reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wizyty, usg, zdjęcia itp

Karpanna właśnie moja koleżanka miała cc, bo mala zrobiła kupke jeszcze w jej łonie.
Ja mam tak mokro czasem, że zastanawiam się czy nie Sącza mi się wody ale kupilam takie wkładki zmieniające kolor pod wpływem wód i to nie to....chyba mam nie trzymanie moczu:p podczas śmiania się na pewno:p

Zastanawiałam się kiedyś czy jest możliwe by przeoczyć poród....oby mnie się to nie przytrafiło....

reklama
Ja też zabezpieczę łóżko w razie czego, bo nie chciałabym, by ktoś po mnie sprzątał... :-D
Moja wizyta szybka, sprawdzone przepływy, w porządku wszystko. Paciorkowca nie wyhodowano. Następna wizyta 29.12, o ile doczekam :tak:
Zapytałam lekarza o wagę małej, to powiedział, że na tym etapie nie są to już wiarygodne pomiary, ale pomierzył i wyszło prawie 3 kg, z tym że powiedział, żeby się tym nie sugerować za bardzo i że mała nie jest przerośnięta na pewno. To mówi za każdym razem jak dotyka brzuch, że duża to ona nie jest. Noo... niedługo się okaże :happy:

suseł jaaaaaa, na bank spotkamy sie na porodówce, ale SUPER!

dagi ja jak Nulini:D A poza tym też mam mega mokro non stop, wodnisty śluz chyba:D

unita gratki, że wsio OK:)

emilche
n bardzo współczuje ci ciągle tych niskich płytek i stosu sterydów! Dobrze, że czas szybko leci i niedługo o tym wszystkim zapomnisz! U mnie płytki poniżej normy ale wciąż te 130 mam.

No mi wody odeszły w salonie na narożniku:D Wody tyle jakbym kran odkręciła, mokra kaluża. Na szczescie mam rozbierany pokrowiec z Ikea do prania i było upalne lato:p

WIZYTY: 18.12 i 30.12 (ostatnia).

Ostatnia edycja:
Unita gratulacje, super, że wszystko w porządku, a mala nawet lepiej taka średnia niż miałaby być olbrzymem :-D

kasiek ja już się przyzwyczaiłam do tego poziomu, trochę zrobiło na mnie (i na lekarce też) wrażenie, że nic nie poszło w górę po leczeniu :baffled: najważniejsze, żeby już nie spadło :baffled: hematolog po połogu będzie chyba chciała zrobić badanie szpiku, żeby sprawdzić skąd ta małopłytkowość u mnie

No nie, nie piszcie o tych wodach, jakby mi teraz odeszły to chyba bym naprawdę w panikę wpadła!!!

Melduję się po wizycie.

Od ostatniej wizyty miesiąc temu +1,6kg to aż szok że tak mało jak na mój wilczy apetyt:-)
Tętno malej 140.
Szyjka tak krótka, że lekarka wziernika nie była wstanie włożyć, mówiła, że ledwo opuszek palca.
Rozwarcie na 3cm.
Jak zapytałam czy wytrzymam do stycznia to powiedziała, że wątpliwe, ale są szanse.
Usg nie zrobiła, bo jak zawsze się śpieszyła.
Mąż się tak przestraszył tego rozwarcia, że kazał mi zadzwonić do położnej ze szkoły rodzenia a ta kazała mi przyjechać jutro do niej na dyżur do szpitala to zrobi mi ktg i mnie sama zbada.
Kolejną wizytę mam 23 grudnia i wtedy mam zamiar poprosić lekarza, żeby zrobił mi usg, bo coś mi się wydaje, że duże to moje dziecię będzie.
Zwolnienie dostałam do 13 stycznia, ale chyba aż tak długie nie będzie mi potrzebne, ale gdybym dalej była w dwupaku to dostanę skierowanie do szpitala.

reklama
Do góry