reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wizyty, usg, zdjęcia itp

reklama
w Polsce niby 3 w ok.12 tyg,.między 18-22 i ok.32 tyg. ,ale to tak naprawdę zależy jak jest aparat do usg w gabinecie to robią częściej
Ja już miała 5 w tym jedno prywatnie o które poprosiłam

Indi tak jak dziewczyny piszą- przysługują 3, ja też już będę miała więcej na NFZ

No ja ogólnie jestem zadowolona z Poradni K gdzie chodzę. To jest poradnia przyszpitalna, więc wszyscy lekarze co przyjmują pracują też na oddziale, szkoła rodzenia za darmo, oddział wyremontowany i raczej kameralna atmosfera panuje. Ok 2-3 porody dziennie, więc położne mają czas na naukę karmienia, przewijania itd.

Indi, teoretycznie są 3 badania, dlatego mnie zależało na ginie, który ma aparat USG w gabinecie, żeby podglądać na każdej wizycie...

Ja pierwsze prenatalne będę miała w 20t4d a drugie w 21t1d :tak:

Agulqa_b to na styk to badanie ;) ale jaja przynajmniej dzidzia wieksza i pięknie będzie widać wsjo :)

Nulini mój gin powiedział ze najlepiej robić po ukończony 21tc wiec to drugie będzie gites majonez ;) :p

Moj mi powiedzial ze robi wtedy bo bedzke widac dobrze serducho itp. A kolezanka miala dwa polowkowe bo na pkerwszym jej powiedzkeli ze dziecko ma jedna czesc mozgu nierozwinieta i drugie miala ok 24-25tc w lodzi u specjalisty i bylo wsio ok. Jakos w tym miesiacu ma rodzic :-)

Nulini ale z tym usg połówkowym to też jest nie do końca tak, ze jak na NFZ do po łebkach i na odwal.
Ja też mam na nfz ale mogłam sobie wybrać, gdzie je chcę zrobić. I tam gdzie idę jest naprawdę super sprzęt i dobry lekarz (to pierwsze prenatalne też tam miałam).
Ja byłam super zadowolona i nie czułam, że mnie olewają bo nie płacę za to. Bo przecież płaci nfz. No i to jest normalna prywatna, nowoczesna klinika.

reklama
Do góry