reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty, usg, zdjęcia itp

reklama
Jestem po. Nienawidzę ludzi...

W ogóle strasznie wkurza mnie mój lekarz "prowadzący" jego wiecznie nie ma ciągle wakacje sobie robi na te wszystkie wizyty na jakich byłam tylko 3 były z nim a tak ciągle zastępstwo bo on se du.pke grzeje gdzieś w ciepłych krajach...

Dziś na zastępstwie była jakaś baba lekarka która ponownie potwierdza tezę ze lepszy gin yo facet, tak naprawdę nic mię wiem. A wszelkie moje zastrzeżenia do tej ciąży odp typu "życie, ciąża wcale nie musi być łatwa" nasz kuźwa Amerykę odkryła....

Wiem tylko ze szyjka mi się skróciła i to o 2cm ma aktualnie 4,2cm i jej to powiedziałam a ona ze szyjka dobra a ja mówię że dobra jsk ktoś taka ma a mi od ostatniego badania skróciła się o 2cm i nic mi już nie odpowiedziała... No co za szm.ata

Doggi- fakt, babka jakas jakby za karę tam siedziała. Ale szyjka jest ok nawet bardzo ok i nie zrobią Ci teraz nic, bo jest hmm za długa. Fakt że dwa cm w miesiąc to dużo, ale powinnas leżeć plackiem i chodzić tylko na siusiu, nawet siadać dużo nie powinnas, no i brać te leki co ci wtedy przepisali(bierzesz je jeszcze?) i wtedy tak szybko by się nie skracala. Wiem, że to okropne, ale niestety tak jest:(
A teraz kiedy masz wizytę?

Doggi chcialabym miec taka szyjke:) Serio jest dluga. Moze lepiej ze sie skrocila o te 2cm bo ulatwi ci to porod. Moze tak ma byc-skracac sie w tym okresie? Nie znam sie:p Wazne ze wsio OK! Lekarki fakt-bez porownania do facetow! A bierzesz jeszcze luteine i duphaston?

Nulini a nie Martynka?

I gratki wszystkim wizytujacym super bobasow!!!

Ja dzis na 17 i juz odprawiam modly aby lozysko poszlo do gory:/

Jezyk za długa nie jest bo teraz jest wg normy taka jak być Powinna biorę leki cały czas a jak pytałam jej co dalej z lekami powiedziała "nie wiem to nie ja je przepisalam" nosz.... I jezyk ja prawie całe dnie leżę na lezaku w chacie sporadycznie zdazy się ze wstaje i coś robię ale kit z tym wkurzylo mnie jej podejście "weź idź w du.pie cie mam" musze pogadać z teściową co myśli o skardze na nią bo na te moje skurcze tez nic nie powiedziała jak mowie ze czasem łapie mnie ból od Krzyża po brzuch i mi promieniuje na nogę ze nie mogę iść powiedziała "nie jest lekko"....

Kasiekz ja wiem ze to dobra długość szyjki ale w 4tyg się skróciła aż o 2cm i wydaje mi się ze w takiej sytuacji wypada powiedzieć coś na ten temat a nie olać temat i prawie że wzdrygnąć ramionami nawet położna coś wspomniała ze faktycznie się skróciła szyjka bo pamiętała moją nadprogramowo długą szyjkę....

Ostatnia edycja:
Doggi- ale nie wolno nic, nie chodzic nigdzie, ostatnio pisalas że bylas w restauracji, nie wolno ci szyć bo wtedy siedzisz i uciskadz brzuch. I nie pisze tego złośliwie, ja podobnie jak kasiek- zazdroszczę Ci tej szyjki. Norma to jest 3 cm także jeszcze masz długą:) a chodziło mi o to, że za długa żeby np.założyć szewek(chociaż nie wiem czy to się jeszcze robi)
Takze głowa do góry, bo stres szkodzi:)

A co do reszty to należy jej się opiernicz. Co cię obchodzi że nie ona przepisala leki!! Ale ona jest lekarzem i nie powinna bagatelizowac twoich skurczy i boli skoro ewidentnie widać, że nie pozostają obojętne na szyjkę.
A kiedy wraca twój gin?

Jezyk no mi mówiła ze na tym etapie szyjka powinna mieć długość 4-5 cm

No właśnie jak zapytałam kiedy wraca pan dr to usłyszałam odpowiedz "a kto to wie"... I tyle nic tylko poz.gnąć za te teksty...

Jedyne co powiedziała sama z siebie to to że musi sprawdzić łożysko no mam bardzo nisko i sprawdziła (oczywiście nie mówiąc nic na to) wiec pytam jaki efekt sprawdzenia to mi o dziwo normalnie odpowiedziała "jest nisko ale nie jest przodujace" wiec chociaż tyle wiem

Dobrze ze mi ciśnienia nie muerzyli po badaniu no bym z 200 miała

Ale Ty jesteś ewenement, nie znam nikogo kto by zaczynał z szyjka 6 cm.jeśli to Cię pocieszy to ja na tym etapie ciąży z chłopakami miałam 2.5 i 2 i już z oznakami otwierania, więc u Ciebie nie jest źle:)

reklama
Jezyk lekarz mówił to samo ze tak długiej szyjki nigdy nie widział bo kobiety mają do 5,2cm jakoś niby a ja miałam 6,2 cm i wtedy dr dwa razy sprawdzał bo myślał że się pomylił :p

Ja wiem ze to nie jest źle i narazie nie trzeba nic z tym robić tylko no to podejście tej baby wyprowadzilo mnie z równowagi!

Do góry