reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wizyty, usg, zdjęcia itp

reklama
agulqa, na samym początku lekarz powiedział, że dobrze będzie jak przytyje nie więcej niż 10kg, marzenia.... już mam +9kg:szok: Wagę startową też miałam solidną, a w ostatni m-c to kg poleciały jak szalone.

Trzymam kciuki za wszystkie dziś wizytujące.

Tasia to polowkowe mamy razem ;-) zazdroszcze takiego podejscia na nfz...

Nulini szkoda ze z poczatku Cie tak wkurzyli. Waznw xe wszystko jest ok. Tez znam opinie ze na nfz maja w d i kiepsko to sprawdzaja. Usg nie szkodxi bobasowi, inaczdj by nie robili a widoku Gucia nigdy za malo :-)

Goferek niech sie buja! To jedyny okres kiedy mozemy jesc i tyc i nikt nie ma prawa nam marudzic :p

Tasia, no właśnie kasa to nie problem, bo pensja wpadła, tylko chodziło mi o to, czy to nie przesada ;-)

goferek, wagą się nie martw, nie jesteś sama "galopująca"...

Dobra, zapisałam się :-p

Więc pierwsze połówkowe prenatalne (na NFZ) mam 13 września na 9 rano, drugie połówkowe prenatalne (prywatnie) mam 17 września na 12 :tak:

Agulqa_b to który to będzie tydzień? Jak tak późno masz polowkowe ty juz ze 23tc masz chyba jakoś czy coś prawda?

Nulini ja mam 05.09 polowkowe to już ten piątek szał

Ja będę miała wizyty tydzień po tygodniu- 05.09 u mojego gina a 12.09 takie dokładne połówkowe. Mnie gin powiedział, że połówkowe najlepiej robić od 21 do 23 tygodnia, wtedy najlepiej da się sprawdzić serduszko. ja będę miała dokładnie w 20 tc i 6 dniu.

Nulini- czyli dalej siurak, super gratuluję. Dobrze że lekarz zrobił USG bo pewnie byś się denerwoeala.

Tasia- kurcze, szkoda, ale 08 już niedługo.

A ja się zbieram na swoją.

reklama
Nulini, ale mialas przeboje, najwazniejsze, ze z Guciem wszystko OK. Ja bym poszla jeszcze prywatnie popodgladac.

Tasia, wiem co czujesz, czlowiek juz sie nastaei ze dzidzie zobaczy a tu zonk.

A mnie zastanawia jedba rzecz. Ile w Pl przysluguje USG w ciazy na nfz? Bo tutaj tylko 2 ( pierwsze w 12 TYG I potem polowkowe) I potem juz nic, chyba ze ciaza blizniacza aolbo sa jakies komplikacje. Jak np sprawdza, w jakiej pozycji jest dzidzius ustawiony do porodu?

Do góry