reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wizyty, usg, zdjęcia itp

Yggam tak mi sie wydaje ze mogl gosciu cos zle kliknac bo w ogole stazysta robil mi usg a gin mu tak mowil co i jak
No i za tydzien mam wizyte u swojwgo wiec na pewno tez powie jak to widzi

reklama
Agulqa tu Cię mam! No to dobrze, że wszystko jest ok :-D

Żelka rozmawiałam o tym z moim ginem, który jest w kontakcie z najlepszymi lekarzami ( omawialiśmy też temat, szczepionki-autyzm) i to nie jest prawda raczej. Tylko kolejne sianie paniki.

Ja no-spę brałam przez pierwsze 14 tygodni 3x1 żeby krwiak mi się nie zrobił ale jak już ją odstawiłam to nie zwięłam ani razu.

Bada :szok: jesteś następna! :-D :-D Ja pierdziele ale wieści! :-)

Ciekawe co u karpanny....

Bada- gratuluję! Już tak bliziutku u Ciebie, wow!

Agulqa- ja bym się nie przejmowała, nic nie mowul czyli ok, po co szukać problemów na siłę.

Jenn- ja bym nie odstawiala nospy bez konsultacji z lekarzem, tym bardziej że pisalas że miewasz skurcze.

Mommy- też uważam że to sianie paniki. Co lekarz to opinia i jak ktoś chce to i może się do każdego leku przyczrpic.

MommyTiger, moj syn mial epizody padaczkowe po szczepionce 5w1. Do tej pory jest leczony neuro, lekami ktore sa okropne jesli chodzi o dzialanie np na zachowanie i psychike. Na szczescie chyba ukl. Nerwowy sie ogarnął juz i bedziemy schodzić z leczenia, całkowicie. Po 3 latach prawie! Temat szczepień poruszam z neurologami, nie ginekologami ;)

Mam po urodzeniu młodej poprosić o konsultacje neurologiczną, w razie jakichkolwiek wątpliwości odroczyc. Jeśli nie normalnie szczepic.

Nie sieje absolutnie propagandy STOP NOP, nie jestem anty szczepionkowa. Uwazam jedynie ze warto podejsc do tematu z rozwaga, a każdy lek niesie ze soba jakieś ryzyko powikłań. Nie wiem skąd wzięło Ci się połączenia mojego niku, autyzmu i szczepień :O jako psycholog jestem daleka od wysnuwania takich wniosków.
Baadania, które mialam przytoczyć dotyczyly nospy i napięcia mięsniowego dzieci.

Mlodą będe szczepic tylko podstawowymi wg. Zalecen naszej neuro. Bez żadnych koktajli 5w1 czy 6w1, czy rota czy innych wynalazkow, ale przeciez to jest indywidualna kwestia i decyzja rodzicow.

Ostatnia edycja:
Żelka- i tu masz rację, najważniejszy jest zdrowy rozsądek. My też nie szczepimy na żadne dodatkowe, ale niestety ludzie często popadają ze skrajności w skrsjnosc. Albo szczepia wszystkim co się tylko pojawi na rynku albo nie szczepia w ogóle bo....przecież te choroby nie występują już w formie epidemii. No kuzwa pewnie, że nie ma epidemii różyczki czy np.krzustca dzięki właśnie podstawowym, profilaktycznym szczepieniom. No ale weź wytlumacz. ;)

Agulqa a wchłonął się?

Żelka ja tyle z moim ginem rozmawiałam o ile powiedział nam jakie ma zdanie jedna pani doktor i do niej numer gdzieś mamy, więc z nią będziemy rozmawiać a nie z ginem ;-)

Ja już chciałam te 1 szczepionki w szpitalu co dają dać w 3 mies ale nie możemy bo mały jest w "grupie ryzyka" no i trudno.... O reszcie intensywnie myślimy, jak pogadamy z tą babką to wymyślimy. Pozatym idziemy też jeszcze przed urodzeniem małego do 2 lekarzy pogadać co by więcej opini poznać no i pediatrę trzeba wybrać.

reklama
Ja też szczepię tylko podstawowymi, żadnych kumulacji 5w1, żadnych rota, pneumo, meningo, ospy i grypy też nie.
Młoda miała rok, jak poszła do żłobka, 2,5 jak poszła do przedszkola i zewsząd bombardowano nas "zaszczep, zaszczep!" a my "ni ch.uja!" :-D
Teraz będzie tak samo :tak:

Do góry