reklama
bada m.
Fanka BB :)
w Polsce niby 3 w ok.12 tyg,.między 18-22 i ok.32 tyg. ,ale to tak naprawdę zależy jak jest aparat do usg w gabinecie to robią częściej
Ja już miała 5 w tym jedno prywatnie o które poprosiłam
Ja już miała 5 w tym jedno prywatnie o które poprosiłam
agulqa_b
Doggi wg om jutro zaczynam 23tc a wg usg ktorego gin sie trzyma zaczelam wczoraj czyli w pon bedzie dokladnie 23w0d wg usg i gina a 22w5d wg om ;-)
Tasia001
Indi tak jak dziewczyny piszą- przysługują 3, ja też już będę miała więcej na NFZ
No ja ogólnie jestem zadowolona z Poradni K gdzie chodzę. To jest poradnia przyszpitalna, więc wszyscy lekarze co przyjmują pracują też na oddziale, szkoła rodzenia za darmo, oddział wyremontowany i raczej kameralna atmosfera panuje. Ok 2-3 porody dziennie, więc położne mają czas na naukę karmienia, przewijania itd.
No ja ogólnie jestem zadowolona z Poradni K gdzie chodzę. To jest poradnia przyszpitalna, więc wszyscy lekarze co przyjmują pracują też na oddziale, szkoła rodzenia za darmo, oddział wyremontowany i raczej kameralna atmosfera panuje. Ok 2-3 porody dziennie, więc położne mają czas na naukę karmienia, przewijania itd.
Nulini
Po prostu szczęśliwa!
Indi, teoretycznie są 3 badania, dlatego mnie zależało na ginie, który ma aparat USG w gabinecie, żeby podglądać na każdej wizycie...
Ja pierwsze prenatalne będę miała w 20t4d a drugie w 21t1d
Ja pierwsze prenatalne będę miała w 20t4d a drugie w 21t1d
bada m.
Ja miała 21t2d
agulqa_b
Moj mi powiedzial ze robi wtedy bo bedzke widac dobrze serducho itp. A kolezanka miala dwa polowkowe bo na pkerwszym jej powiedzkeli ze dziecko ma jedna czesc mozgu nierozwinieta i drugie miala ok 24-25tc w lodzi u specjalisty i bylo wsio ok. Jakos w tym miesiacu ma rodzic :-)
Nulini ale z tym usg połówkowym to też jest nie do końca tak, ze jak na NFZ do po łebkach i na odwal.
Ja też mam na nfz ale mogłam sobie wybrać, gdzie je chcę zrobić. I tam gdzie idę jest naprawdę super sprzęt i dobry lekarz (to pierwsze prenatalne też tam miałam).
Ja byłam super zadowolona i nie czułam, że mnie olewają bo nie płacę za to. Bo przecież płaci nfz. No i to jest normalna prywatna, nowoczesna klinika.
Ja też mam na nfz ale mogłam sobie wybrać, gdzie je chcę zrobić. I tam gdzie idę jest naprawdę super sprzęt i dobry lekarz (to pierwsze prenatalne też tam miałam).
Ja byłam super zadowolona i nie czułam, że mnie olewają bo nie płacę za to. Bo przecież płaci nfz. No i to jest normalna prywatna, nowoczesna klinika.
reklama
kasiekz
Indi Nulini gratki ze wsio OK
Moj gin tez mowil ze polowkowe robic najlepiej w 22tc bo juz wszystko rozwiniete
Poza tym znowu uczucie rozpychania macicy...grrry
Moj gin tez mowil ze polowkowe robic najlepiej w 22tc bo juz wszystko rozwiniete
Poza tym znowu uczucie rozpychania macicy...grrry