reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty, usg, zdjęcia itp

Gabi ja się przebadałam na toxo i cytomegalię już parę lat temu, przed rozpoczęciem starań i okazało się,że mam przeciwciała... z kolei na różyczkę badałam się 2 lata temu jak byłam we wczesnej ciąży i do pracy przyszło mi dziecko z podejrzaną wysypką :confused2: od razu pobiegłam zrobić...

megami, jezyk macie rację, o ile mi się uda nastawię się pozytywnie i będzie spoko, ale strach będzie i tak. Na szczęście mam jeszcze trochę czasu :cool2:

reklama
Emilchen to dobrze ze sie przebadalas juz kiedys,ja tez,ale widzisz tej mojej kolezanki nikt nie zrobil tych badan,a tak moze moznaby cos zrobic :-(
Wiec wole uczulic zawczasu :-)

emilchen powiem Ci,że jak idziesz do pierwszego porodu to się boisz owszem,ale jeszcze nie wiesz czego tak naprawdę,dopiero jak idziesz do kolejnego to strach jest o wiele większy,bo już wiesz czego się spodziewać

agulqa - do szkoły rodzenia zapisują zazwyczaj dopiero po 21 tygodniu ciąży, więc mam nadzieję, że do tego czasu będziesz mogła już zacząć w miarę normalnie funkcjonować. :)

emilchen - jak dla mnie poród naturalny mniej boli niż gojąca się rana po cc (u mnie poród naturalny skończył się przy pełnym rozwarciu i kilku parciach - potem zrobili cc). I najlepsza nagroda - dostajesz dziecko, możesz je dotkąć i poczuć. A przy cc niestety nie. :(

Laski, gratuluję wizyt!!!

emilchen, dla mnie ból nie do porównania z niczym, okropny i wcale o nim nie zapomniałam, mając już Młodą na rękach :baffled: Ale przeżyłam jeden naturalny i nie wyobrażam sobie cc :tak:

ja tez niewyobrazam sobie cc i mam nadzieje rodzic naturalnie razem z Ł.

na 8 lipca jestem umowiona do gina w miejscowosci obok. ide na nfz. chce by zlecil mi badania bo w zasadzie nie wiem nawet jakie powinnam miec. moze doradzcie jak mozecie jakie badania (chodzi mi o krew, mocz itp a nie prenatalne) robi sie ok 14tc?

Dziewczyny gratuluje udanych wizyt!!!

agulqa zrob to co dziewczyny pisaly: toksoplazmoze i cytomegalie (IgG, IgM), ja oprocz morfologii mam glukoze, HBS, HIV, OWA, HCV

A miałaś juz jakieś? Z tych podstawowych to będę robić owa, mocz, morfologię, glukozę na czczo, hbs, tsh, odczyn coombsa (mam rh-) i jak ktoś nie ma to gr krwi. Nie pamiętam co jeszcze, a juz w łóżeczku leżę :p
tokso, cytomeg, HIV to mogę ale odpłatnie..

Ostatnia edycja:
Hej dziewuszki.
Wczoraj nie miałam kiedy napisać.
Byłam u gina, powiedziałam mu o bólach no i po badaniu powiedział, że wszystko jest ok.
Zaproponował zwolnienie na 2 tyg żeby trochę odpocząć, ale nie wzięłam.
Powiedziałam mu, że jak już będzie bardzo boleć to wtedy będę dzwonić, bo dodatkowo mam straszne problemy z kręgosłupem i teraz jak maluszek zaczyna mi na niego uciskać to dość mocno potrafi boleć.

Maluszek wg USG ma 10w5d więc wiek zbliżony z OM.
No i tak pięknie fikał w brzuszku :)

201406241756350029OB.jpg

Załączniki

• 201406241756350029OB.jpg
    201406241756350029OB.jpg
    25,7 KB · Wyświetleń: 58
reklama
Ja w pierwszej ciąży tylko na początku miałam robione wszystkie badania (rozmawiałyśmy o nich parę stron temu), w tej mam te same zlecone ale jeszcze nie zrobiłam.

A tak, to przy kolejnych wizytach tylko mocz (zawsze wychodziły mi bakterie więc jeszcze dochodził posiew moczu) i podstawowe badanie krwi.

Później dochodzi jeszcze badanie krzywej cukrowej a pod koniec ciąży paciorkowiec.

Alecta, gratuluję udanej wizyty!
AZA, Elutka (jesteś jeszcze z nami?), Megami i maadlen - trzymam kciuki za dzisiejsze! :)

Do góry