzo maluśkiej wadzie wzroku. Ja mam dużą;) Cc będę mieć bo miałam dystocję szyjkową przy pierwszym cc, które było 2,5roku temu.

doggi mam więcej niż ty, bo -1,5 miałam dawno dawno temu i wsio pięknie widziałam:D

Ostatnia edycja:
Kasiekz naprawdę prxy 1,5 ładnie widziałaś? Mi jak przeszło z 0,25 na 1 to masacra, bez okularów nie. Chodzę bo wszystko zamazane strasznie i aż głowa mnie boli od tego. Ale czuje ze znów poleciały mi oczywiście bo nawet w okularach mniejsze napisy znów zamazane jak np w dekoderze kanały mi się wyświetlają :/ ale nie idę narazie na badanie bo do stycznia może jeszcze mi polecieć i jak będzie SN to tym bardziej (choć przy oli wzrok nienaruszony, tak prxy Stachu ślepa kura się robię)

doggi mi strasznie w tej ciąży poleciał. Przy -1,5 moja droga chodziłam i pracowałam bez okularów. Oczy nie wiedziały co to szkła, więc trenowały, wysilały się i było OK. Dowiedziałam się o wadzie jak poszłam do okulisty po okulary do prowadzenia auta, bo w nocy nic nie wiedziałam. I wiem, że było -1,5, bo M wówczas miał tak samo. Teraz nawet nie pytałam. Babka tylko pokiwała głową, że strasznie poleciało plus astygmatyzm i w połowie grudnia pójdę po receptę na mocniejsze szkła:/

Ostatnia edycja:
No mi też właśnie astygmatyzm doszedł :/ ale ja w tej chwili bez okularów mię chodzę bo tak jak pisałam głowa aż boli tak niewyraźnie mi :/ nie no ja jeszcze z badaniem przeboleje ale po porodzie napewno pójdę bo boje się żeby to za daleko nie poszło. A swoją drogą okulista powiedxial mi ze przy waddzie -1 to trzeba chodzić w okularach żeby nie obciążać wzroku jeszcze bardziej bo przez nienoszenie okularów wzrok się szybciej posuwa :/

Doggi jak juz dowiedzialam sie ze mam -1,5 to dostalam okulary. Ale zle sie czulam i zamienilam na szkla. Potem w szklach zaczelam slabo widziec (nosilam okazyjnie niestety nie jestem sumienna) i teraz mam mocniejsze okulary. Nawet nie wiem jakie. Ale i tak znowu zrobily sie slabe. Wiec niech mi babeczka zbada co i jak. Cc bede miec bo minąl krotki okres od poprzedniej a oxy juz raczej nie podają po cc zeby macica nie pekla no i ze wzgledu na tą moją szyjke. Co gin to opinia. A wzrok przy okazji:)

kasiek, gratuluję :)

femme, super, że wszystko dobrze :-). Szkoda tylko, że twój lekarz okazał się tak niekompetentny. Nie rozumiem jak tak można stresować kobietę w ciąży nie mając pewności.

reklama
Gratuluję wszystkim udanych wizyt. Tylko tak dalej...

Femme dobrze, że wszystko ok z wymiarami. Nerwów pewnie miałaś trochę.

Bada ja zapomniałam dodać, że następna wizyta 9.12. Powiedz, konsultowałaś swoje nadciśnienie?

Ostatnia edycja:
Do góry