reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wizyty, usg, zdjęcia itp

Mcpearl wow piękne zdjęcia! Śliczna super ze wszystko ok :-)

Jezyk gratuluję synka! ;-) uparciuch :-)

Ja tam gina zmieniłam :p ale u mnie bez problemów zresztą nawet jakby były to stary by nie pamiętał...

reklama
Cześć dziewczyny!
Przepraszam z góry za moje chwilowe zniknięcie, ale miałam mały kryzys.
Na wizycie dwa tyg temu lekarka wystraszyła mnie mówiąc, że brzuszek małej nie jest wielkosciowo taki sam jak reszta ciałka. Byl trochę za mały. Powiedziała rownież, ze takie rzeczy się zdarzają przy ciążach wysokiego ryzyka.
Ja cholerna panikara, dopowiedzialam sobie wiele rzeczy i juz widziałam u mojego dziecka hipotrofie. Dostałam nakaz lezenia na lewym boku. Jak najwiecej! No i kontrola usg i przepływów za dwa tyg.
Wierzcie mi, ale były to najgorsze dwa tyg w moim życiu.
Na szczęście na wczorajszej kontroli okazało się, że wszystko jest dobrze. Wymiary idealne jak na 28 tc. Mała ma się dobrze i waży już 1277g.
Kamień spadł mi z serca.

LayDeek cieszę się, że wszystko dobrze.
Wymiary czasem się nie zgadzają, ale jak różnice nie są duże to znaczy, że jest ok.
Ważne, że już możesz być spokojna.

Laydeek- a widzisz jakbys zagladnela to byśmy Cię uspokoily, że rozbieżności się zdarzają i to często:)

Byc może :-) Ale wolałam na chwile się oderwać od wszystkiego.
Czytałam o wielu rozbieżnościach, ale moja z tym brzuszkiem wydała mi się taka indywidualna. Tak jakby to dotyczyło tylko mnie i mojej córki.

reklama
LayDeek ja też ciąża wysokiego ryzyka i też mam zawsze rozbieżności (raz tylko nie miałam) i to spore! Brzuszek jest zawsze za mały, ale tak do tygodnia. Glowa (wymiar dwuciemieniowy) zawsze za duża i to nawet ponad miesiąc! Ostatnio w 29 tc głowa była na 35 tc :szok: ale lekarka nic na to nie mówi, tylko, że dzidziuś ładnie rośnie. Nie komentuje tych rozbieżności...

Do góry