reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty, usg, zdjęcia itp

reklama
Dziewczyny z Wrocławia, orientuje się z Was któraś jak jest w szpitalu w Brzegu Dolnym?
Mam prowadzącą szkołę rodzenia położną z Brzegu i z jej opowieści wydaje się super, nie ma takiej masówki jak we Wrocławiu. Na necie nic konkretnego nie znalazłam.

cześć dziewczyny, wiem że troche nie w temacie, bo jestem staraczką, ale mam do Was pytanie.
Otóż staramy się o dzidzię, ja mam cykle nieregularne 30-40 dniowe, więc od 20dc kochaliśmy się codziennie do 25, miałam jakiś ślux ale zbytnio nie rzucał się w oczy podpłodny. potem kochaliśmy się co 2 dzień, 27 pazdziernika a 28 zauwazylam juz wiecej sluzu przezroczystego. 29 pazdziernika mialam skok temp do 37 st, a wczesniej, do 20dc mialam temp w granicach 36-36,5. no i 29 pazdziernika sluz troche jakby sie zatrzymal, byl bardziej biały, ale nastepnego dnia znowu przezorczysty i rozciagliwy.. i tak mam do dzisiaj, mam uczucie mokrości cały czas, na wkładce jest śluz, a raczej białe grudki, ale jak sie podcieram papierem toaletowymto jest go dużo i przeźroczysty.. czytałam że śluz w ciazy jest biały, czy to jest zawsze reguła, czy poprostu jest taka możliwość że ja mam cały czas póki co płodny, i może to oznaczać ciąże ? test bede robic za tydzien, juz nie wytrzymam do tego czasu :( dodam że pobolewa mnie podbrzusze, ale nie chce sie zbytnio nakrecac, bo moze to psychika.. piersi mi sie tez wydaje ze sa wrazliwsze, i twardsze, ale sama nie wiem czy to nie moja podswiadomosc sobie sama robi :/

Wiesz podejrzewam, że nikt Ci tu nie powie czy jesteś w ciąży czy nie, bo nikt tego nie wie.
Musisz uzbroić się w cierpliwość i zrobić test.

keepcalm, żadna z nas wróżką nie jest i żadna nie udzieli Ci odpowiedzi "jesteś/nie jesteś" w ciąży. Chcesz mieć pewność, idź na BETĘ, ale żadnymi oznakami się nie sugeruj, bo możesz sobie po prostu wmawiać.

O Brzegu Dolnym niestety nic nie wiem, nie pomogę...
Co do Oławy to moja koleżanka ma tam lekarza w szpitalu i mówi że super facet i że po pierwszej cesarce sam jej zaproponował drugą- a będzie prawie 5 lat różnicy.
Ja teraz mam wskazanie do cesarki że pierwszy poród też taki był, blizna co prawda super, żadnych zrostów itp. ale sam lekarz mi powiedział, że mnie do sn nie może zmusić...
Do pierwszej cesarki miałam wskazanie od okulisty a ordynator z Kamińskiego potraktował mnie jak wariatkę, która chce zabić swoje dziecko... dlatego więcej do niego nie pójdę. Mnie to obojętne gdzie urodze,byle planowana cesarka przed terminem była.

reklama
Ja tez bede miec druga cc na Brochowie ale na pewno nie planowana. Uwazam ze jak nie ma zagrozenia to lepiej poczekac az dzidzia bedzie gotowa i sama chetna do przyjscia na swiat:) Oczywiscie jesli nie ma zagrozenia.

Susel kolezanka rodzila w Olawie. Miala zaswiadczenie od okulisty na cc (po 4latach od pierwszego cc). Ale nikt jej nie planowal bo innego zagrozenia nie bylo. Tak wiec dzien po terminie zglosila sie do szpitala w Olawie i na drugi dzien miala cc:) Nie miala stamtąd lekarza. I dwie inne na identycznej zasadzie;) Slyszalam same pochwaly o tym szpitalu wiec nie bedziesz zawiedziona. Ja bede rodzic tam gdzie core we Wrocku:)

Do góry