reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wizyty, usg, zdjęcia itp

Dalej nie wiem skad polączenie mojej osoby ze szczepieniami i autyzmem ;)

Jezyk masz racje. Ja chcialam dobrze synowi zrobic. 5w1 rota, moze pneumo. I zrobilam leki neurologiczne, eeg, szpitale, rezonansy. Ale to poprostu na nas trafilo znam gro rodzicow szczepiących 6w1 i wszystkim co mozliwe i dzieciaki maja sie i rozeijają super.

Co do slawnej juz (autystycznej) szczepionki na mmri jest to szczepionka hardcorowa. My nie szczepilismy jeszcze i mamy ciągle odraczaną...
Napewno dzieciaki z uczuleniem na bialko kurze nie mogą jej przyjmować. Bo ona zawiera duzo tego alergenu ;)

Aaaaaa gratulacje dziewczyny udanych wizyt. BADA juz niedługo coraz bliżej ;)

MoomyT powodzenia w poszukiwaniach lekarzy i zachowania rozsądku w tym szczepionkowym amoku. Z doświadczenia wiem, że bywa trudno ;)

Ostatnia edycja:
reklama
Żelka ale ja nie połączyłąm w żadnej sposób Twojej osoby ze szczpionkami i autyzmem , tylko w nawiasie napisałam , że też i o tym rozmawiałam z lekarzem. Ogólnie moja wypowiedź skierowana do Ciebie tyczyła się no spy i póżniejszych problemów z napięciem mięsniowym u dzieci.

Bada m. o kurcze to juz! Fajnie, ale będziesz mieć prezent świąteczny! :)

Ja szczepilam 6w1 i na ospę i w sumie nic się zlego nie działo. Odpuscilam rota i reszte. Temat szczepień to temat rzeka i ile osób tyle opinii :)

Tia szczepienia nalezą do kanonu rozmów typu: aborcja, eutanazja, adopcja przez pary homo.

MommyT ach to nie zajarzylam o co kaman :p (btw rozlozylas wózek? :p jaki kolor kupilas?)

Ja szczepiłam według kalendarza tyle że wziełam 5w1. Nic się złego nie działo. Moim zdaniem najlepiej samemu zadecydować w tym temacie, bo ile matek tyle opinii..

Żelka też czytałam te badania o no spie :tak: Do mnie bardziej trafia takie źródło, niż to co mówi jakiś lekarz.
Zwiększone ryzyko,to zwiększone ryzyko, ale czasem trzeba zaryzykować. Gdy jest zagrożenie poronieniem/przedwczesnym porodem, to czymże jest obniżone napięcie, więc nie ma się co burzyć. Problem w tym, gdy lekarze zalecają leki profilaktycznie, albo by zadowolić pacjentkę (dał leki, znaczy dobry lekarz, dba o mnie).

bada gratuluję, ale już jesteś blisko!

agulqa ja za każdym razem piszę, że u nas brzuszek opóźniony a głowa tak wyprzedza, że między pomiarami jest różnica nawet 5 tygodni! ale już przestałam się tym przejmować, tyle matek ma podobnie więc to chyba normalne, dzieci różnie rosną, poza tym te pomiary... nospy na tym etapie chyba też bym unikała, wcześniej brałam buscopan, ale teraz już dziecko prawie donoszone.

reklama
Megami bo my żyjemy w takich czasach ... farmakologicznych ;)

"Jesz tłusto, źle i niezdrowo - boli cie wątroba... weź lek, po co zmieniać nawyki żywieniowe" masz katar? "wez antybiotyk", "boli Cie głowa, wez pigułkę"

ja sie spotkałam już z taką opinią że jak lekarz nie chce dać anty to g... nie lekarz. Ja swoją rodzinną cenie właśnie najbardziej za to, że walczy do końca i daje anty tylko wtedy jak się naprawdę dzieje źle. Ale ja w ogóle świrnięta jestem :-D

Do góry