reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty, usg, zdjęcia itp

reklama
marcioszek, Żelka gratuluję udanych wizyt :-)

To ja dopiszę szczegóły z wczoraj ;-)
Dzidzia waży 380 g, wszystkie narządy prawidłowo ukształtowane, nie ma rozszczepu podniebienia. Oczywiście jak zwykle spokojne :-p zasłaniało sobie rączkami buzię a potem jak odsunęło rączki to było widać, jak słodko ziewa i kłapie buźką połykając wody płodowe :-D do tej pory jak mi się przypomni to się sama do siebie śmieję, słodziak! :-D
Najpierw pani dr powiedziała, że słabo wypełniony żołądek, ale dziecko jak usłyszało to zaczęło łykać wody, takiego mam grzecznego maluszka :-)
Głowa nadal duża i wyprzedza wiek o 2 tygodnie, wg pomiaru główki mam termin na wigilię :szok: brzuszek wyprzedza o kilka dni a noga dogoniła termin wg OM więc na 8.01.
Serduszko bije 160/min.
A w kwestii płci - pępowina między nogami i widać było, że lekarka jest chyba bardziej za dziewczynką! Także teraz już nic nie wiemy :sorry2:

W kwestii leków - niestety nadal muszę brać sterydy, bo być może ten drastyczny spadek płytek krwi jest spowodowany obniżeniem dawki :-( ogólnie im ciąża bardziej zaawansowana tym wyniki mogą być gorsze więc trudniej będzie dobrać dawki leków, bo to co na jedno pomaga, na co innego może zaszkodzić. Np. acard prawdopodobnie będę brała do końca, bo chociaż jest przeciwwskazany w 3 trymestrze i może powodować wady serca, to w moim przypadku korzyści mogą być większe.

emilchen gratuluję wizyty tak jak i reszcie!
super, że z maluszkiem wszystko ok :)oby tak dalej! qrcze to ty jeszcze niespodziankę na gwiazdkę będziesz miała :p

Emilchen, Marcioszek, Żelka gratki :tak:
I ja dziś na wizycie byłam, lekarz powiedział, że dzidzia "pachnie mu dziewczynką" :-) Z tym, że to nic pewnego, ale tak i mi pachnie na dziewczynkę ;-) Waży 361 g i wszystko jest w należytym porządku.
Jestem w trakcie przeprowadzki, tyle mam sprzątania i układania, że do domu wieczorem wracam. Zmęczona, ale szczęśliwa :-D

reklama
Do góry