reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty, usg, zdjęcia itp

reklama
No właśnie nie pamiętam... to było przed pielgrzymką do Rzymu w 2000 r., w formularzu trzeba było wpisać grupę krwi z dwóch badań, ale ja wtedy robiłam na nfz, dostałam skierowanie od rodzinnego.

Badanie grupy krwi robisz tylko raz - z tym, że nie możesz mieć do porodu ksera grupy krwi tylko oryginał. Ja mam z pierwszej ciąży, na szczęście nazwiska nie zmianiałam i nie muszę robić. :)

Wystarczy raz. Wiem, że np do karty identyfikacyjnej gr krwi trzeba mieć 2 badania. A teraz przyniosłam dawne, pokazałam, w kartę wpisano. W pierwszej ciąży miałam na stare nazwisko i jakoś przy porodzie nie robili problemów, do karty też wpisano bez problemu. :confused: Przy drugim gr krwi zaginęła wiec robiłam i mam to do tej pory.

Jak byłam w szpitalu z powodu poronień to też wzięli te stare zaświadczenia i wpisali. Przecież imię się zgadza i data urodzenia, mogę im dowód osobisty pokazać, przecież tam jest panieńskie...Także niestety będę musiała powtórzyć (mam A rh +) a ile to kosztuje? Ile się czeka na wynik? Pójdę chyba w piątek na progesteron i grupę krwi, za tydzień powtórka z morfologii, glukozy, tarczycowe, wit. B12 i coś tam jeszcze...

Zmiana nazwiska nie powoduje robienia powtórnych badań. Ja mam badania z 2007 roku kiedy to wycinali mi wyrostek. Pielęgniarka cieszyła jeszcze, że jako nieliczna chyba trzymam wyniki, bo kobiety co ciąża robią nowe badania, bo gubią kartkę.

Alecta cieszę się, że wszystko w porządku :)))

Nieobecna dzięki za kciuki :)

Co do grupy krwi to ja teraz znowu robiłam bo przy poprzedniej ciąży szpital zatrzymał oryginał.

Ja już po usg. Z dzidzią wszystko ok, rączki ma, nóżki ma i ruchawe również jest :)) Muszę niestety jeszcze raz zrobić usg bo dzidziol za mały o 0,5 cm żeby sprawdzić przezierność. Wizytę mam na 11 lipca.

Załączniki

• 20140625_133018.jpg
    20140625_133018.jpg
    24 KB · Wyświetleń: 68
reklama
Do góry