reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty, usg, zdjęcia itp

reklama
mialam robione badania. dokładnie to: TO X O Igm, TO X OIgG, TSH, morfologia krwi, badanie ogólne moczu, glukoza na czczo. poprosze chyba o skierowanie na HIV i cytomegalie. nie wiem co jeszcze moglabym zrobic. te pierwsze co robilam mialam wszystkie wyniki super, tylko cukier troche za wysoki. aaa no i bede musiala miec robione cos jakis czas te antyciala czy jakos tak, bo ja mam rh- a Ł rh+

Kurde dziewczyny, wytłumaczcie mi o co chodzi z tym odczynem coombsa. W pierwszej ciąży miałam robione bo robiłam też grupę krwi. Teraz mam oryginał grupy krwi, więc nie muszę robić ale lekarz zlecił mi odczyn coombsa. Skoro mam Rh +, to czy muszę robić te badania?

nieobecna ja niestety nie pomogę. nie mam pojęcia o co w tym chodzi. wiem tylko, że jak mam rh- i urodzone dziecko miałoby rh+ to muszą mi dać jakiś zastrzyk by później nie było problemu w kolejnej ciąży. ale o co dokładnie chodzi.... nie wiem ;)

Alecta super dzidzia :-)

Nieobecna nic mi nie mówi ta nazwa:-(

Megami myślisz juz juz tak urósł w ciągu tygodnia:-)?

Agulqa na szkole rodzenia pewnie będziesz chodziła ale nie wiadomo czy będziesz mogła ćwiczyć. Ja mam to samo.

za dzisiejsze wizyty !

Kurde dziewczyny, wytłumaczcie mi o co chodzi z tym odczynem coombsa. W pierwszej ciąży miałam robione bo robiłam też grupę krwi. Teraz mam oryginał grupy krwi, więc nie muszę robić ale lekarz zlecił mi odczyn coombsa. Skoro mam Rh +, to czy muszę robić te badania?

Tak jak wyżej. Jak matka ma Rh- a ojciec Rh+ to dziecko może odziedziczyć Rh+ po ojcu (tak jak moje córy...) i w takim przypadku czasem wytwarzają się przeciwciała anty Rh+ i mogą być niebezpieczne dla dziecka. Stąd to całe dmuchanie na zimne. Wiem, że może dochodzić także do konfliktów w grupach głównych czy jakiś (nie Rh) ale nie wiem jakie na to badania, czy ten odczyn też wykrywa przeciwciała.

Alecta piękna dzidzia! Super!!!

Agulqa ja też mam 0 Rh - a mąż AB Rh +. Miałam robione w szpitalu badanie krwi po krwotoku i wyszły mi przeciwciała i dostałam zastrzyk.

reklama
Megami, ale ja mam rh+ a mąż rh- więc konflikt u mnie nie zachodzi. Pytanie, czy to badanie coś jeszcze wykazuje, że lekarz kazał mi je zrobić? Bo szkoda mi wydawać kasę na niepotrzebne badanie :/

Do góry