reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty, usg, zdjęcia itp

Byle do 30 tyg, a potem już z górki :)

Dziewczyny, wiem że to nie ten wątek, ale jak wyglądały u Was pierwsze odczuwalne ruchy maleństwa??? U mnie od ponad tyg takie jakby bańki pękające pod skórą. Z każdym dniem coraz częstsze :-) to maluch???

reklama
Żelka nie przejmowalabym sie tymi rozbierznosciami. Czasami wystarczy ze lekarz inaczej zaznaczy a dzidzius sie ulozy w inny sposob i pomiar inny wyjdzie. Pamietam ze w tamtej ciazy tez co chwile to glowa 2 tyg do przodu, pozniej znowu w terminie a np noga za krotka i pozniej okazalo sie ze wszystko maluch ma na miejscu i jest w dobrych proporcjach. Bez sensu cie lekarz zestresowal :/

Indi super maluszek!

Bada m.chyba zapomnialam podac, wizyte mam 17.09 kolejna, ah ta skleroza ciazowa hehe

LayDeeK, ja pierwsze ruchy zapisałam sobie na 17t1d, bo wtedy poczułam 5 kopniaków, ale to juz wiedziałam, że kopniaki, a nie jelita, etc. :tak: Pękających baniek, pływającej rybki nie czułam, spinała mi się czasem macica w jednym miejscu, ale też nie wiem, czy to było to...

Za to teraz Gutek tak wieczorami szaleje, że nawet Tosia wczoraj rączką poczuła, o mężu nie wspominając :-p

U mnie młody daje o sobie znać od tygodnia, uczucie dziwne troche przypomina mi ruch jelita na krótko przezd ekhm.... sraczką:zawstydzona/y: takie troche przewalanie flaka . Ale od wczoraj jest juz widoczne na zewnątrz nie tylko wyczuwalne dla mnie i wygląda jak miejscowy skurcz mięśnia a mlody sobie upodobał kopanie w jedno miejsce na lewo w dół od pępka.

To mój zawsze w podbrzuszu wali no leży sobie nogami do dołu cały czas bez zmian i nawet nie próbuje się obrócić tylko obraca się plecami a tak wszystko inne ma gdzieś :p

groszq moj bobas na poczatku tez na dol na lewo od pepka kopal. teraz jak daje popis to leci juz po calosci ;)

dziewczyny prosze o kciuki, dzis mam wizyte i lekarz mowil ze polowkowe. mam nadzieje ze bedzie wszystko ok chociaz niepokoj jest wielki

reklama
Do góry